Insnöad

Jag har blivit lite insnöad på galenskaparna de senaste dagarna...

Hittade en hel sida med bara galenskapargrejer. Och nästan hela grisen i säcken finns på youtube.

Ja det är mycket som är förbryllande nu med nutiden och det är mycket man inte förstår och begriper så då brukar jag sitta där i min fåtölj för mig själv och tänka att det var bättre förr iallafall. Och då brukar jag fundera vad det beror på att man alltid tycker att det var bättre förr när man blir lite äldre, och då kom jag på det att det måste ju bero på det att ju mer äldre man blir, ju mer "förr" har man ju att tycka att det var bättre. Jo, för de är ju... För när man är liten så har man ju inget "förr" alls och ju äldre man blir ju mer "förr" samlar man på sig och till slut har man ju bara "förr" och då måste man ju tycka om det, tycker man. Så har jag kommit fram till att det nog är iallafall.

Ur Grisen i säcken, akt 3: Doktor Hakas rekordrevy

Framför en stolpe i Bonn

På fredag ska vi till Bonn. Funderar på att köpa en flaska La Garonne, tömma den och ställa den framför en stolpe.

Oviss framtid

"Så jag har flyttat hem till mamma och pappa nu. Det känns ju bra såhär i 27-årsåldern..."

Citat från kära Älin när vi snackade om det heta ämnet Framtid.

Om jag har tränat?

Har idag på nåt underligt sätt sträckt vänster skinka. Fattar inte när det hände... Försöker stretcha ut på nåt sätt men det gör ont. Jag har inte tränat.

Och vinnaren är...

Tillus - 5 poäng (cinq points) Stort grattis! :)



Bossakungen himself. Han kommer efter Mitt lilla rugbylag.

"Alltså, jag vill inte höra på dig. Jag är sur."

Idag har jag lite heimweh. Igår var jag arg på D'dorf. Lite småsur idag också. Det regnar hela tiden. Därför har jag suttit inne hela dagen. Inte gjort mycket produktivt. Sett livesändningar från Norge, lite för många "Schulman show", ett avsnitt True blood och letat efter den tyska serien Doctors Diary.

Varför jag är arg på Tyskland?

1. Rödljusen
Det är korsningar överallt. Där blir det grönt, inte när det kommer en bil, en cyklist eller en fotgängare. Nä där blir det grönt när det varit rött tillräckligt länge. Och är man fotgängare kan man få grönt men då bara över halva vägen. Och man vet inte att det blir grönt heller för det låter inte nåt när det blir grönt. Jag har ungefär femtielva rödljus på vägen till skolan och således blir jag irriterad femtielva gånger innan jag kommer fram till skolan. (För övrigt säger man tydligen femtielva på franska. Eller om det var sextioelva. Sextioelva, sextiotolv, sextiotretton, sextiofjorton och sextiofemton.)

2. Regnet
Det regnar verkligen varje dag (med två undantag). Varje dag. Det skulle ju vara en sommar på kontinenten. Det här kallar jag inte sommar. När man cyklar och det regnar och man inte har regnbyxor blir man blöt. När det regnar blir det kallt. Jag har inget täcke. När det regnar och man har takfönster vaknar man. Jag sov inte så bra inatt.



3. Youtubandet

I Tyskland tar de hänsyn till musikrättigheter och annat tjafs vilket gör att man inte kan youtuba som vanligt folk. Ska man till exempel visa upp sina shuffelskills måste man först lägga ner en massa tid på att hitta shuffelklippet eftersom det gamla vanliga är stoppat. Doctors diary kan man inte heller se på. Då måste man betala. Kino.to har de stängt ner. Här försöker man förbättra sin tyska och så ska de göra det svårt för en.

4. Arrogansen

Många tyskar, speciellt i serviceyrken, förutsätter att man kan tyska som ett rinnande vatten. Att de, även när de hört att man inte kommer från Tyskland och när man frågat wie, bitte? tre gånger, fortsätter att prata lika snabbt. Eller så upprepar de samma ord som man inte har förstått. De försöker inte ens förklara med andra ord eller dra till med, jag vet inte, ett engelskt ord? Visakort tar de inte heller. Bara för att de är så många så att de inte behöver bry sig om hur det funkar i resten av världen.

Dagens två ord: gratisgenerationen & humblebrag alt. blygsamt skryt

Tyckte jag fick med lite av båda idag faktiskt.

