pryttel-overload

Jag rensar garderoben. Då skulle man kunna tro att det är kläder jag sorterar. Icke. Det är pryttlar. Till exempel gosedjur, väskor, skor, brev, prydnadskuddar med korsstygn och glasfigurer. Jag hittade en lapp där jag skrivit upp lite av varje.

"Hej! Jag är byggnadsarbetare. Jag bygger bostäder, för var ska folk annars bo? Jag tycker det är roligt!"

"Hej! Jag är bergssprängare. Det är ett jobb med fart och fläkt. Man utsätts varje dag för nya utmaningar."

Det var tydligen TV4 Värmland-reklamer. Jag vet inte för vad.

På lappen fanns även ett vännercitat...

- I think my marrige is over...
- Why?
- Cause Carol's a lesbian... And I'm not one.

... och följande sanning...

T-röd - för dig som tänkt klart.

Tankar kring tab

Jag har precis hittat ett nytt kortkommando!! Ni vet den där känslan, när man har tabbat (=tryckt in knappen tab) en gång för mycket. Känslan när man inser att man måste lyfta bort hela högerhanden från tangentbordet ända bort till musen som ligger långt där borta på musmattan för att manuellt med musen klicka där man vill skriva. Detta hände mig idag, men nu ska det aldrig behöva hända igen! När jag skulle logga in på Facebook råkade jag tabba innan jag skrivit in hela mailadressen. Då tänkte jag att det måste ju finnas ett annat sätt! Jag ska väl inte behöva lyfta hela högerhanden ända bort till musen för att kunna fylla i min adress? En vild chansning senare var jag tillbaka i den ruta jag ville vara! Den magiska kombinationen heter shift + tab! Och kollar man lite mer noggrannt är ju faktiskt symbolen för tab en pil åt vänster och en pil åt höger. Det är ju logiskt att knappen ska fungera åt båda hållen.

Det blir bara mer och  mer logiskt! Shiftknappens symbol är ju faktiskt en liten pil uppåt. Håller man den intryckt samtidigt som till exempel 3, får man den sympol som syns över 3, alltså #. Håller man den intryckt samtidigt som man trycker på tab hamnar man ett steg åt vänster. Så som det står på tangenten. Jag älskar logik.

Logiken i Alt Gr har ännu inte infunnit sig.

Once and for all

Det är det här jag håller på med.

Civilingenjörsprogrammet System i teknik och samhälle 270 p

Programbeskrivning
Denna utbildning är genuint tvärvetenskaplig och tar fasta på teknikens systemkaraktär. Hela 60 p av utbildningens totalt 180 p ägnas åt samhällsvetenskapliga och humanistiska kurser där teknik och teknikanvändning genom historien och i nutid sätts i fokus.  

Utbildningen domineras i likhet med andra civilingenjörsprogram av studier i matematik, naturvetenskap och teknik. Tekniken och tekniksamhället belyses alltså utifrån ett flertal humanistiska och samhällsvetenskapliga perspektiv. Avsikten är att på detta sätt ge en ny typ av ingenjörskompetens som inte bara inbegriper förmågan att finna tekniska lösningar på tekniska problem utan också förmågan att bedöma teknikutvecklingens konsekvenser för företag och kunder och även i en bredare mening. Systemperspektivet genomsyrar också programmets naturvetenskapliga och tekniska innehåll. Det finns en tyngdpunkt på matematiska modeller och komplexa system som utvecklas inom områdena IT och biologi. Informationsteknik och bioteknik är kanske dagens mest expansiva teknikområden.  

Ingenjören som arbetar inom dessa områden har ett stort ansvar inte bara för att utveckla den nya tekniken utan också för att utvecklingen görs på ett funktionellt och ansvarsfullt sätt.  

Programmet leder fram till civilingenjörsexamen 180 poäng. Du har också möjlighet att läsa till dubbel examen med företagsekonomi som andra ämne. Din utbildning blir då 220 poäng.
270 hp.

RSS 2.0