Måndag

Jag har inte kommit i kontakt med så många utbytesstudenter på de kurser jag har läst. En gång var det en tysk tjej som läste en kurs med oss. Jag tror det var stokastisk modellering. Att hon inte förstod svenska var inget föreläsaren bekymrade sig om så han höll föreläsningarna som vanligt. På svenska. Jag kommer ihåg att jag förfärades av att hon utan att skämmas snöt sig högt under föreläsningar. (Nu när jag läst intercultural communication har jag bättre förståelse för det där.) Hon hade werters original i pennskrinet också. (VARFÖR köper folk werters original? Och Riesen? När det finns SÅ mycket gott godis! Över mitt förstånd. Samma som salta pinnar och lättsaltade chips. Jag kommer aldrig att förstå. (Men äter ju det om det inte finns nåt annat såklart...)) Nu har vi iaf en finsk tjej på vindkraftskursen. Där bryr dom sig om utbytesstudenter och håller alla lektioner och föreläsningar på engelska. Hon måste känna sig fantastiskt populär när föreläsarna frågar om de måste prata på engelska. Det funkar ju bra på engelska även om de flesta har en ganska svensk accent. Sen säger de roliga saker då och då. Som "it must enter the.. tratten in swedish" och "Ooh! There's the pekpinne!".

Ikväll ska vi ha Britney Spears-kväll hos hulken. Vi ska äta mini-cheeseburgare (för det hade hon på bröllopet med K-fed (jag vet inte varför jag vet det)) kolla på "leave britney alone" och sjunga till toxic. Kvällen avslutas med Crossroads (2,9 av 10 på IMDB...). Jag har för mig att hon gör 1000 sit ups om dagen också. Tveksamt om vi tycker att det kvalar in på en spearskväll. Antagligen inte.

Anledningar till upprördhet

Åkte till snoffsan igår och käkade frulle där. Fröken E kom dit och hade köpt med sig pizza (banan & curry. uäck!). Jag hade med mig ägg och pepparsalami. Fröken E tyckte att jag såg fräsch ut. Själv kände hon sig inte så fräsch.
"Jag och snoffsan tog en tvådagars, du tog en tremilars." Under dagen kom vi fram till vad vi blir förbannade över. Fröken E sa att hon hade blivit arg på Norrlands när det inte var billigare att gå in för norrlänningar (vilket det aldrig är och aldrig har varit men ändå blir hon arg varenda gång) sen blev hon arg på garderoben för att de inte ville ta hennes väska. Jag tänker mig att hon var ungefär så här (eftersom jag först trodde att hon menade sin egen garderob och inte norrlandsgarderoben). Hursomhelst. Snoffsan blir tydligen riktigt förbannad när hennes cykelkorg försvinner/blir snodd. Oklart om detta är något som händer ofta. Jag blir förbannad av Luthagens julbelysning. Herregud det är ju snudd på mars. Det hade varit mindre o-okej om den bara suttit där snällt lysande men nu är det så att julbelysningen på Luthagens livs ilsket blinkar med en frekvens som skulle kunna utlösa epilepsianfall. Nej. Det är inte okej. Men jag har inte kommit till "flickvännen får utbrott"-stadiet än.

Resultat

Jag slog dem. Allihop. Tiden blev 2:27:57. Jag är toknöjd och ganska trött.

Heja på oss!

So the battle of the systrar begins...

Mitt startnummer: ????

Om det inte funkar att klicka på länken kan ni fylla i startnumret här. Där kan ni följa mig mellan Oxberg och Mora imorgon. Om ni hinner. ;)

Ps. Det är 3,2 °C i min garderob för att vara exakt. Ds.

Vad är väl en bal på slottet?

