Överaskningarnas kvinna

Aah som jag älskar att skrämma F!
Min plan är nästan alltid vattentät. Han sitter framför datorn, jag sitter framför TVn. När vi suttit så ett tag är det dags att genomföra planen. Jag låter TVn vara igång när jag snabbt smyger mig till sovrummet. Jag kikar in och kontrollerar att han har hörlurarna på sig (vilket underlättar planen avsevärt). Försiktigt tar jag första steget in i rummet och lyssnar noga så att golvet inte knarrar när jag flyttar vikten från det ena benet till det andra. Smidig som en vessla tar jag mig närmre mitt byte. Jag smyger mycket försiktigt och långsamt så att han inte ska upptäcka mig i ögonvrån. Till slut hamnar jag bakom honom. Pulsen ökar när jag smyger närmre på tå. Jag lyfter armarna, tar ett djupt andetag och skriker samtidigt som jag tar tag om hans midja! Han blir alltid livrädd. :) Jag tycker det är skitkul!

Är överraskningarnas kvinna!

Fenomenet tvättstuga

Igår tvättade jag mellan 7 och 11. Jag tycker allt funkar ganska bra i vår tvättstuga. Man har ju hört skräckexempel. Och läst David Batras "Den som inte tar bort luddet ska dö!". I vår tvättstuga brukar allt vara frid och fröjd. Man låser upp ett litet skåp där tvättstugenyckeln hänger, och har den hela tvättiden. Det fungerar utmärkt.

Det fungerar utmörkt tills någon läser fel på vilken tvättid den har. F har varit med om detta. När han kom ner för att kolla om vår tvätt var torr höll en person på att sätta upp en arg lapp på dörren till tvättstugan. Han var tydligen inte alls glad. Det visade sig att vi hade rätt tvättid. Bara det att det var dagen före egentligen. Oops. Både jag och F var helt inställda på att det var på onsdagen. På schemat stod det klart och tydligt att vår tid var på tisdagen.

Så igår när jag kom ner stod den klassiska blåa ikeapåsen utanför dörren fylld med någon annans tvätt. Jag tänkte att det var värst vad han som ska tvätta efter är ute i god tid. Jag gick in och började fixa med min tvätt. Jag låste såklart, det gör jag alltid. Tycker det är lite kusligt och ensamt i källaren. Plötsligt är det som att nån slänger sig på dörren. Jag låser upp och går ut. Hör steg runt hörnet. Säger "Hallå?" och kikar runt hörnet. En man i 30-årsåldern ser ut som han är fly förbannad (vilket antagligen var fallet) och vänder sig om efter att i flygande fläng varit påväg från tvättstugan. Han säger att han faktiskt hade tvättid klockan 10 samtidigt som han står och stampar i golvet, högröd i ansiktet! Jag säger (ganska försiktigt och diplomatiskt, medveten om att jag tagit fel på dagar förut) "Är det inte den 18de idag?". Han säger "Oj... ja då måste jag ha skrivit fel... Jag ber om ursäkt... Jag får skriva upp mig på torsdag." Det förbannade kroppsspråket och högröda anskiktet byts ut mot generade kinder och en blick som väldigt gärna vill så långt bort från tvättstugan som möjligt. My god! Han var helt uppe i varv. Lät som han tänkte slå in dörren. Skönt att det var han som hade fel.

Aaah det är skönt när man har rätt!

Bergen

Kom hem från att ha hälsat på min syster i Bergen igår kväll. Det har varit jättemysigt. Det är väldigt vackert där. Synd att det regnar så mycket. När vi satt på flyget började plötsligt en flygvärdinna sjunga en vaggvisa i högtalarna. Är det nåt vanligt förekommande på SAS? När vi landat sa dom att de hoppades vi haft en trevlig resa, sov gott och kom ihåg den kortaste sträckan mellan två människor är ett leende. Detta översattes sedan till engelska där det lades till "don't let the bed bugs bite".
När jag lämnade planet gav jag första bästa flygvärdinna ett leende.

grief


Do not stand at my grave and weep,
I am not there, I do not sleep.
I am in a thousand winds that blow,
I am the softly falling snow.
I am the gentle showers of rain,
I am the fields of ripening grain.
I am in the morning hush,
I am in the graceful rush
Of beautiful birds in circling flight,
I am the starshine of the night.
I am in the flowers that bloom,
I am in a quiet room.
I am in the birds that sing,
I am in each lovely thing.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there. I do not die.
Mary Elizabeth Frye

Vaccinera mera!

