Historien om de små grodorna

Det var en gång ett gäng grodungar som ville ordna en kapplöpning. Deras mål var att nå toppen av ett högt torn. Mycket folk hade samlats för att ta del av kapplöpningen och heja på löparna. Kapplöpningen kunde börja... Men ärligt talat, ingen av åskådarna trodde riktigt på att grodorna skulle klara av att nå toppen. Från publiken hördes yttranden som: "Det måste vara jätteansträngande!!! De kommer säkert ALDRIG fram." och "De lyckas nog inte ta sig ända upp - tornet är alldeles för högt!" Den ena grodungen efter den andra avbröt... Men några fortsatte ändå klättringen. Och folket skrek vidare: "Det är alldeles för svårt!!! Ingen kommer att klara det!" Allt fler grodor gav upp... men en av dem fortsatte mot höjderna. Han ville helt enkelt inte ge upp. Till slut hade alla andra avbrutit utom en som slutligen nådde toppen! Alla medlöpare ville förstås veta hur grodan riktigt bar sig åt för att klara av strapatsen. En av dem gick fram till grodan för att fråga honom om hur han lyckats med konststycket att komma ända fram till mål. Då stod det klart för alla. Segraren var döv!

I'm a survivor...

Ja jag överlevde... Om det är nån som har oroat sig... Jag skrev ett inlägg när jag käkade köttbullar och potatismos i Jönköping men lyckades aldrig få det upplagt. Nu håller de på att uppdatera bloggarna så mobilappen verkar inte fungera men så småningom kanske mitt inlägg kommer. Ingen vet. Jag tog mig i mål efter 14 timmar och 47 minuter. Det var inte alls så jobbigt som jag trodde. Jag visste att jag skulle komma i mål om jag inte krockade eller bröt nån arm eller så men jag trodde att jag skulle komma i mål gråtandes av lättnad och med värk i hela kroppen och skavsår överallt. Men när jag kom i mål kände jag bara lycka. Fattade inte att jag hade kommit i mål heller. Förstod ju att det borde vara någonstans i krokarna eftersom många hade klivit av cyklarna så till slut gjorde jag också det...
 
Det är många som har varit skeptiska när jag har berättat att jag ska cykla vätternrundan. Jag har funderat på det. De flesta reaktioner har varit i stil med "Oj, ska du?! Det är långt... Har du tränat nåt? Nä, det blir nog svårt." Den enda riktigt positiva reaktionen var från mannen som bodde på samma ställe innan loppet. Han hade åkt elva gånger tror jag och jag berättade att det var min första gång och att jag inte hade tränat så jättemycket samtidigt som jag monterade på bakhjulet på cykeln. På bred skånska sa han glatt "Nä det där är inga problem! Det kommer gå bra!" och sen fick jag låna hans trasa för att torka bort oljan från händerna. Så tänker jag på grodhistorien jag fick från min granne när jag tog studenten... (se nästa inlägg)
 
Jaha, då ligger Hallands på kylning. Glad midsommar på er! :D

Ps...

Alltså det är inte sopor där bak i bilen. Det är all packning. Hälften av packningen ska ätas upp. Jag är konstant mätt.


Mot Motala!

Jaha. Då kör vi. Kul grej.

Vems korkade idé var det här egentligen..?


"Vi bedömer att denna cykel är övergiven"

Vilket påhopp!! Så står lilla skrutten där alldeles försvarslös och oskyldig. Servat familjen i två generationer i rakt nedstigande led. Hon är långt ifrån övergiven! Möjligen lite skraltig och skranglig. Och hon är inte så bra på att smyga. "För en vackrare stadsmiljö" pfft! Jag bedömer att denna lapp har satts upp av en sommarjobbare. Eller ett pucko. Veckans pucko: lappuppsättaren.


Tog en paus...

...från cyklingen och plockade mig en bukett liljekonvaljer.


En får ju unne säj...

Ett glas rödvin om dan ska va bra. Vet inte för vad. Jag får ju mest klädfläckar av det. Hursomhelst går det tydligen inte att ha glasen innestående för att ta ut alla på fredagen...


Tecken & hojt

Ja det är inte bara att cykla kan jag tala om för er. Det ska cyklas i klunga och det ska hojtas och tecknas på speciella sätt. Och så ska man tänka på kadensen också.

Exemper på hojt:
Hål!
Hål i vägen modell större

Exempel på tecken:
Hand klappar mot baken
Hinder på sidan av baken som klappas kräver väjning
parkerad bil, långsamma cyklister, refug, farbror med hund

Och så lite kuriosa:
Hojt kan också vara bra som komplement till vift i andra fall när extra uppmärksamhet krävs

För övrigt kan man på vätternrundans hemsida även läsa om träning. Dåså! tänkte jag när jag läste "Minst 30-50 träningsmil" men sen fortsatte visst meningen med "inför Tjejvättern och Halvvättern". Typiskt. Längre ner kan man läsa "Minst 100 träningsmil inför Vätternrundan"... Well well... Halfway there... njae inte ens det...

Sol i lunchrummet

Och i sommar får jag betald semester! :)


Mat för cyklister

Jag har fyra dåligt-samvete-mail som ligger och gnager på fejjan. Ett är på engelska. De andra är på tyska. Det tar liksom emot lite extra då...

Jag har börjat kolhydratuppladda. Eller jag tänker att kolhydrater är socker och det är onyttigt och bearnaisesås är också onyttigt så det borde också räknas som kolhydratuppladdning. Eller jag kör förresten en HCHF-uppladdning. You should try it.

Pemmas måndagsdiet:
  1. 08:30 Leverpastejsdubbelmacka med en mugg te.
  2. 09:45 En kopp varm choklad.
  3. 11:30 Matlåda (!) spagetti (fullkorn!), köttfärssås och parmesan. Ingen dryck.
  4. 12:10 Latte på maten
  5. 15:10 Äpple

  6. 15:12:32 Rykten börjar surra om TÅRTA I LUNCHRUMMET! (Sen gick det bara utför.)

  7. 15:12:41 Tårta
  8. 18:50 Lindt Chokladpralin (den röda)
  9. 19:20 Fläskfilé, färskpotatis och en påse bea. (Just for me!)
  10. 19:50 B&J Strawberry cheesecake samt halfbaked
  11. 22:50 Ost & kex

Ja. Sån är jag helt enkelt. Svag för kolhydrater och fett. Men inte längre för Anton Hysén. Idag fick jag reda på att han är född -90. Snudd på -91 faktiskt. Fröken E tyckte det var färdigtjatat om honom och tog ner mig på jorden igen genom att konstatera att han är gay, 90-talist och dessutom en kändis. Men dansa det kan han. Det får man ge honom.


Strumpbyxor

Engångsrtikel. Oavsett pris. 79 kr, klarade inte ens tre timmar.


Gah!

Nämnde jag att jag hatar sj!?!?!


RSS 2.0