Ptjaa det kommer jag få veta om lite drygt en månad. Då är det nämligen dags för Naturvetarbalen. För att gå på bal på slottet behöver man:
  • En biljett
  • En kavaljer
  • En balklänning
Man skulle kunna tro att det på en teknisk utbildning dräller av lediga kavaljerer och att det bara är att roffa åt sig första bästa. Så är icke fallet. Inte när man går sista året. (I icke-existerande femman alltså.) Då har alla de man känner försvunnit ut i det så kallade arbetslivet och plötsligt är det bara ett fåtal kvar som man vågar prata med. (Resten är ju typ födda på 90-talet.) När jag fick reda på att det var en bal på slottet i vår hade Snoffsan redan paxat Bengan. Jag försökte då snabbt roffa åt mig Hulken men då sa fröken E att hon hade tänkt gå med honom men inte frågat än. Jag skickade ett sms direkt. Men för att stackars Hulken inte skulle tvingas välja mellan oss två superpinglor tänkte vi att vi kunde hitta en liten kavaljer i nåt hörn nånstans där man inte hade tänkt att man kunde hitta en. Det var lättare sagt än gjort. Vi har haft några på lut men till slut(idag) hittade fröken E en i Linköping. Så nu får jag gå med Hulken! Kavaljer - check!

Vet ni vad en biljett kostar? 890 spänn!!! Det är Tjuvsläppspub imorrn på UTHgård. Jag kommer inte vara där. Frågan är vem jag ska övertala att gå dit för att köpa en biljett för 890 åt mig... Biljett - anti-check.

Vet ni vad en balklänning kostar? Nä, inte jag heller. Jag har ju några från 90-talet som reservplan men hälften av de som kommer gå på balen kunde inte ens gå när de klänningarna gjordes så på nåt sätt befarar jag att de är lite smått omoderna. (Det skulle även kunna vara så att jag inte riktigt har samma kroppsbyggnad som jag hade när jag var 15 och därför inte kommer i dem.) Balklänning - anti-check.

Efter lite googlande hittade jag att en balklänning kostar 2000-4000 kr. Kanske kan hyra en....

(Jag vet att jag bloggar lite ojämt... Och att jag skrivit ungefär 37 inlägg idag. Men man får ju passa på medan andan faller på.)

Centraldammsugare

Jag flyttade in här i augusti. Vi har centraldammsugare. Jag har aldrig varit i närkontakt med en sån innan jag flyttade in. Nu har jag bott här i ett halvår och gått runt och damsugit titt som tätt. (Jaja allt är relativt. Några gånger har jag iaf dammsugit.) Inte bekymrat mig så mycket om var allt detta damm hamnar. Jag ska tala om vart det hamnar. Det hamnar i en behållare i min walk-in-closet. Min walk-in-closet är pytteliten och fullproppad med grejer. Och snarare en jordkällare än en garderob. Sjukt kallt därinne. Hursomhelst bestämde jag mig för att tömma den idag. (Eftersom jag i ett par veckor haft min fullproppade garderob utspridd på mina 8-komma-vad-det-nu-är kvadratmeter istället för i garderoben för att jag skulle tömma behållaren innan jag flyttade in allt igen för att få lite mer ordning. Ska jag vara ärlig har jag inte riktigt haft nån ordning sen jag flyttade in...) När man inte har handskats med en centraldammsugsbehållare någonsin tidigare skulle det kunna vara idé att vänta tills någon sambo, som är mer bekant med fenomenet, kommer hem. Detta gjorde inte jag. Därför blev det ganska dammigt i hela garderoben. Och på hela mig. Nysande tog jag mig ut ur dammgropen. Mitt tips är att inte ge sig på centraldammsugsbehållare utan att först ta reda på hur man gör. Herregud vi lever ju på 2000-talet. Jag kunde ju bara googlat.

Förståelse

Anledningen till mitt överanvändande av ordet anyway.

 

MONICA: C'mon, you can't live off your parents your whole life.

RACHEL: I know that. That's why I was getting married.

PHOEBE: Give her a break, it's hard being on your own for the first time.

RACHEL: Thank you.

PHOEBE: You're welcome. I remember when I first came to this city. I was fourteen. My mom had just killed herself and my step-dad was back in prison, and I got here, and I didn't know anybody. And I ended up living with this albino guy who was, like, cleaning windows outside port authority, and then he killed himself, and then I found aromatherapy. So believe me, I know exactly how you feel.

ROSS: The word you're looking for is, "anyway."

 

Ja. Jag är nördig. Det är jag stolt över. Jag gillar matte också. Att man gillar matte betyder inte att man gillar fysik. Eller att man förstår fysik. Matte är logiskt. Fysik måste man förstå. När vi satt och försökte förstå fysiken i vindkraften idag sa Bengan nåt klokt: "Vi matematiker ska skriva så lite som möjligt."

