Icke-fantastiskt

Idag har jag kört lastbil, charterbuss och mera lastbil i Södertälje. Den nyaste coolaste lastbilen körde jag. 60 ton, 25 meter lång, 8 cylindrar, 730 hästkrafter. Världens starkaste lastbil. Det ni. (Förf. anm: Jag har självfallet ingen aning om vad som är bra med 8 cylindrar eller hur mycket 730 hästkrafter egentligen är.)

Sen har jag varit och käkat med Gräddfil och Päron också. Italienskt. Gôtt.

Jag inser att detta inte blev ett alldeles fantastiskt inlägg... Men för att det ska bli några alldeles fantastiska inlägg måste sånna här tråkiga inlägg slinka emellan då och då.

Imorrn äre dags för Vi i Femman. Den legendariska pubrundan. Temat är charterturist. Trash, tönt eller tragisk kan man tänka om man vill. Jag, fröken E tänker trash och ska vara the sunshine girls. Hulken sparar ut lite mustasch och ska vara Günther! :)

Jag har lånat snoffsans bok Livet är en hagga. Den är fantastiskt bitter och full av ångest. Jag gillarn. Bjuder här på två ångest och två tänk, varsågoda:

Beslut beslut beslut
vad vill du ha för smak?
Bägare eller strut?
Kvalen gör dig spak

Tänk: Man får lov att ändra sig.


Du slungas ur din vagga
examen ger dig kval
livet är en hagga
som komplicerar dina val

Tänk: Problemet är för stort för att angripa, förneka det.

Confessions

- God afton pemma.

- Va!? Vem där?!?!

- Det är ju jag! Ditt samvete...

- Åh nej! Inte du nu igen. Vad vill du idag då?

- Ptjaa. Höra mig för lite grann bara. Kolla så att du mår bra och så.

- Bullshit! Du vill alltid sätta dit mig. Jag litar inte på dig en sekund! Vad vill du egentligen?

- Hörrudu. Du ska vara tacksam att du har mig! Jag är ju bara lite nyfiken. Vill inte alls sätta dit dig. Men du, hur var balen? Var den alldeles, alldeles underbar?

- Åh, balen! Den var alldeles, alldeles underbar! Hade hur kul som helst. Lite tråkiga sånger bara. Dessutom stod det specifikt i menyhäftet att spontansång inte var uppskattat under middagen. Försökte piffa upp UTNs festsång med andrastämman men de började för lågt så det sket sig. Annars var det bra! God mat. Jag åt till och med upp hela förrätten. (Minus lite löjrom som jag (mycket diskret) lyfte över till hulkens tallrik.) Det var rökt lax och jordärtskockspanacotta. OCH en massa grönt tjafs som jag också åt upp!


- Nähe!

- Joho! Varför tror du aldrig på mig?

- Jag tror på dig såklart! Är bara imponerad! Vad hände sen då?

- Tack ska du ha. Jo sen åt jag upp huvudrätten och efterrätten också. Lyssnade på Gôssegôbbera (Värmlands manskör) och tog alldeles för många kort. Sen blev det kaffe och chokladbit.

- Var det ingen dans?

- Jo.

- Varför så kort i tonen?

- Jag vet var du vill komma. Du undrar varför jag har en bula i pannan.

- Hehe. Ja nu när du nämner det så...

- Ja, jag råkade hoppa in i hulken och träffa hans tand med min panna. Big deal!?

- Nejnej. Ingen big deal alls. Jag undrar bara hur det är möjligt. Aldrig hört om den sortens skada förut. Men du vad var det W:arna kallade dig för?

- Studsboll.

- Fröken E då?

- Virvelvind.

- Ja men se där. Allt har en naturlig förklaring.

.....

- Du samvetet!?

- Ja pemma?

- Är det inte du som ska säga åt mig att jag borde gå och lägga mig?

- Jo tusan! Du ska ju vara på ångan klockan 07.00 imorrn för att åka till Södertälje! Och det är inte vintertid vi snackar då, utan sommartid!! Vad gör du uppe såhär dags?

