Såklart såklart så måste han dö

Idag har jag lyssnat på soundtracket till Jesus christ superstar. Och än en gång tvingas jag fundera över mina religionskunskaper. Man är ju både döpt och konfirmerad. Och studenten har man tagit. Trots detta har jag ingen koll på vad Johannes döparen pysslade med... Ja, jag vet ju att han döpte folk hit och dit. Men mer? Jag kan inte så många av låtarna från musikalen men den lilla text som fastnat och som jag sjungit på större delen av dagen går så här: "Precis som Johannes så måste han dö. Såklart, såklart så måste han dö."

Och varför måste han det undrar ni?

Det är en annan historia. Men blev Johannes mördad alltså? Det verkar ju vara en ganska spännande bok den där bibeln...

Han kanske blev förgiftad. Det var nog en konspiration! Eller transpiration?


Självdiagnos

Jag har varit lite sjuk här ett par veckor. Jag roar mina föräldrar med att skicka mms på mina halsmandlar för att få ett utlåtande. Jag ringer vårdcentraler för att få penicillin mot halsfluss. Tydligen gör de inte sånt längre. Ger ut penicillin hur som helst. Nä, nu stärker det våra immunförsvar med en släng halsfluss så därför ska jag vara tacksam över mina svullna halsmandlar...

Jag känner mig inte särskilt stärkt. Inte så tacksam heller.

Jag känner mig mer åt det hypokondriska hållet. Idag fick jag till exempel lite ont i vänster kind. (och jag har inte ramlat och slagit mig på vänster kind, så det är inget blåmärke)

"Ahaa!" tänkte jag och googlade genast 1177+bihåleinflammation. Det stämde lite grann... men jag får hursomhelst inte söka vård förrän jag:
  •     har hög feber och fryser
  •     är stel i nacken och känner mig svag
  •     har kraftig värk över pannan och/eller näsroten och känner mig allmänt sjuk eller
  •     blir röd och svullen i huden kring ögat.
Jag känner mig ju svag och allmänt sjuk. Men jag antar att man inte får mix & matcha punkterna till ens fördel...

På vänster hals har jag en liten knöl också som gör lite ont. När jag trycker på den. Den har jag inte självdiagnostiserat än. Maybe morgondagens mission.
 
Jaha. What doesn't kill you makes you stronger. Eller som Strindberg skulle sagt: Det är synd om människorna.

RSS 2.0