 

Råkar man förklara något för mycket blir det nämligen uppenbart att man inte förstår.


Ursäkta damen men res på er!

Såhär ett par dagar innan tjejvasan känns det som att det kommer bli rikitgt kul! Åka där på upploppet och mötas av folkets jubel. Riktigt så kommer det nog inte bli. Sambo-J som ska åka kortvasan på fredag föreslog öppet spår nästa år. Jag var ganska skeptisk och bad henne fråga igen efter att hon har kört kortvasan. Vi får se vad hon säger då...

Igår såg vi Lejonkungen hos hulken. Det var en extended version och Zazu började sjunga istället för att säga att "babianerna apar sig". Väldigt frustrerande när man kan hela filmen utantill. Jag och fröken E har citerat den hela dagen. Hyenorna är roligast. "Vill du jag ska se ut som du, igelkott?" "Jag ryser bara jag hör hans namn. Säg det igen!" För övrigt tycker jag att Mofasa är ganska pretto. Han säger ju "min son" efter varje mening. Tydligen är Lejonkungen "baserad" på Hamlet. Det sa snoffsan. Hon somnade såklart när vi kollade och vaknade upp och var upprörd över att hon hade missat pappascenen. Oklart vilken det är men eventuellt den när Simba ser Mufasa på himlen.

Ps. Idag laddade jag upp genom att gå till ica väst. Där köpte jag en semla. :) ds.

Hej på er

Jaha. Då vare tjejvasavecka! Det är nu man laddar upp tydligen. Genom att vila. Antagligen bör man inte äta semlor. Därför köpte jag fullkornspasta och fyra äpplen idag. Jag är hungrig hela tiden. Idag tog jag sista svängen till gymmet innan tjejvasan. Jag rodde lite och hittade ett spel där man var en fisk och när man rodde käkade man upp andra fiskar och fick poäng! Fantastiskt. Varför har de inte sånt på fler maskiner? Om det fanns Jewel quest, quadrapop eller tetris inbyggda i alla träningsmaskiner skulle ingen vara överviktig!

Jag var ju i Lindvallen i helgen. Vi åkte i torsdags och glömde svänga i Gävle. Därför tog vi svängen via Ockelbo! :D tyvärr körde vi inte riktigt in i samhället men vi såg ett hus där Danne möjligtvis växte upp och en man på cykel som antagligen var Dannes pappa! Här kommer lite blandade bilder från helgen.

Ockelbo. The välkomstskylt.

Jag och Bengan körde bara längd och på fredagen åkte jag 30 km! En hel tjejvasa alltså! (Åkte inte allt på en gång... 16,5 km, tacobuffé, 13,5 km) På lördagen hittade vi en fröken E som vi drog med till tandådalen och körde ytterligare 11 km. Det kan ha varit 12 km också! Käkade våfflor efter halva vägen och när vi kommit tillbaks där vi började bjöd Volvo på blåbärssoppa och ostkaka! (Men de kastade aluminiumformar, plasthinkar och muggar i en och samma soptunna. Hmpf! Stort minus till Volvo.) Sen tog vi knappliften med längdskidor till parkeringen. Vardags-edge...

(Jag vill gärna tro att) Tjejvasan kommer va en kakbit efter det här. Vi får se.

Jag stannade hemma och pluggade på söndagen men när de andra kom hem hade de köpt med sig semlor. Om man glömde lite bort att man hade tenta nästa dag kunde man knappt ha haft det bättre.

 

Tentan gick bra. Jag är sjukt sugen på en semla nu. Ciao.


Friends

Jag har hittat en sida med typ alla repliker från alla avsnitt av vänner. Det är ju fantastiskt. Här kommer dagens vänner-citat:

Monica:
Ooh! Did you do what I said? Did-did-did you tell her?
Ross: I did.
Monica: And well, what did she say?
Ross: Thank you.
Monica: Oh, you're totally welcome! What'd she say?
Ross: She said, "Thank you." I said, "I love you." And she said, "Thank you."

