De arga fåglarna

De finns som godis. Och de ännu argare grisarna finns också som godis. Det är nog bra att jag inte har den appen. En annan bra grej är att jag inte har Facebookappen. Skulle aldrig fått nåt gjort. Idag har jag fått endel gjort ändå. Jag har visat Maltas schlagerdans för mina kollegor. Jag har med Åsa som support köpt två (!) par skor. Jag har löst ett korsord. Jag har druckit ett glas vin och vunnit två rumblematcher. Jovisst. I mitt liv händer det minsann grejer.


Sen...

...råkade jag gå in i kedjan lite grann. Tur att vi hade diskmedel hemma så att jag kunde diska benet.


Jaha...

Då kör vi igen då. Otroligt taggad...


Mello...

För våra skandinaviska vänner går det sådär...


Life is good today...

Det känns som sommar. Det är najs.


Den där måndagen

Jag skulle ju komma fram till att den slutade ganska bra ändå. Och igår smakade ploppen bättre.


Resenär/kolli

Jag fick plats i bagageutrymmet och kunde slumra till lite. Vaknade till igen av att det var en massa ben intill mig och att vi var framme...

Nu har jag anmält mig till vansbrosimningen och lidingöloppet. Bara det känns som en seger. Har fått ett par cykelskor transporterade till mig så det enda som fattas nu är träning (som vanligt) och så finns det fortfarande 2-3 platser vakanta i pemmas personal service team 15-16 juli. Då Motala visar sig från sin bästa sida. True story. Någon som är intresserad? :)

Bonusnördbild på några elledningar.


Grrrr

Vågar inte tänka på hur mycket pengar jag ger till SJ varje månad men det är mer än jag betalade i hyra när jag bodde i floggan. Vad jag får för pengarna? Ståplats till Stan. Living the dream.


Måndag

Idag hare varit en riktig måndag... Fast först när jag var på väg hem. Tror det var för att jag lyssnade på softishlistan och inte på feel good-listan. Sen kollade jag på några avsnitt new girl och sen gick jag och mina sambos till Konsum. Jag hade shorts och flipflops och köpte glass för 50 spänn. Ben & jerrys. Spontanköpte en plopp med geléhallonsmak för att det stod kärlek på förpackningen. Inge vidare.

Monday Monday, can't trust that day,
Monday Monday, sometimes it just turns out that way


De kallar mig hurtbullen

Nu har jag krupit upp i sängen efter 250 km cykling på tre dagar. Oklart om jag kommer att kunna ta mig ner igen imorrn. Antagligen inte. Snygg solbränna har jag skaffat iaf! Den har bara yttrat sig lokalt på vänsterkinden och begränsats av cykelhjälmsspännet och solglasögonen...

Gonatt cykeln!


Nomnom

Nämnde jag ätt det är fantastiskt att bo i kollektiv?

Det var med en bild egentligen. På en bit prinsesstårta. Bara till mig. Det kallas tårtmetoden och är en optimal metod när man till exempel ska cykla 30 mil. Just ja. Är det nån som har ett par cykelskor i storlek 37?


Astrid!

Jusåfin berättade just att när Astrid Lindgren ringde och pratade med sina systrar började de alltid att säga: döden, döden. Så att de hade det avklarat. Då berättade jag om när hon sa: Man måste leva så att man blir vän med döden. För att sen vara tyst några sekunder för att sedan säga: Tror jag tralala.

Sen var jag tvungen att googla det. Och då hittade jag en hel sida med Astrid-citat! Enjoy.

Provsmak:
"’Ja, tiden går och man börjar bli gammal’, sa Pippi. ’Fram på höstkanten fyller jag tio år, och då har man väl sett sina bästa dar.’"

Pippi Långstrump går ombord


Regn

Det finns faktiskt positiva saker med regn.

- Transport av vatten till älvar så att vattenkraften kan funka
- Vattnande av växter som inte bor i en trädgård och blir ompysslade
(men framförallt)
- Pollen-nivån sjunker

Förra natten vaknade jag av att jag frenetiskt kliade mig i örat. Ytterst obehaglig upplevelse. Var tvungen att kasta mig upp mitt i natten, typ 03.30, för att rota fram en tops (ibland skulle jag kunnat betala dyrt för en tops) och ta en allergitablett.

Så regn har sina fördelar. Jag planerar en natt utan plötsliga uppvaknanden. (om man inte räknar 06.10 som natt då vill säga...)


Dagens bekännelse

Idag åt jag mat från Max till kvällsmat.

Jaha, ni trodde det var bekännelsen?! Nejnej. Max till kvällsmat är jag såklart värd. Nä, bekännelsen är att jag idag har vistats utomhus. Iförd... onepiece. Ja. Det är sant. Och det slutar inte där. Jag gick inte bara till soptunnan eller komposten eller postlådan. Det tycker jag är okej. Nä jag, pemma 27 år gammal, satte mig i en bil. Åkte till Max. Kunde valt drive through men nej. Jag gick in. Iförd onepiecen. Och köpte skräpmat till middag.