Har varit hemma hos mamma & pappa ett par dagar för att jag skulle till tandläkaren i Örebro igår. Mamma hämtade mig i Örebro i nya Toyotan! Den var fiiin! De firade 36-årig bröllopsdag i måndags. Imponerande. Igår var jag alltså hos tandläkaren. Usch och fy vilken ångest jag får när jag är där. Tårarna är inte långt borta och när jag äntligen blev inropad och hon kollade och stack i munnen grät jag såklart. Hon lovade mig lugnande nästa gång när hon ska "öppna upp och se hur det ser ut"... Känns bra iaf. Annars gillar jag att vara i Örebro. (Tyvärr är jag nästan bara där när jag ska till tandläkaren.) De har fina lila stadsbussar och ett fint slott! Köpte present till lilla H som jag ska träffa i helgen för första gången! Wiii! (Ursäkta överflödet av utropstecken!) Det blev en nalle till henne som jag slagit in i ett jättefint paket. Förhoppningsvis blir det ett litet konfettiregn också när hennes mamma tar upp den. Ska ta kort på det så ni får se.



Idag har jag vaccinerat mig! Jag är nöjd. Det tog 50 minuter varav 30 minuter tillbringades utomhus i kö. Det var kallt men helt ok. Har lite ont i armen men det är inte så farligt, och själva sprutan kändes knappt. Imorrn är det Utnarm och jag ska vara lunchvärd. Sen är det Gasque!! :D



Snark och godnatt.

Den tid som flytt...

... aaa om jag ändå visste vad jag just citerade...

Hej och hå vad tiden går fort när man har roligt! Det händer SÅ mycket spännande och skojigt i mitt liv förstår ni, så det är knappt att jag har tid med bloggandet! :p (Alternativt: Det är ren lathet att det inte kommit några inlägg på ett tag.)

So. Sen sist:

STS-pubrunda. Tema mellanstadiet. Pemma: vit kajal, hårspännen i kors. (Försökte anstränga mig mer men mellanstadiet hade visst inte följt med till Uppsala) Andra: Spice Girls x2, mattanter, Bert, El Maco, Sailor Moon. Inte min stoltaste och bästa utklädnad direkt, men jag hade ju faktiskt föreläsning precis innan. Gillar att gå all in på maskerader och göra så mycket som möjligt själv. Tycker det är tråkigt med färdigköpta masker och kläder. Blir mer känsla när man gjort det själv! (Jaja det är väl att jag är snål då.)






Halloweenfest. Tema: skräckfilm. Tydligen var Halloweenfesten på fredagen och inte på lördagen som jag var helt inställd på. Thank God att Klittan uppmärksammade det på FB! Lite pinsamt att klampa in till två okända människor, utklädd, när de tänkt ha en mysig filmkväll eller nåt. :) När jag var på stan för att inhandla lite nödvändigheter till kvällen hade den här lappen fastnat på min cykel:

Dålig karma

I sann teknolog-anda klädde jag senare ut mig enligt MMSO (Mål, Modell, Styrbarhet & Observerbarhet för den icke invigde). Alltså:


Mål                        Modell    


Styrbarhet               Observerbarhet


Resultat

Ögonen blev inte så bra som jag hoppats. Trots inköp av svindyr, röd, läppenna. Tänkte att det skulle se ut som jag tittade när jag blundade. Anyways blev det en jättekul kväll. De hade fixat jättefint och hade lite lekar. Kristin var klart snyggast i sin Edward Scissorhands-outfit. Egengjord såklart.


Äkta finger food :D


Hanna tyckte tydligen inte att maten såg så aptitlig ut.



Är nu hemma hos päronen. Ska till tandläkaren i Örebro imorrn. Urk. Ser inte fram emot det at all. Hoppas det inte gör så ont. :S

Hej på er.

RSS 2.0