För övrigt...
  • Ska jag sluta upp med att inte prata på engelska.
  • Är det tur att februari är en kort månad. Februari är aldrig bra.
  • Ringer Talangjakten till mig och alla andra. De frågar vad man ska göra med sitt liv. Som att det inte redan är nog ångestfullt. Så ska man sitta och snacka om det med en främling också. Tack för den. Jag har ignorerat deras 9 samtal och tänker nog fortsätta med det. Alternativt säga: inte fan vet jag, vad ska du göra med ditt liv?
  • Ska jag nu ut och få lite kilometer i benen och sen ska jag på after ski hos snoffsan och fira denna fantastiska månad.

Isn't it ironic?

Igår var en bra dag. Med gele-, choklad- och pepparkakshjärtan (+ fröken E, Bengan och Snoffsan. Och bezzerwisser). Idag är ingen bra dag. Hmpf.

Jag tänker dra till Lindvallen i helgen. Trots att jag har tenta på måndag. Så det så. God natt.

pluskvamperfekt

Pillade lite med c-uppsatsen. Grammatikkontrollen tyckte följande:









Det är inte många ord i den meningen jag förstår. Än en gång fallerar grammatikkunskaperna...

Hem-hem

Det är möjligt att alla vägar bär till Rom. Men ingen väg bär till Karlskoga. Och inga bussar heller. (Det är därför vi har så gott om parkering.) Framförallt bär inte ett endaste tåg till Karlskoga. Det går ju för farao snabbare att ta sig till Paris än till Karlskoga från Uppsala!

Nu ska jag iaf träffa Älin, Piggelin, Långeman, Melonen och Erk! Dä bleir skôj dä! :D

Sats: pemma är inte hurtig

Idag ska jag gå på spinning för första gången i mitt liv. Känns som en sjukt dålig idé just nu. Vi får se hur det känns efteråt. Folk kanske tror att jag är sån här. Hurtig alltså. Det är jag inte. Jag gillar choklad. Och att lata mig. Egentligen. Nu tränar jag bara inför tjejvasan. Dessutom är jag snål (utöver att jag gillar choklad och att lata mig) och vill ju därför att det ska ha lönat sig att jag köpt ett gymkort för nästan ett helt studiebidrag. När jag för första gången tog fram mina träningsbyxor efter jullovet (vilket för övrigt inte var mycket till lov) var det fläckar på dem. Fläckarna luktade kåda och jag undrade när jag hade använt dem sist. Kom på att det nog var i Innsbruck när jag var iväg och klättrade. Då satt jag på ett träd. Det var i juli. Jag är inte hurtig. Vilket skulle bevisas.

Nu sitter jag och slår upp engelska ord som jag inte förstår från vindkraftskursen. Till exempel eddies, wind shear och thrust. (Thrust har jag för övrigt slagit upp ungefär 1000 gånger redan men jag glömmer så snabbt och det är lite liknande torque och jag blandar ihop dem lite grann.) Hursomhelst tycker jag det är så frustrerande när det engelska ordet betyder precis samma sak på svenska bara att ett c byts ut mot ett k eller så. Det hjälper ju inte mig. Adiabatic till exempel. Det betyder adiabatisk. Det hade ju jag också kunnat gissa på men vad hjälper det? Hmpf.

(Efter vidare forskning har det visat sig att adiabatisk har med termodynamik att göra. Antagligen var termodynamik ett förkunskapskrav på kursen. Inget som jag brukar bekymmra mig om (vilket visar sig på icke godkända tentor). Eddies=virvlar, wind shear=ööh typ när vindriktiningen och -hastigheten ändras, thrust=drivkraft)

Kaffe, campus & hårbollar.

Skandal. De har höjt priset på kaffe på blåsenhus. Med 100 %!!! Är det verkligen okej? Tur att jag hade med mig en egen kaffetermos. Möjligen lånade jag lite mjölk i cafeterian. Kanske. Jag är inte kaffeberoende. För att vara icke-kaffeberoende dricker jag ovanligt mycket kaffe... Så kommer jag plötsligt på mig själv att jag druckit kaffe varje dag hela veckan och blir tvungen att pausa en dag.

Idag var jag på campus 1477 själv och passade på att gå på ett pass eftersom de andra inte gillar sånt så mycket. Aerobics med core eller nåt sånt hette det. Instruktören lärde oss att ragga och sjöng med i låtarna (eller kommenterade dem) för fulla muggar. ("What style is it? It's cobrastyle.")

