Konsten att (nästan) missa 5 tåg

Ställ klockan på 06:11 (vilket redan det är ganska positivt tänkt då det tåg man alltid satsar på att hinna med går 06:52). Vakna 04:15, somna om. Vakna 06:00, somna om. Vakna av väckarklockan 06:11, tryck snooze, somna om. Vakna av väckarklockan 06:20, tryck snooze, somna om. Vakna av väckarklockan 06:29, inse att du MÅSTE gå upp NU, tryck stäng av alarm, blunda lite. Öppna ögonen och titta på klockan. 07:01. Inse att du inte gick upp 06:29, utan att du "blundade" i 32 minuter och att du nu har missat tåg # 1 och att tåg # 2 lämnar stan om 1 minut.

Gå upp. Borsta tänderna. Sätt i linserna. Prata lite med en sambo (som du sa till igår att du aldrig tar ett tåg efter 07:30). Klä på dig. Säg gomorron till en annan sambo. Leta efter en tröja. Hitta tröjan. Titta på klockan. 07:17. Inse att du missat tåg # 3 och att du ändå inte kommer hinna med tåg # 4. Ta det lite lugnt. Leta efter vantar för att det tydligen varit frost inatt. Hitta inte några vantar. Snöra på skorna. Åk.

Få rött vid Luthagsesplanaden. Få rött vid Kungsgatan. Åk lite mot rött. Hör att bommarna går ner längs med cykelbanan, tänk "YES! Det är bara att cykla på." Cykla på. Tänk "F#%K! De har ju fällt bommarna för att tåg # 5 är på väg in". Cykla ännu snabbare. Se tåg # 5 passera. Fulparkera cykeln, kolla på klockan, 07:29, 4 minuter kvar. Tåg # 5 står på perrongen och du kan kliva på!

Du missade 4 tåg, but hey. Det är en strålande fin dag och tåget har bistro och du har grått SJ Priokort och får gratis kaffe!

Sätt dig och drick din kaffe. Vakna.


En vanlig måndag helt enkelt

Hej hej. Ja, det var ett tag sen. Inga ursäkter. Förutom att det egentligen inte händer nåt i mitt liv så det finns inte så mycket material till bloggen. Eller materiel. Kommer aldrig ihåg vad som är vad.

Det har varit en skitdag, to be frank. (Inte för att jag vet vem Frank är.) Det har egentligen inte hänt nåt speciellt. Förutom sömnbrist. Bara en vanlig måndag. Ingen energi. Det är mycket vecka kvar innan helgen.

För att pigga upp mig och hitta någon slags livsglädje gick jag till Ica och köpte en kanelbulle. Och från godishyllan råkade en påse Polly bilar följa med. (Alltså Polly med bilarfyllning. Succé!)

Bullen gav en liten boost och sen höll Pollypåsen mig flytande resten av dan.

Missade precis tunnelbanan till centralen. Alltså inte så precis att man nästan klämmer näsan. Men jag såg den åka in i tunneln. Nästa tunnelbana var sen och jag hade tre minuter på mig på centralen. Jag satsar alltid.

Jag hann. Men fick lite ansträngningsastma tror jag.

Och så kom hösten. Hej.


RSS 2.0