- Ja, jag undrar vem det är som håller mig vaken. Inte är det jag i alla fall!

Facebook overload!!

Det är tokigt det där med facebook... Lite som ett wikipedia om bekanta och bekantas bekanta. Om man är så nyfiken som jag är kan man få reda på det mesta. Man måste bara kunna systemet tillräckligt bra. And I know it. Har man ändrat språket till tyska är det dock lite knepigare. Veranstaltungen. Anstupsen. In einer Beziehung. 7 gemeinsamme Freunde. Jag lyckas såklart snoka även på tyskspråkiga facebook.

Ibland får man dock reda på saker man helst inte velat veta. Men min nyfikenhet vinner alltid över vad hjärnan anser vara bäst. Därför snokar jag på livsfarliga ställen fast att jag vet att jag inte borde.

Att puffa/pokea/anstupsa folk får man inte heller göra hursomhelst. Inte som tjej iaf. Det betyder nämligen (enligt en oerhört vetenskaplig teori) att man är intresserad. Som tjej får man bara puffa tjejer om man vill vara på den säkra sidan (och inte få nån att tro att man är intresserad). Som kille gäller helt andra regler. För varför skulle det vara jämställt? De kan puffa vem som helst, hursomhelst utan att det kan tolkas som nånting. Tydligen. Frågan är om alla på hela facebook vet att dessa puffar inte kan tolkas som nånting eller om några tror att dessa puffare faktiskt är intresserade. Jag har inte löst detta mysterium men håller mig till att puffa tjejer, om jag nu nödvändigtvis måste puffa någon, för att vara på den säkra sidan. Jag undrar om gilla/like/gefällt mir funkar på samma sätt. Antagligen gäller helt andra regler då... Jag är egentligen trött på det där analysernadet fram och tillbaka och tycker väl att folk kan säga rakt ut vad de tycker istället för att antyda det via en puff eller ett gillande på facebook.

Vore det inte mycket enklare om vi hade levt för 100 år sen utan facebook och sms? (Och dessa förgjordade digitalkameror som gör att man finns taggad på facebook innan man vaknat nästa dag.)

Yeah, I know it's stupid...

Vad en bal på slottet är?





Jo. En bal på slottet är legendary!

Kvalbal

Idag är det kvalbal. Som kvalborg fast dagen före balen och inte dagen före valborg. Jag kom på det alldeles själv. Ordet alltså. Mycket nöjd! Idag har det köpts tryck-ihop-strumpbyxor, det har danstränats, det har provats smycken, det har gjorts ansiktsmasker och det har vaxats ben! (Dessutom har det ätits en eller annan våffla! En sked med jordgubbssylt har även tappats på min balklänning. Idioti att äta våfflor i balklänning, säger ni - Hur ofta får man möjlighet att äta våfflor i balklänning? säger jag! Den är mörkblå. Kan ju nästan inte ens bli fläckar på den. Jag slickade upp det jag kunde och svabbade ut resten med disktrasan. Oklanderligt resultat!)



Som ni ser gjorde jag iaf inte ansiktsmasken iförd balklänning.

"Du kan ju inte gå på balen i ica maxi-skor, Emma!" sa sambo-E till mig igår. Och nä, det är kanske inte optimalt och ja, jag borde kanske ha vita skor. Men vet ni vad?! Det skiter jag i. Jag hittade inga snygga vita så jag tänker ha mina ica maxi-skor. De är svarta och kostade typ 100 spänn. Jag tänker bära dem stolt!

Nu har jag skor, klänning, sjal, väska, jacka, smycken, biljett & kavaljer. Det enda jag möjligtvis saknar är en kamera. Hej.

Det som göms i snö…

Kommer ni ihåg i december, dagen innan mordor-tentan i elnät, när jag ”cyklade” hem? Inte? Jag tappade i alla fall en vante och tänkte att den var lost forever och hade hamnat i en av de gigantiska snöhögarna i Uppsalas utkanter…

Men vad mötte inte min blick när jag i min ensamhet cyklade från Ångan till Blåsen idag!? Jo:


Där var den. Livs stinkandes i gräskanten. Vem hade kunnat ana att ordspråket stämde? Det kommer verkligen fram i tö.