Till mitt försvar är det svårt att motstå skräpmatsförslag vid 19-tiden när man precis kommit hem (och precis svidat om) och är jättehungrig. När vi åkte iväg var jag dessutom övertygad om att vi skulle åka drive through och att jag annars skulle få stanna i bilen. Men vad gör man inte för en burgare?

Ps. Jag var iaf inte ensam i overall på Max...

 


Fenomenet centralen

Där är det vänstertrafik som gäller och folk kör om på insidan. Utan att använda blinkers. Å andra sidan kör folk 30 i ytterfilen, så vad ska man göra? Vilka regler som gäller i trapporna är lite godtyckligt... Ja, rulltrapporna är ju lite enklare eftersom de antingen går upp eller ner. Men i trapporna, där är det varken höger- eller vänstertrafik som gäller. Eller ja, egentligen beror det på vilken trappa det är. Hur som helst lämnas det ingen plats eller visas någon som helst hänsyn till oss som har ännu mer bråttom än alla andra som har bråttom. Trots att vi dundrar på i 110 för att vi MÅSTE HINNA TILL SPÅR 18 INNAN DET ÄR FÖR SENT! Vilket det oftast är om 2 minuter... Sicksackande tar man sig ändå fram. Glad om man lyckas komma upp i 70...

The pendlar dream.


Chips, öl och hockey

Det är tur att Erik kommer hit ibland. Så att man kan hänga med lite i vad som händer i sportvärlden! Och så kan man för en gångs skull vara den som säger "såg ni matchen igår" på jobbet.

 


Taking the high road

But sometimes the low road was easier to find.

Träning

Jag köper grejer nu. Att ha pengar är fantastiskt. Just saying... Jag slänger mig med uttryck som "det drabbar ingen fattig" och "pengar är inget problem". Vi får väl se hur mycket månad det är kvar i slutet på pengarna. Hursomhelst har jag nu äntligen köpt spotify premium så att jag kan lyssna på musik i mobilen.

Förra helgen (under det där valborget om ni minns) började jag skryta för nån att jag skulle åka Vätternrundan. Denne någon undrade då hur det gick med träningen eftersom den ju är i början av juni. VAFALLS, skrek jag, i början av juni?! Är det sant? Och tyvärr var det ju mer sant än jag trodde. Har haft lite lätt ångest över detta den senaste veckan, främst då min hurtbulle till syster (ta inte illa upp ni andra två, ni är också hurtiga, men hon spelar ju lite i en egen division) verkar vara lite orolig för mig, samt att det verkar vara rätt snart. Och så misstänker jag att även om nio mil på skidor funkade på vilja så kanske 30 mil på cykel är aningens långt, eller länge, för att min vilja ska räcka till. Och även om viljan räcker till kanske inte kroppen klarar av det. Well well. Efter lite påtryckningar och inköpt cykelhjälm begav jag mig till "storeta" där jag fick en cykel servad och så cyklade jag hem. 17 km var det. Om det hade varit i mil hade jag cyklat mer än halva rundan. Så var ju tyvärr inte fallet. Men det gick ganska bra ändå. Dessutom kunde jag ju lyssna på musik eftersom jag skaffat premium. Och så använde jag runkeeper så var femte minut hejade den där trevliga kvinnan på mig!

Äh. Det kommer väl gå bra det här. Hur svårt kan det va?


Ivar

Åh! Såg just Herr Igelkott komma spatserande i trädgården just innan han smet under planket och in till grannen. Very cute indeed! Ska vi döpa honom till Ivar?




Valborget 2012

Highlights:
  • Korvgubben utanför Norrlands dan före dan före dan
  • Langos samma kväll med kommentaren från två killar som kom gående bakom "Åt inte ni korv alldeles nyss??" Jo, men det hör väl för #%" inte hit! Är man sugen på langos så är man. Punkt.
  • Rackarbergshäng med grill, nya shuffelmoves och snygga glajjer på kvalborg
  • Mingel i ekoparken med Charlie the unicorn
  • Dansgolvet i la casa på valborgskvällen
  • Balkong-/å-/våffelhäng första maj

Lowlights:

  • Bajamajakön på snerikes champagnegalopp
  • Utebaren på GH:s på kvalborg

I år var Valborg det bästa Valborget någonsin. Igen. Och det var det sista Valborget. Igen.




Prosopagnosi?

Det är så pinsamt att inte känna igen folk.

- Hej hej, (sträcker ut handen) Emma.
- Jo vi sågs ju på mötet igår...
(Och satt bredvid varandra i två timmar. Uppmärksamt av dig, pemma...)

- Emma.
- Anna... men vi har träffats förut.
(Jahaaa, du menar den där gången när jag berättade min livshistoria för dig så att du numer vet allt om mig men jag inte ens kommer ihåg hur du ser ut?)

Känner mig otroligt ohyfsad och arrogant när sånt händer.

Men jag har ju andra kvaliteter...

Konstaterande

Jag är för gammal för Värmlands. Ingen på Värmlands vet vilka Jumper är. De klarar inte 90-tals-testet.

RSS 2.0