Imorgon tänkte jag tycka om Tyskland igen. Knappa 20 grader ska vi få. Och bara lite regn på natten.


Tre poäng till den som tar citatet. Fem om man inte är släkt till mig. Här får ni ett till som hjälp.

"Alltså, jag har sagt vad jag ska säga. Adjö."

Note to self

Stäng balkongdörren när du går hemifrån. Speciellt om det verkar som att det ska börja regna.

Wie viel Uhr ist es?

Es ist kein Filur, es ist Bengan.


Babianerna apar sig

I Volksgarten har de en klätterställning. Den är gigantisk. Vi hittade den inte direkt men när vi väl såg den tycker jag att den borde vara svår att missa...

Det var lite svårt att komma upp.


Men jag fixade såklart biffen.
Bengan hängde såklart också endel.

Allra först klättrade jag allra längst upp! Det var läskigt.

Det var gårdagens mission. Nu ska jag fundera ut vad nästa mission ska bli...

Äventyr

I'm taking the Bengan to Volksgarten!

Förståelse



Jag brukar säga så ibland. "They're taking the hobbits to Isangard." Så youtubade jag den. Men jag känner inte igen den. Hittade ingen annan så jag borde ju ha fått det från den här. Konstigt hur vissa saker fastnar.

Ibland har folk svårt att hänga med i mina citat. Jag är rädd att jag mest verkar konstig och inte alls särskilt rolig när de inte fattar att det är citat jag säger. Men om man måste förklara varför det är roligt blir det sällan särskilt roligt.

Jag stämmer inte

Idag har jag kollat på fotboll OCH druckit öl. Samtidigt. Och jag tyckte till och med att det var en ganska trevlig sysselsättning. Det är något som inte stämmer...

En helt annan historia

Ja så kom de äntligen hit, gänget. Efter lite olika sms hit och dit träffades vi till slut på Hauptbahnhof. De var plus en Johan! The more the merrier. Vi ödslade inte så mycket tid utan käkade och drog sen till Altstadt för att göra D'dorf osäkert. Det slutade på en bar där vi gjorde ett eget dansgolv (några stackare dansade där innan men de kom snabbt på bättre tankar och lät oss studsa ifred).









Nästa dag promenerade vi i D'dorf och passade på att leka där det gick att leka. Nästan överallt alltså...


På kvällen fortsatte vi lekandet vilket slutade med Robinson. Först röstades Curry ut, sen Johan och sen jag. Vi åkte till andra sidan (=andra madrassen) och fick stå på plankan för att försöka komma tillbaka till lag syd. Jag vann inte. Curry vann och var mycket nöjd. Hon var även nöjd med sin Morran-outfit beståendes av ett påslakan. Hon var inte lika nöjd med sin Pago.

 

 

På söndagen åkte vi till Kieferstrasse för att kolla på huskonsten. Sehr cool indeed.

Där insåg jag även att jag ser ut som ett barn. Jag måste börja gå i klackadojs så att det blir lite längd på mig.

 

Sen visade Fröken E sina ingenjörsskills med hålla-fönstret-öppet-med-strumpbyxor-tricket. Efter det drog vi till TV-tornet och passade på att hoppa lite på vägen dit.

I TV-tornet fick vi se solnedgången (Sonnenuntergang) och luta oss mot fönster. Det var läskigt.

På måndagen var det Fröken E:s födelsedag. Det firade vi med Mexikanskt. Mycket smarrigt. På tisdagen försvann de lika snabbt som de hade kommit. Tjoff poff!

 


Nya erfarenheter

Idag har jag varit på andra sidan Rhen för första gången. Det var fantastiskt. God natt.

Fußball

För en gångs skull tyckte jag att det var lite kul med fotboll. Jag såg nästan alla tre gruppspelsmatcher och hejade på Sverige hela kvartsfinalen. Att slå Japan trodde jag skulle vara piece of a cake. Vi hade gjort vårt bästa för att se svenska ut. Hade gult och blått på oss, flaggor på kinderna, blå och gula naglar. Och så förlorar vi. Det var jag inte alls beredd på. Jättedumt. Det är tråkigt att förlora. Jag blev arg och drämde mina knutna händer med blå och gula naglar i bordet. Inte fick vi fler mål eller hamnade i final för det.

Bilderna är tagna innan allt hopp
försvann, därav leendet...