När jag kom hem ikväll, efter att ha varit hos Snoffsan och kollat på film, provade sambo-J och sambo-A sina balklänningar. Därför var jag tvungen att göra det också. Försökte ta kort men det blir inte så bra med min mobilkamera... (För mig äre ju inge fel på!! ;) ) Här får ni iaf ett litet smakprov på utstyrsel och hårlängd:



Just ja! Jag köpte ju en noppmaskin idag också! Såhär mycket ludd blev det av bara en tröja! Som ny! :D




Övergiven

Vi hade föreläsning klockan 8 i morse. Mina triomedlemmar bangade. Så vi träffades på blåsen istället vid 10. Nu har de övergett mig igen. Därför sitter jag här på blåsen alldeles ensam. Riktigt ensam är jag förstås inte... Creepy guy sitter vid samma bord.

Eftertanke

Nu när jag känner efter så verkar jag inte riktigt klippt av mig allt hår. Men det är kortare.

pemma funderar...

...på varför toapapperet alltid är så långt bort från toaletten på handikapptoaletter.

...på vad som kommer hända på lördag på balen när det blir earth hour.

...vad hon ska ha på sig (förutom tajt balklänning) på väg till slottet.

...på om hon ska springa från slottet klockan tolv och tappa en sko.

...på om askungen verkligen sprang från slottet. Om hon hade klackar lär hon ju inte ha gjort det. Men glasskor är kanske annorlunda att springa i.

...på om hon borde gå och lägga sig.

Ändå nöjd

Jag kom i balklänningen. Från nian. Sjukt nöjd. Att andas är överskattat. På frågan "Visst är jag fin!?" svarade min äldste systerson "Ja! Som en prinsessa!". Helt rätt svar. Och han är bara fyra.

Råkade klippa av mig håret idag. Oops... Som tur var, var det en frisör som klippte av det.

Hej.

"Det var musikanterna, a-lagarna och vi."

I söndags råkade jag hamna på bandyfinalen. Sambo-A:s pojkvän var sjuk och kunde inte gå. Så jag fick köpa hans biljett! Klockan halv tolv nånting målade jag naglarna svarta och började heja på SAIK. Vi hade bandyfrulle hemma med en massa folk. Käkade pytt i panna, drack lite jäger och lyssnade på Bandy, bandy på repeat.


Bandyportföljerna packades och vi började traska mot studenternas. Jag har aldrig sett en bandymatch i hela mitt liv. Louise förklarade att det var som fotboll. Man kan ju lätt tro att det skulle vara lite mer som hockey eftersom de har skridskor på fötterna, åker på is och har klubbor i händerna... Sen blev det hörna. Och klockan fortsatte ticka när det var avblåst. Och de spelade i 2x45 minuter. Och så är det ju en boll och ingen puck. Ja, efter att ha stirrat på spelarna ett tag (nä, man ser ju väldigt sällan den där bollen) började jag förstå att det faktiskt var mer som fotboll. Sambo-J sa att hon såg bollen tre gånger. Hon sa även "Det blev 5-5 va!?" när vi jublande sprang ut på isen efteråt. (Det blev 6-5 till SAIK efter förlängning. En final slutar ju oftast med en vinnare.) Textraderna ur Bandy, bandy passar därför särskilt bra:

Men bandybollen, bandybollen - den ser inte vi
Så bandymatchens resultat - det går oss förbi




När vi hade halkat ut på isen (utmärkt ställe att finslipa på sin moon walk btw) skrek jag till sambo-J att hon skulle få 20 spänn om hon gjorde sälen. Det gjorde hon. Hon fick dessutom med sig två till. Fantastiskt. Sen dansade vi runt lite med SAIK:s lilla orkester. Vanligtvis har väl hejarklacker bara trummisar? Bandylag har även blåsinstrument. De hade tillomed noter (men hur svårt kan det egentligen vara att lära sig "segern är vår" utantill?). En herre, som antingen hade fler termosar i sin portfölj eller ett innehåll i termosen som var genomskinligare än vårt, verkade särskilt rund under fötterna men ville ändå dansa med oss. Han valde att sätta sig på rumpan och fortsätta dansen sittandes.




