Gårdagens

Här kommer gårdagens plus och minus!

Minus:
  • Minus är nästan vad det är i mitt rum. Inte riktigt, men 14,8 °C var det när jag gick upp, och det lär inte ha varit varmare när jag gick och la mig. Sover under dubbla täcken. Min garderob är ännu kallare. Den fungerar som ölkyl. Fast jag har inga öl i den, men jag har i alla fall hittat var systemet ligger.

  • Minus är också nästan vad man får duscha i om man duschar i mitt och Emils badrum. Varmvattnet fungerar nämligen inte.

Plus:
  • Ett enormt plus blev det när jag igår packade ur en låda som stått hos min syrra sen i februari. Hittade en mapp med bland annat vykort och brev. I ett kuvert låg det 1540 kr. KA-nedra-CHING! Jag tror att pengarna får gå till en ny kamera. Helst rosa.

Tjingeling.

Dagens citat

På 80-talet, innan att "leka" var samma sak som att stirra på en skärm medan man låtsas att man är ett troll och frenetiskt trycker med tummen på en joystick, hände det ibland att barn byggde saker.

från coolstuff.se

Att komma överens

I Uppsala pågår ett krig. I trafiken. Bilisterna hatar cyklisterna, cyklisterna hatar bilisterna och fotgängarna. Fotgängarna hatar nog mest vädret. Det är inte lätt att vara cyklist. Jag försöker göra allt rätt jag kan, men jag hinner inte långt på ringgatan innan en bil är bakom mig och rusar motorn och tydligen tycker att jag ska åka ut i snömodden så att jag tappar balansen och trillar så att bilen kan köra över mig men tanken "skönt! En cyklist mindre!". Efter ringgatan är det i alla fall mestadels cykelväg. Cykelvägen samsas dock med trottoar. Fotgängarna bekymrar sig sällan om att hålla sig till en sida och plingar man kollar de lite bakåt och konstaterar att där kommer en cyklist men fortsätter att gå utspridda över cykelvägen...

Jag har ett nytt motto! What would Josefin do? Hon kom hem häromdan och var förbannad för att nån trängt sig i bensinmackskön. Det accepterade hon inte. Hon åkte fram mittemot bilen som trängt sig och gick ut och skrek och gastade och talade om att sådär uppför man sig faktiskt inte. Han flyttade på sig. Nästa dag kom jag hem och var förbannad. Jag hade varit på Luthagens livs en fredag vid 17-18 tiden. Det är nog bara på valborg det är fler folk på Luthagens livs. Jag ställde mig strategiskt i kön som slutade med två kassor. (Man har ju erfarenhet av kassaköer) Då tyckte en kvinna att hon kunde gå förbi hela kön och tränga sig in där min kö just skulle välja vilken av de två kassorna man skulle välja. Jag sa lite försiktigt att det var kö och hon svarade att det trodde hon inte. Man får väl ställa sig där om man vill. Jag sa väl hmpf eller nåt och stod bittert kvar bakom medan hon byggde varuberg och irriterade sin omgivning inklusive kassören. När jag kom hem sa jag att jag önskade att jag var mer som Josefin. Så fick jag mitt nya motto. Nu övar jag på omänskliga saker. Till exempel blomman i köksfönstret som sprätter frön...

Men är det inte trevligare när alla bara kommer överens?


Nu när jag ändå tipsar...

Ett annat tips är att byta ut mjölk mot grädde. Mjölken var slut idag och jag gjorde potatismos och brunsås (och stekte köttbullar, men till dem behövdes ingen mjölk). Grädden var inte slut. Hade en skvätt över från kalaset och ett paket matlagningsgrädde. Mycket gott. Fantastiskt vad lite extra fett kan göra.

Ps1. Jag gjorde 300 sit-ups igår. 100 idag.

Ps2. Snökaoset kommer nu. Det säger Metro. So beware!!

Slutet på månaden-tips

Såhär i slutet av månaden kan det vara lite svårt att få ihop till det där allra nödvändigaste... Därför har jag några tips till alla er som är i slutet av pengarna.

Problem: Du har ingen lunch
Lösning: Gå på lunchföredrag! STS firar lämpligt nog sitt 10-årsjubileum just den här veckan, vilket innebär lunchföredrag så gott som varje dag. Kycklingwraps igår med vattenfall som underhållning. Känner man dessutom någon som var med i Utnarmkommittén och som blir lite lätt illamående bara man nämner ordet wrap kan det bli på så vis att man får en extra wrap och inte heller behöver bekymra sig om middagen.

Problem: Du upptäcker att du inte har någon frukost till morgonen
Lösning: Fråga en kompis om ni inte ska ta och sätta igång med den där inlämningsuppgiften på förmiddagen nästa dag och om ni inte kan ses hos henne/honom. Lite spontant frågar du sen om ni inte ska träffas lite tidigare och äta lite frukost tillsammans också.

Problem: Schampot börjar sina
Lösning: Du fyller år, lagom några dagar före den 25e, och får ett Head & Shoulders 2 in 1 i present.