Nu har jag ännu en gång fått förklarat för mig vad offside i fotboll är. Antagligen har jag glömt bort det till nästa match. Vissa saker fastnar inte. Man måste, som mamma med psalmerna, ha motivationen för att lära sig saker. Fotboll är oerhört omotiverande för moi. Men har man inte motivationen kan man ju alltid hoppas på att kunskapens moder (efter google och wiki då alltså) Repetition ska fixa biffen.

Nu hoppas jag hursomhelst på brons. Det är ändå roligare än silver.

Häpåre!

Nu har gänget lämnat D'dorf och jag är alldeles ensam i lägenheten. (Nej inte helt ensam. Jag har ju två madrasser, kuddar och en TV utan antennkabel...) Även om uppdateringen här är dålig så händer det grejer i D'dorf. Det som händer mest är att det regnar. Man trodde ju att man skulle få sommar och sol när man åkte ner till Kontinenten. Emellanåt kikar hon iaf fram. Solen alltså.

En öl vid Rhen. Jag tycker tydligen om öl nu. Jag har kommit på mig själv med att köpa öl alldeles frivilligt flera gånger. (De har kollat leg på mig på Lidl också, nämnde jag det? 16 år är åldersgränsen.)

Rosa Faran, Kevkev och Micke på lysrörsbänkarna som lyser på nätterna i Hofgarten.

 

 

I fredags åkte vi som sagt till Köln med klassen. Domen var gigantisk och jag gillade det här fönstret.

 

 

Efter domen gick vi till ett museum. Det hade varit Gestapos högkvarter under VK2. I källaren fanns fängelseceller som var pyttesmå. De var gjorda för 1-3 fångar tror jag men under de sista åren monterades sängarna ner så att fler fångar skulle få plats. Upp till 33 fångar fick sitta (eller snarare stå eftersom de inte fick plats att sitta) i samma cell. På väggarna i cellerna var det klottrat en massa. Vi fick en guidad tur men tyvärr fick vi inte så mycket tid att gå runt själva.

 

 

Bengan hittade en banan utanför museet. Han säger att det finns många sånna i Tyskland men jag har bara sett en.

 

På kvällen kom the gang. +1. Men det är En helt annan historia :)

 


Besuch von Schweden

Idag drar klassen till Köln på utflykt. Då kan jag äntligen sjunga Viva Colonia! I eftermiddag/kväll (vi vet inte riktigt men plötsligt händer det väl) kommer gänget.

 

Oj så skojsigt det ska bli. :D

Illamående

Jag fick ett mail från Uppdok idag... I mailet står detta:



Hjärtat började slå snabbare och jag fick handsvett (Handschwitze) och eftersom det inte har varit mitt år insåg jag snabbt att nånting måste vara fel. Men fjärilarna i magen fladdrade på ändå.

Loggade in på studentportalen direkt och fann självfallet följande:



och:



Därför är jag nu lite lätt illamående samtidigt som fjärilarna fladdrar omkring inuti mig. Vad betyder detta? Jag vågar inte tro att kursen är godkänd. Hur skulle den kunna vara det?

Men egentligen skulle det ju vända i juli. Och hittills har juli varit helt okej. Dessutom har jag vunnit över Bengan i sten, sax, påse minst 6 gånger de senaste tre dagarna så mycket tyder ju på att det här blir mitt år.

Men jag vågar ändå inte ropa hej.

Gulp.

Sol!

Idag är det sommar i Düsseldorf! Äntligen. Det firar jag med att lyssna på Sommar och sitta på min balkong och sola.

Några bilder

Här kommer äntligen lite bilder. Jag förstår att ni har väntat.

 

Firade midsommar riktigt svenskt. Med tacos. Yum. :)

 

Beviset på att jag faktiskt gjorde en midsommarkrans!!



Vi tog en promenad (spatzieren gehen) till Rheinpark och kollade läget. Som väntat var det en park och en Rhein (der). Hittade en tårpil också. Mycket nöjd med det.


Här är mamma-, pappa-, barnhusen. Dom ä kända i Düsseldorf dom! (Kanadensisk arkitekt. Inga räta vinklar nånstans.)

 

Chill i en annan park. Den nedanför TV-tornet. Man ska åka upp i TV-tornet. För då får man fin utsikt.

 

Här är så slutligen min alldeles egna Rosa Fara. Hon är fantastisk men har för närvarande lite väl platta däck. Förhoppningsvis blir de pumpade imorrn.


RSS 2.0