Gå på en bandyfinal på Studenternas: check.

Ingen annan sport, ingen annan sport
Ingen annan sport, ingen annan sport
Är så skön som bandy
Vad är väl en hockeymatch? Vad är väl en hockeymatch?
Vad är väl en hockeymatch?
Bara bök och bråk i en svettig hall

HIMYM-maraton

Jag har börjat kolla på How I met your mother (HIMYM). Älin tipsade mig om den serien för flera år sen och sa att jag skulle gilla den. Det gör jag. Fröken E har också börjat kolla. Nu har vi sett de första två säsongerna fast på olika håll. Därför har vi nu tvingat Hulken att fixa säsong 3 så att vi kan ha ett HIMYM-maraton!

Låt mig presentera följande fakta:
-Det finns 20 avsnitt i säsong 3.
-Varje avsnitt är typ 20-25 minuter långt.
-Det blir ungefär 7,33 timmar HIMYM.

7,33 timmar HIMYM kan bli lite meckigt att hinna med på en kväll. Hulken säger att man måste kolla i minst 6 timmar för att man ska få kalla det för maraton. Vet inte var han har fått den definitionen ifrån men jag tycker att man får tolka den lite som man vill. Till exempel att man måste kolla i minst 6 timmar, plus minus 3 timmar... Det känns inte riktigt lika coolt att säga att man ska ha flera HIMYM-intervall nämligen.

Och hon levererar ännu en gång

Fröken E: Är jag lite Jesus kanske...? Tar från de rika och ger till...
Emma: Det är Robin Hood.
Fröken E: Jaja, du vet vad jag menar.

Eller gör jag det?

Desperate housewives

Har börjat kolla på desperate housewives igen...

Gabrielle:
You know, when I got pregnant, I didn’t know how I would handle the whole motherhood thing… But I think I turned out to be pretty good at it.
Juanita: Mom!
Gabrielle: What?!
Juanita: I need money for ice cream.
Gabrielle: What is the magic word?
Juanita: I don’t know. “Hurry”? Now come on. The truck’s pulling away.

Fredag

Jag var ju på vin-ost-vin-choklad-och-vin-kväll hos Josefin häromdan. Ni vet den där dagen som var så awesome. Det visade sig att jag gillar ost. Vem hade kunnat tro det!? Smaskade i mig både det ena och det andra. Smakade tillåmed på en såndär med grönt i. (Den var helt okej men jag måste vänja mig ett tag till innan jag blir en ost-med-grönt-i-frossare tror jag... ) Jag åt så mycket ost att jag nästan glömde bort fatet med choklad som stod lite längre bort.


Fick mysa med den här lilla lurvbollen också!

Efter min 15-timmars pluggsöndag tog jag helg. I måndags var jag på årets sista skidtur med Johanna och fröken E. 3 kilometer blev det. Jag ramlade två gånger. Kände mig lite som tjuren Ferdinand när jag tumlade nerför backen och drog i rumpan i marken för att försöka stanna.

I tisdags köpte jag smör. Det är skitjobbigt. Jag stod där och suktade efter bregottet. Av mina tio minuter på Luthagens livs spenderade jag nog sju minuter framför smörhyllan. Beslut är inte min starka sida. Det blev ett lätt och lagom som följde med hem. Jag planterade också. Passionsfrukt och nån slags citrus. Sen åt vi (hemmagjorda) semlor :D Inte för att man nånsin behöver en anledning till att äta semlor men sambo-A hade haft sin allra sista föreläsning (ever. Fantastiskt!) så det var därför vi firade.



Igår bakade jag mammas bröd. Titta! Visst blev de snygga!? Riktigt nöjd är jag.



Min lunch råkade bli nybakat bröd med smör (lätt och lagom då såklart.. :/ ) och leverpastej.