Är det någon annan än jag som har problem med inandning av det egna håret? Det händer mig ganska ofta. Oftast utomhus. Det blåser lite grann och jag tar ett djupt andetag och får hälften av håret ner i halsen. Ytterst obehagligt. Det är ju tur att det sitter fast på huvudet annars hade jag hostat hårbollar med jämna mellanrum.


Förvåning

Det händer många förvånande saker i mitt liv just nu. Det mesta har med träning att göra.

  • Jag har nu lagt till Campus1477.se som en genväg under menyraden.
  • Igår köpte jag en (svindyr) macka med skinka, ost, sallad och paprika och bestämde mig för att äta allt (eftersom den var svindyr). Under vägen mellan cafeterian och biblioteket övervägde jag noggrant detta beslut och väl i biblioteket åkte paprikabitarna bort. Nån måtta får det ju va!
  • Ytterligare 10 km i benen! Gör matten själva. (You do the math. Vissa uttryck är helt enkelt bäst på engelska.)

(Vissa mindre förvånande saker händer också. Som intagandet av en och annan chokladbit och snoozandet en kvart för länge på morgnarna.)

För att jag är värd det

Jag är otroligt sötsugen. Jag tror gårdagens sockerchock har nåt med saken att göra. Jag tänker öppna min Milka Schoko & Keks! Så det så.


Nom nom.

Och såhär såg det ut

De här söta bakelserna gjorde A! Allt är gjort från början (from scratch). Jag blev djupt imponerad.

Fikasession nummer 1.



Fikasession nummer 2.

Det finns ju t-shirtar med texten "öl byggde denna vackra kropp" men jag borde ha en där det står "socker och fett byggde denna vackra kropp".

Under hela dagen har jag trott att jag börjar klockan 8 imorrn. Men det var visst på onsdag. Imorrn har jag bara en liten lektion mellan 13 och 15 istället för en labb mellan 8 och 12 som jag först trodde. :) Gött. Jag har visst inte alla indianer i kanoten idag...

Mitt nya VISA-kort har kommit förresten! Sa jag det? Det är fantastiskt fint och alldeles helt. Tyvärr tror danskarna fortfarande att min bank heter svettbanken.


pemmas söndagskost

Följande föda har intagits av pemma under söndagen:

11.36
två rostade brödskivor + 1,5 gott gräddat med smör och A:s hemmagjorda lemoncurd på
14.30-15.30 kaffe + pavlovatårta med lemoncurd, grädde och (av misstag eftersom den hade samma färg som lemoncurden) marsansås + prinsessbakelse i form av groda + en halv passionsfrukt minus 7 kärnor som vi kom på att vi skulle plantera
17:00-17:30 te + muffins, chokladkaka och obestämbar kaka med nåt slags klet i. Eventuellt var detta klet något med frukt och en misstänksam pemma lämnade det mesta av denna sista kaka.
20:30 2/3 grodbakelse
23:00 en halv deciliter couscous och en halv kycklingfilé

Konsekvenser:
En konstant sockerkick mellan ungefär kl. 12 och 20. Man skulle kunna tro att denna sockerkick gjorde att jag susade fram genom storvretaspåren men det gjorde jag inte. Det är typ blankis i spåren och jag halkade mest runt. Åkte ändå 7,5 km. Igår åkte jag 10 km. Jag är mycket nöjd. På vägen hem upptäckte jag att det var snö kvar under en av skidorna. Detta var ganska underligt då skidorna stått inne ett tag. Det visade sig att det var ett tuggummi. Funkar nog inte riktigt lika bra som valla...

Kilometer i benen:

7,5+7,5+10+7,5=32,5 km!!

Kronor per gymtillfälle:

1550/6=258,33 kr


Över mitt förstånd

Jag förstår verkligen inte grejen med lättsaltade chips. Vilka är alla dessa människor som köper dem? Och alla dessa salta pinnar. Det förstår jag inte heller varför folk köper. Uäck. Tacka vet jag sourcream & onion och finska pinnar. Tjingeling.

På tal om pengar

Det är mycket opraktiskt att ha sitt visakort i två halvor.

På tal om bilder är det sånt här som gör att jag känner mig färdigpluggad:

Lunchrumskaos. Hoppas det inte kommer vara såhär hela vårterminen.