Problem:
Du har INGA pengar kvar
Lösning: Du kräver in gamla skulder och blir missuppfattad och får en hundring extra.

Problem: Du har inga pengar kvar, inga skulder att kräva in, en mingelkväll att gå på där du ska köpa mat och helst ha en öl i handen för att kunna vara på gott humör och socialisera för att knyta kontakter som du senare kan utnyttja för att fixa ett ex-jobb så att du kan ta examen och få one-of-those-job-things så att du kan få pengar och aldrig hamna i samma situation igen.
Lösning: Inte fan vet jag!

Matrices

och indices heter det. På engelska. I plural.

Jag gillar att slänga mig med ord. Tyvärr har jag inte alltid full koll på hur man kan slänga sig med dem. Om jag använder dem rätt. Antagligen använder jag dem fel.

Jag satte i linser ändå. Man får ju lov att dra gränsen för den personliga dekadensen någonstans liksom.

Att accepteras för den man är

Är helt inkapabel till att få nånting gjort av mig själv, tydligen. Därför ska jag gå på promenad med Sofie nu. I mysbyxor, fett hår och glasögon. Hon sa att det var okej. Bara jag har mössa på mig.

Jag lär mig iaf saker på optimeringen. Till exempel vet jag nu vad descent och feasible betyder. Tidigare fick jag lära mig pluralformen av matrix och index. Det är ju väldigt användbart!

Nä. Promenad var det. Hej.

Begreppet "tid"

Det mesta som slutar på "i tid" verkar vara något som för mig är omöjligt. Det kan till exempel börja på "gå och lägga mig", "gå upp" eller "komma till skolan".  Jag borde läsa på mer om THE blackout i Nordamerika 2003. Men jag ska sova istället.

Ekonomi

Pengarna rullar ju knappast in. På nåt sätt har det blivit väldigt mycket minus den här månaden och jag vet inte riktigt hur det gick till... Jag är så gott som pank. Detta är inte hållbar utveckling. Nästa månad ska jag inte käka lunch ute. Inte dricka kaffe heller. Ni vet ju hur jag blir. Det är jättedumt att fylla år den 21a. Då har ingen pengar. I alla fall inte i studentkretsar. Jag har inga pengar att köpa tårtgrejer för och andra har inga pengar att köpa presenter för. Skulle va riktigt najs att ha ett sånt där jobb. Man får betald semester. Det är ju helt fantastiskt! Vara ledig. Samtidigt som pengarna rullar in. Man har ju hört hur det är. Där ute i arbetslivet. Det finns hopp har man hört. Jag hörde två som fick jobberbjudande förra veckan till exempel. Båda gick teknisk fysik...

På tal om nåt helt annat så ska systemet flytta! Ingen vet var. Jag var där i fredags och vid ingången fanns en skylt "Vårt sortiment kan minska innan flytten den 16e november." Jaha!? Så kan man ju inte bara skriva! Tänk alla vilsna stackars törstiga själar som står där utanför den 17e november. Vad ska de göra? Jag antar att hela Uppsalas befolkning kommer bli nykterister. Och inte ha så roligt. Bara ha tråkigt. Inte så tjolittanlejfaderullan... Det blev ju till att bunkra upp.

Men jag undrar var mina pengar tar vägen... Åsa pantade till välgörande ändamål idag i alla fall. Till mig. Drygt en påse vetemjöl räckte det till. Jag är ju halvvägs till tårtan!




Bitterhet

Älskar den ironiska bitterheten i den här serien:

http://www.unt.se/blogg/blogg.aspx?blogg=485457&bloggentry=998060

(man får scrolla ner lite)

Sen blev den bättre

Dagen alltså. Varför? Jo:

  • Uppsala studentkår bjöd på kaffe, kakor och kondomer på EP efter lunch.
  • Vi fick en spontan intervju till c-uppsatsen med en mycket positiv och engagerad man som bjöd på kaffe högst upp (i vad som skulle kunna vara den ultimata skybaren) i Blåsenhus.
  • Trots lätt koffeinkick hos två icke-kaffe-drickare jobbades det på bra och c-uppsatsen känns ganska rolig.
  • På vägen hem cyklade (snarare "cyklade" eftersom slasket börjat frysa på lite grann vid 17.30-tiden) jag till ica Luthagen och unnade mig ny mjölk (eftersom den jag hade hemma gått ut för fem dagar sen) men framförallt Bregott OCH pepparsalami. Lycka! Jag ska nog ta med mig frukosten till skolan imorrn och smaska på Elnätet...
  • När jag väl kom hem hade jag fått ett brev med handskriven adress från Uppsala vatten. Grattis Emma! Du hade alla rätt på frågetävlingen som vi hade på arbetsmarknadsmässan Utnarm. Du vinner ett presentkort laddat med 120 kronor på SF bio. Spännande film, romantisk film...du väljer själv. Med vänlig hälsning Uppsala Vatten och Avfall AB. Ka-ching.
  • Senare på kvällen hade vi klipp- och bakstuga. Jag kan nu dra handen genom håret utan stopp. Sofie och Coralie tycker att jag ska klippa page. Eventuellt blir det så nästa vecka. För övrigt har jag torrt hår och måste börja med inpackning. Något som jag aldrig gjort. Trodde balsam och inpackning var same same...
  • Även idag har jag gjort 100 sit-ups! Och även idag kan jag USAs 50 delstater.
Heja mig! Godnatt.