Skorpionen (24 oktober - 22 november)

Skorpionen är en rådig, målmedveten, oresonlig typ och mycket smart i affärer. Oförskämdheter rinner av dig som vatten på en gås. Du tar dig fram med ojusta medel, är maktgalen och saknar moral totalt. De flesta skorpioner blir mördade av en kniv i ryggen.


Drick Pucko

Jag satt på Blåsenhus i 15 timmar igår. 11 minuter innan deadline (00:00) skickade jag in mitt PM. Framförhållning is my middle name...


Hulken joinade oss vid sjutiden och hade köpt med sig Pucko. "Jag tänkte ta en glasflaska men en stor kostade bara två kronor mer. Det är ingen glasflaska men nu kan alla dricka Pucko!"

Och alla drack Pucko. Trots det tog den inte slut. Nu står den i ett av kylskåpen på Blåsen. Så nu kan hela Blåsen dricka Pucko!

You live you learn

Ännu en gång kommer Word med konstiga grammatiska uttryck som jag hela livet klarat mig utan. Determinerare. Jag tänker på determinant. Determinerare hit predikativ dit. Anyways. Visste inte ens att ordet vartdera fanns. Jag trodde att det alltid hette vardera.

 

Märks det förresten på frekvensen av inlägg att jag har en deadline imorrn? :)

När inte alla indianer sitter i kanoten

Jag åkte förbi ica för att inhandla lunch på vägen till blåsenhus. Vad köper jag? Jo Icas färdigrätt Tortellini Ricotta & Spenat. "Ricotta- och spenatfyllda tortellini av durumvete i gräddig/kremet tomatsås. Klart på ett kick!" Ricotta & Spenat. Sen när gillar jag spenat? Hur tänkte jag där egentligen?

Deadline

Jag tror att jag har tagit ut min examen lite i förskott. Jag orkar inte riktigt plugga längre. Jag stressar inte upp mig för tentor eller PM-deadlines. Sätter därför igång för sent och lyckas inte riktigt.

Jag längtar efter att börja jobba (och få pengar). Samtidigt känns det sorgligt att studentlivet snart är över. Att aldrig mer få den där tenteperiodgemenskapen. Aldrig mer sitta på EP en hel söndag och gå till Folkes för att köpa lite snacks och godis (och middag). Och det känns läskigt att man ska börja jobba 8-17 varje dag. Som det är nu tycker jag att det har varit en sjukt jobbig dag i skolan om jag går 10-15. Hur ska jag komma upp?

Men det känns fantastiskt att börja få helger. Lediga helger. Utan ångest över allt man egentligen borde plugga. Att ha helt ledigt. Det känns fantastiskt att man kommer få betald semester. Betalt för att vara ledig. Och att få pengar. Att kunna äta pepparsalami varje dag. (Men då kanske jag tröttnar.) Att kunna välja den svenska ekologiska kycklingen och slippa det dåliga samvetet när man köper den äckliga, olyckliga euroshopperkycklingen.

Arbetslivet, här kommer jag! Jag är ett kap, så Arbetslivet tro mig, du vill ha mig. Jag ska bara springa vägen via deadlinen imorrn och omtentorna efter påsk och ordinarie tentorna i maj och ett eller annat projektarbete och ett litet ex-jobb. Sen kommer jag!

Anledningar till awesomeness

YEAH! Den här dagen rockade! Varför? Jo, jag...
  • blev moster för fjärde gången till världens finaste lilla kille!
  • fick VG på C-uppsatsen (och körde en phone-high-five med fröken E)
  • fick 4a på energisäkerhetstentan
  • fick en flarra vin för att jag fick de andra att få minst 4a på energisäkerhetstentan
  • hittade "gratis"-fika på Ångan
  • hade vin-ost-vin-choklad-och-vin-kväll hos Josefin (och Shiva) med huming06-tjejerna
  • var ovanligt mycket awesome
Därför.

Alltså. Vad hade kunnat gå bättre? Jag är sjukt awesome.

