Ålder

Var å såg Jesus christ superstar i lördags med syrrorna (som vi fick av C helt spontant! Tack!!). Fick skjuts till Sthlm och förmånen att sitta mellan två systersöner (samt att jag fick se tre fjärdedelar av tingeling (varav 1 fjärdedel med ljud då jag snodde H:s hörlurar när han däckade.)) De sjöng för mig när jag satte mig i bilen. Sen utspelade sig följande dialog:

J: Hur många år är du nu?
Jag: 28.
J: Då blir du 29 nästa gång.
Jag (med en uns av bitterhet): Jaha, tack då vet jag.
J: För 9 kommer efter 8.

"Animals and children tell the truth, they never lie."

Jag har ändå hunnit med en del under mitt år som 27-åring. (Om vi nu ska sluta vara bittra och ha åldersnoja. Glaset är halvfullt och carpe diem och hela den grejen...) Jag kan ju numer kalla mig civilingenjör. Jag får numer en månadslön. Och dessutom har jag klarat klassikern. På det hela taget får jag ändå säga att det har varit ett bra år rent prestations- och titelmässigt!

Som 28-åring har jag hunnit med lite mer än att vara bitter. Jag har till exempel bättrat på mina religionskunskaper lite (eftersom jag blev lite besviken över att Jesus dog i slutet av föreställningen. Who would have known?!) och kan nu ganska mycket om Judas. Jag har även köpt en Linas matkasse och klätt ut mig till cowboy.

Jaha...


Att optimera sin tid

Idag var jag sist på tåget. Efter att konduktören blåste i visselpipan klev jag på. Man kan säga att jag åkte hemifrån precis i rätt tid!


Happy birthday!

Kids, life is a dark road. You never really know what's up ahead. One night you're cruising along enjoying the ride, and then all of a sudden, you're 28.

FUA

=Frequently Used App

Jag använder appen anteckningar oerhört frekvent. Atm har jag 29 stycken anteckningar. Vad är det jag antecknar undrar ni. Det ska jag berätta.

Jag antecknar listor av olika sorter; önskelistor, skyldiglistor, förbannadlistor, attgöralistor, gladlistor, komihåglistor... Jag antecknar recept. Jag antecknar citat. Jag antecknar lösenord (var det en sån sak man inte skulle outa på en blogg..? Jaja jag kommer inte ihåg vad lösenordet går till (för det har jag nämligen, tro det eller ej, inte antecknat) så det skulle bara vara bra om nån kom på det.) Jag antecknar tips. Jag antecknar musik och bland mina anteckningar finns även en anteckning som är ett bibelord.

Här får ni ta del av några av mina citatanteckningar:

- I much rather be happy than right any day.
- So are you?
- No.
(Liftarens guide till galaxen.)

"Ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det." (Den heliga skrift)

"Den vise vill veta, den dåraktige tala." (frukostmackorköpestället, Gärdet)

"I'm like my mother - I stereotype. It's faster." (Nån serie)

Okej... Jag insåg nu att jag mest hade långa bok-/TV-/podcastcitat... Vill ju inte bli långrandig. Men några kompiscitat kan ni få.

"Varje dag jag inte har ett barn är en lycklig dag."

"Ja dom hade ju inte så mycket att göra förr. Då fanns ju inte jutubb å sånt. Då satt de så här å täljde midsommarstänger."

"I slutet blir allting bra och är det inte bra så är det inte slutet."


Sommarpratarna

"Vi är ju som kristaller. Beroende på var man lyser ifrån får man ett annat spektra." Stefan Einhorn

Så sa han i kvällens Sommarpratarna. Jag tyckte det var fint. Det var allt.


08:13

Här är man äntligen helt ledig och har inga planer what so ever. Vad gör man..? Jo man vaknar innan 9 två dagar i rad! Planen var ju att sova ikapp. Ta igen lite flextimmar liksom. Och kanske sova några extra som jag kan skippa i veckan... But nooo. Inte ens 8 fick jag ihop inatt. Verdamt.


Ostron check


Krismöte

 

Att ta det lugnt

Äntligen hemma och gör ingenting. Det är bara jag, onepiecen, skavlan och youtubeklipp! Nu tänkte jag bli sjuk så att jag kan vara frisk nästa vecka. Har inte hunnit med det innan.

"Vem var den idiot" (läses på danska) som bestämde att vi skulle ha 40 timmars arbetsvecka? Tycker 25-30 nånting skulle räcka. Hej!


Bara sport

Asså... Jag antar att Zlatan har gjort nåt bra i nån slag fotbollsmatch.

Måste börja intressera mig för det där... Tur att jag är en sån facebookoholic så att jag alltid får reda på de viktigaste nyheterna.

BIK slog Djurgården idag också. För att inte vara sportintresserad tycker jag ändå att det har varit en utomordentlig sportdag!


Thank god

Jag har äntligen upptäckt podcasts! 114 avsnitt Filip & Fredrik, 24 avsnitt Alex & Sigge. Och så ett eller annat filosofiskt rum på det. Tips anyone?

Resorna hem är räddade!


Ni ska ha tack


Höstbal #2

4 snappsvisor i timmen och lika många stämmor per sång. Har klämt i mig i balklänningen från nian. Aningens för liten.


Höstbal!


Beslutsångest

Tandkräm. Bara en sån sak...


RSS 2.0