Crème fraiche-burkar

Började dagen med att:
1. Försöka cykla i slasket till EP.
2. Tycka att det var en smart idé att lägga matlådan i botten av cykelkorgen.

När man lägger matlådepåsen (innehållande matlåda, gaffel och crème fraiche-burk med sås) i botten på cykelkorgen måste väskan oundvikligen hamna ovanpå matlådepåsen. Just crème fraiche-burkars hållfasthet går att diskutera. Speciellt om väskor innehållande ett gäng böcker om kvalitativ forskning och hållbar utveckling och en laptop hamnar ovanpå. En skumpig cykelresa senare hade det mesta av innehållet i burken hamnat utanför burken. Ännu en grej som är oerhört opraktisk.

Nu är det dags att skrapa ur den resterande såsen och äta. Mal Zeit!

Regular celery

Föreläsningen började 8 imorse. Snoozade mellan 7 och 7.20. Då tänkte jag att nu är det ändå ingen idé, och ställde klockan på 8.15 istället. Kom perfekt till andra halvan av föreläsningen. I slutet sa föreläsaren att hon gått igenom feedback hon fått från nån utvärdering och talade om att många tyckte att hon gick igenom saker lite snabbt. Hon sa att hon hade försökt bättra det på den här föreläsningen. Vi tittade förvirrat på varandra. Det här hade ju varit den stressigaste föreläsningen so far! Jag är alltid minst två tavlor efter henne och hinner inte lyssna på vad hon säger eftersom jag har fullt sjå med att hinna anteckna innan det suddas ut...

Idag har det snöat! Så mycket att det skottades på gården. Vi gjorde en snölykta som lös i ungefär 3 minuter. (Sen tog jag över som byggansvarig och tätade lyfthålen. Då lös den i säkert en kvart!) Mysigt med snö. När man är inomhus. Cykel + snö däremot är aningens besvärligt. Imorrn har jag iaf inget schemalagt, så jag behöver inte cykla ända till ångan.

Nu har mina ben somnat och så skall även jag!

Ps. Ikväll har jag lärt mig alla USA:s delstater. Inklusive Delaware!

Det läskigaste jag vet

Igår var jag banan. Idag är jag förbannad. Kallt har det varit också. Godkväll!

Maskerad

Jag ska klä ut mig till det läskigaste jag vet på kvällens halloweenmaskerad! Det var Josefins och Emils idé och jag är sjukt nöjd. Har ni tur får ni se en bild framöver. Under tiden kan ni ju gissa... Fniss.

En vecka i bilder


Det är aldrig kul att behöva vara i skolan klockan 8... Fattar inte hur jag ska klara av att ha ett jobb och vara där klockan 8 varje dag. Året runt. När man cyklar till skolan så tidigt är det i alla fall skönt att det är lite sol och fint. Som morgonen när jag tog det där kortet.



I torsdags var det mingelkväll på Värmlands med Vattenfall. Vi kämpade på Utnarm-kampen och byggde det högsta tornet av ballonger med hjälp av ganska mycket tejp. I de andra tävlingarna gick det inte lika bra, så vi vann varken biobiljetter, cykellysen eller Os-mössor...



På fredagen hjälpte jag Elisabeth att sätta upp de snygga Utnarm-bokstäverna utanför Pollax. Tadaa!






I lördags blev jag bjuden på lasagne av sambo-Josefin. Det var faktiskt hon själv som kastade salladen på golvet. Jag var helt oskyldig.


Trots vintertid och en extra soven timma på söndagen var både jag och Emil sega. Därför bestämde vi att vi skulle dela på en vikingbåt från Johannesgrillen, ni kan ju gissa vilken del som är min. Vi bestämde också att vi ska göra 100 sit-ups om dan... Efter pizzan och sit-upsen åkte vi till ica väst, blev Flogstanostalgiska och köpte en cola. (Och så lite mat också.)

I väntan på Vattenfalls workshop på uthgård i måndags imponerade Stefan stort på mig när han (i någorlunda ordning) prickade ut alla USAs delstater! Inklusive Delaware!

På workshopen bjöds det på en görgo buffé, och vi fick bygga ett vindkraftverk i lego! Byggandet gick bra, men de andra tävlingsmomenten gick inte lika bra som för några andra grupper, så vi vann inte då heller. Priset var cykellysen igen. Vilken tur att min cykel är så himla bra så jag behöver inte vinna några tävlingar för att synas i mörkret.




Ny dag, lika tidigt, lika soligt, lite kallare. How was your week?

Att ha marginalerna på sin sida

Vem har klarat elnätstentan?
Emma har klarat elnätstentan!
Vem har klarat elnätstentan?
Emma har klarat elnätstentan!
Vem har klarat elnätstentan?
Emma har klarat elnätstentan!

Lallalaalalalalaaaa

RSS 2.0