The international day of awesomeness

Idag är det internationella awesomenessdagen. Därför är jag extra awesome idag (jag har till och med sminkat mig!!). Barney i How I met your mother säger: When I get sad I stop being sad and be awesome instead. True story!

Om man är ledsen kan man även kolla på den här lilla videosnutten från Öppet spår som Therese visade för mig (så att man blir glad alltså): :D




Nu kanske det verkar som att jag är ledsen. Det är jag inte. Jag är ju awesome.

FAQ

När man har en såhär populär blogg som jag har får man många frågor. Därför tänkte jag nu besvara de frågor jag fått efter min kortkommandosuccé häromdan.

+ och ? är ju samma knapp, varför skriver du Ctrl + ??
Även solen har fläckar. Till mitt försvar brukar jag (ja, jag skriver och förklarar ju kortkommandon lite då och då, jag kallas ju inte kortkommandodrottning av en slump) skriva Ctrl + och så den aktuella knappen. Därför blev jag i fascinationens hetta aningens överexalterad över detta fantastiska kortkommando och insåg inte misstaget.

Varför ville du inte avslöja kortkommandot när det redan låg uppe på facebook?

Jag har faktiskt inte alla mina tusentals läsare som vänner på facebook. Det var de jag inte avslöjade det för (mamma och pappa alltså. Jag har 315 vänner på facebook. Efter enkel huvudräkning inses det alltså lätt att jag inte har tusentals läsare men jag hoppas att ni förstod ironin redan tidigare.)

Jag trycker Ctrl + och allt blir bara större och större! Hur får jag det tillbaka som vanligt!?!?
Alltså. När man trycker kortkommandot i en webläsare förstoras bara allt. Det coola är när man använder det i word (eller skype) eftersom man då börjar skriva upphöjt. Ctrl + och Ctrl - förstorar och förminskar texten i webläsaren. Detta får man enkelt bort genom att trycka Ctrl 0.

Varför blir du så fascinerad över kortkommandon?

För att kortkommandon är awesome såklart!

Anmäld försvunnen

Hej. Jag heter Emma. Jag tappar tydligen bort saker. (Vilket inte är så märkligt när mitt rum ser ut som ett bombnedslag men nu när det är (relativt) städat tycker jag att mina grejer borde komma fram.)

Jag saknar nu
  • min (relativt) nya mascara. En såndär rosa med grön kork. Den kan ju inte ens kamouflera sig i min lurviga svarta matta! Nu måste jag använda min gamla mascara. Den som typ hade torkat som jag hällde lite vatten i och gojsade runt. Använder iaf inte mascara varje dag och som det står på fröken E:s kylskåp: Vissa dagar är bara slöseri med smink.
  • tre vänner-DVD:er säsong 9. Det är ett hål i min box. Jag måste ha lånat ut dem till nån innan jag åkte till Innsbruck för de fattades redan när jag packade upp lådan i höstas. Hade tillomed en statusuppdatering om dem på facebook men utan respons. :(
  • tre hårborstar. Ja. Tre stycken. Alla tre är borttappade detta år (och jag vågar inte skriva hur många jag har tappat bort totalt...). På två månader har jag lyckats tappa bort dem. Vet inte hur jag bär mig åt. Jag fick en ny i födelsedagspresent. Borta. Då började jag använda den gamla, trasiga (anledningen till att jag hade önskat mig en ny). Nu är den - just precis - borta. Då använde jag istället en liten miniborste (som jag köpte någon gång när jag hade tappat bort en annan stor borste). Nu är även den borta. Jag kammar nu mitt hår och påminns varje dag om att håret är slitet och att jag borde gå och klippa mig (och skaffa mig ett jobb så att jag kan köpa hårborstar som förbrukningsvara.)
Har någon sett nåt av detta? Ring mig!

Hårborstarna är ju faktiskt svarta. De kanske finns i min svarta lurviga matta.

Ps. Kortkommandot: Ctrl + ?

Master plan

Jag har hittat det. Det mest eftersökta kortkommandot i världen. Det gör så att man börjar skriva upphöjt. Jag borde kanske ta betalt för att avslöja det...