Men sånt här får mig på bra humör:


Ständigt sökande

Jag skulle vilja ha en såndär sökare som man kan trycka på och så piper de saker man letar efter. Jag letar alltid efter min borste. Min plånbok brukar också vara på villovägar (men nu för tiden undviker jag att förvara 400 € i den). Även i morse. Eller ja. Klockan var ju ett. Så "morse" var kanske att ta i. Jag var iaf i tid för en gångs skull. Skulle bara slänga ner plånkan (eftersom mitt välanvända gymkort förvaras där) och köra iväg. Plånkan fanns ingenstans. Jag letade i väskan, bland mina gratismössor och vantar, på min svarta lurviga matta (som kan gömma en svart plånbok förvånansvärt bra. Det går liksom inte att förlita sig på synen utan man måste använda händerna och känna på matteländet också.), i sängen, under min hög med kläder i fotöljen, under min hög med kläder på golvet och i väskan igen. Borta. Till slut gav jag upp och cyklade iväg ändå. Sen såklart.

Jag och fröken E tränade "Classic iron" på kvällen. Klassiskt järn alltså. 70 minuter. Sjukt jobbigt. Berättade att min plånbok var borta.
Fröken E: Hade du mycket pengar i den?
Jag: Nej. Jag förvarar ju inte mina pengar i plånboken heller! Pengar har jag i fickor och utspridda i mitt rum på säkra ställen.

Två minuter senare hittade jag plånboken. I väskan.

Träningsvärk

Ytterst oklart vad jag gör uppe såhär dags. Var hos fröken E med Bengan och hulken (frågade vad han tyckte att jag skulle kalla honom och föreslog lite på skämt the hulk (som joey i vänner föreslår när pheobe funderar på barnnamn) och av nån anledning gillade han det. Så så fåre bli tills vidare). Fröken E bjöd på chips och godis och jag tror jag har för mycket socker i kroppen för att sova. Förutom dessa onyttigheter har jag haft fullt upp den senaste veckan med att träna!!! Jag har varit på gymmet tre gånger!!! Oj så stark jag blir. Jag kommer susa fram i spåret på tjejvasan. Igår åkte jag 7,5 km i Storvreta och idag (impulsivt precis efter gymmandet) 7,5 km till! (Idag gick det inte riktigt lika snabbt och smidigt som igår. På nåt vis kändes 2,5 km-slingan längre.)

Citatinsamlingen fortsätter. Nu funderar jag på att skriva en STScitatbok istället. För "Vi i femman" eftersom det inte bara är fröken E som levererar citat. Så ska för övrigt vår egna pubrunda heta i vår när det blir lite varmare. STS hade en pubrunda i torsdags och vi satt på v-dala och väntade in dem. Då kom vi på den strålande idén att vi skulle ha en egen pubrunda. Bara för oss i femman. (Och egentligen finns det ju ingen klass 5 på vårat program. Inte förrän nästa läsår då de första bolognastudenterna börjar femman. Men vi kan ju inte kalla oss fyror heller!) Eventet på fejjan kommer alltså att heta "Vi i femman" och temat kommer att vara strand (och ja beach låter ju coolare men jag håller inte på med sånt där) eftersom det var temat (tror jag) på vår nollning. Min grupp var sandtrampare, andra grupper var glassgubbar, solstolar och badbollar. Hursomhelst. Åter till citaten.

En lunch efter ett gympass diskuterades BMI och hur det räknas ut och sådär. Tydligen behöver det inte alltid vara tyngden det är fel på. "Det är inte så att du är för tjock, du är bara lite för kort."

I söndags gick jag och tjejerna på promenad. När vi satt och fikade lite grann konstaterade Sofie apropå ingenting: "GUD vad vi umgås hela tiden!" Sant.

Hulken läser ikapp monsterkurser den här terminen. Mekanik, endim, reglerteknik och andra sköna kurser. Jag frågade hur han gick i skolan imorrn. Han är övertygad att det finns en transpiration konspiration mot honom på universitetet.
Jag: "Hur går du imorrn?"
Hulken: "Reglerteknik 8-10. Verkligen inte hulkenanpassad. De gör allt för att jag ska misslyckas."



RSS 2.0