Mycket märkligt

På en balkong på Linnégatan står det en skyltdocka. Hon har hatt på sig. Jag undrar vad hon gör där.

Tjejvasan

Det bästa med tjejvasan är att man får äta en massa innan! För att ladda upp. Det är en bra ursäkt. I torsdags gjorde jag pasta carbonara (med fullkornspastaskruvar såklart). Två lagoma portioner tänkte jag så att jag kunde ta en till matlåda. När jag hade ätit upp ena portionen var jag fortfarande lite småsugen. Så jag nallade lite på matlådan (okej, jag åt väl upp halva matlådan då) men det var ju helt okej. Eftersom jag laddade upp.

 

På fredagen åkte vi mot Mora efter lunch (som alltså bestod av en halv portion pasta carbonara) och väl där hade Lisafisafikon gjort köttfärssås och kokat spaghetti till ett helt kompani. (Det senare kan ha berott på att jag tyckte att ett paket spaghetti (=1 kg) nog var tillräckligt till 6 personer... Därför åt jag två gigantiska portioner.)

 

När man har en syster som har vistats en del i det militära ska man även trycka i sig ett så kallat kvällsmål. Mycket trevlig tradition. Inte så värst hungriga började intagandet av denna måltid 21-ish. Yoghurt, mackor, bregott, pepparsalami... På stället vi brukar bo på (ja, jag är ju ganska rutinerad nu för tiden. Två tjejvasor, två övernattningar på samma ställe....) Kommer det en hel drös med människor som ska åka tjejvasan och som får mat serverad. De åt mat när vi kvällsmålade och vad ser man inte i köket?! Jojo, flera plåtlådor med semlor!! Mitt framför näsan på mig. Och de var alltså inte till mig. Bittert tryckte jag i alla fall i mig pepparsalamimacka efter pepparsalamimacka (och det är ju inte fy skam) och blev ännu mer proppmätt… Då. Då dyker en ängel upp vid vårt bord. Han har hittat en plåtlåda i köket och står glatt och delar ut semlor bland oss-som-inte-får-maten-serverad. Jag tvekade inte länge. Jag var visserligen proppmätt (eftersom jag ätit lika mycket som jag äter på en hel helg på tre timmar) men en semla är ändå en semla. :) Tryckte i mig en. Det där med semlor hörrni. Det är ett vinnande koncept.

Oops. Där var visst bildbevis på att kvällsmålet även innehöll Ballerina kladdkaka. (Som för övrigt är görgoa när man doppar dem i mjölk. Jag var skeptisk men erkänner mig besegrad av Göteborgs kex.)

Själva loppet så. (Jag åt faktiskt bara en liten kexchokladbit under hela loppet.) Lämnade höggravid syster bakom mig redan innan Oxberg. Swoschade fram i spåret och var bland de första i mitt startled. Började jaga de andra syrrorna. I Magrakontrollen mellan Hökberg och Eldris fick jag en lägesrapport att de jag jagade bara var fem minuter före. Strax efter Eldris hann ifatt båda två. Då var det inte läge att släppa förbi dem igen så det var bara att fortsätta swoscha. På upploppet åkte jag bredvid en kvinna som åkte ungefär lika snabbt. Därför tävlade jag mot henne de sista 100 metrarna. När vi kom i mål (jag vann såklart) visade det sig att hon var norska. Hon sa nåt om att det var som Hellner och Northug.

Gurra V filurar i spåret...


Så nu när det råkade gå oväntat bra i den där lilla tjejvasan har jag ju börjat tro att jag klarar av vad som helst. Därför ska jag anmäla mig till vasaloppet 2012... Storhetsvansinne säger ni, anledning till att fortsätta träna säger jag.

Såhär pigg och fräsch såg jag ut där halvvägs nånstans. (Och tydligen är det inte läge att skrika "Tre kilometer kvar! Det är ju ingenting!" vid 3 km-skylten till första bästa medåkare som råkade starta två startled innan mig. Hon muttrade "Värst vad du ser pigg ut." tillbaka...)

RSS 2.0