Flipper

Jag vill ha ett flipperspel! Vi spelade igår. Congo eller nåt hette det. Man skulle samla diamanter och få Amy och mystery och multiball. Det gick ganska bra för att vara första gången. Ett flipperspel kostar bara 10-20000 nånting säger John. Han har ett som han förvarar hos Erik. Om nån behöver förvara ett (fungerande) flipperspel i Uppsala anmäler jag mig härmed frivilligt. Jag kan förvara det i badrummet(/jordkällaren) som vi ändå inte kan använda. (Sa jag att även kallvattnet frusit och att vi varken kan gå på toa eller tvätta där längre?)

De andra är ute och leker i snön. Jag sitter inne och skriver c-uppsats. (Skriver mycket flitigt och effektivt också som ni märker...) Idag vankas det i alla fall jägarstek. Yummy!

Julefrid

Igår åkte jag och josefin och handlade de sista julklapparna på gränby centrum. Vi var klara på under en timme. Effektivitet. Sen tyckte vi att det var dags att få lite julstämmning så vi drack glögg, lyssnade på julklassiker och slog in paket. Dan före dan före dopparedagen är det ju dags att julefriden börjar infinna sig. Infinner den sig inte av sig själv så får man ju hjälpa till i processen på nåt vis.

Nu är jag åter i skogen. Skönt. Morsan hade gjort riktiga köttbullar till lunch. Att hon orkar. Fantastiskt gott. All inclusive på det här hotellet.

Nu har jag pyntat och vi har som vanligt den snyggaste granen med grytlapp, julälg samt gris grymtande o tannenbaum hängnade i. Som sig bör. God jul.

Stackars mig

Idag tycker jag synd om mig själv. Ingenting går som jag vill. Och jag fick just reda på att jag failade optimeringen också. Scheisse. Jag ska tycka synd om mig en stund till, till tonerna av Maggio:


Lärdomar

Jag har inte jullov. Bloggen har lite jullov. Fast den har kanske lov lite titt som tätt egentligen... Tentorna är hur som helst skrivna. Om de är klarade eller ej återstår att se. Nu jobbas det på C-uppsatsen. Satt på blåsenhus tills vi kom på att vi var tvungna att köpa julklappar också. När vi skulle korsa en väg på väg från blåsen kom vi att tänka på vad vi lärde oss i ettan. En busschaufför skrek "aldrig chansa" åt mig eftersom resten av gruppen cyklat mot rött och jag hade stannat och han inte hade nån annan att skrika på. Elisabeths kommentar såhär fyra år senare var "Så har det alltid varit, Emma. Du är lite av gruppens krockkudde." Varpå hon började sjunga "Don't blame it on the sunshine, don't blame it on the moonlight, don't blame it on the good times, blame it on Emma". Ettans lärdom var alltså att aldrig chansa. Inte på cykel iaf. Femmans lärdom är att jag är en airbag. Men det känns okej.

Nu på kvällen var vi hos Sofie och kollade på sista avsnittet Våra vänners liv. Fantastisk serie. Se den!

Snö

Jag har pluggat på ångan idag. Såg ut som en snögubbe när jag kom dit. Sen skulle jag cykla hem ungefär 57 timmar senare. Det hade snöat. De hade inte plogat. Jag hade cykel. Resultat: Hemkommen, svettig pemma minus en vante och en halvtimme senare än vanligt. Tenta imorrn igen. Då kör vi! (Tyvärr inte bil...)

Appropå åldersnoja...

Fick just ett sms av farsan. "Kolla dagens Earnie på dn.se kram far"

Kika här.

Bristen på hjärnkapacitet

Idag har jag cyklat till Gimogatan två gånger. Det dåliga flowet började egentligen igår när jag upptäckte att det var blött i väskan. Kort därefter insåg jag att jag inte skruvat på korken på vattenflaskan ordentligt och efter det ryckte jag snabbt som blixten åt mig Beta som tyvärr var väldigt törstig och hade sugit upp allt hon kom åt. Inatt fick hon ligga och pressas under de tyngsta böckerna ur bokhyllan. Innan jag gick och la mig skrev jag en lista. Så att jag inte skulle glömma nåt viktigt:
  • linjal
  • beta
  • vatten
  • godis
  • smörgås
  • pennor
  • sudd
I morse packade jag ner linjal, sudd och pennor. Godis, vattenflaska. Bredde smörgåsar, lyfte bort bokhögen och packade ner Beta. Cyklade till gimo. Allt detta innan 08.00 bör tilläggas. Väl på gimo hade jag tio minuter till godo. Kunde packa upp allt i lugn och ro, hänga av mig kläderna, fylla vattenflaskan, snyta mig. Ja sånt där som jag oftast inte hinner eftersom jag brukar vara lite sen. Sen bad tentavakterna oss att sätta oss ner så att de kunde börja dela ut tentor. Då inser jag vad jag glömt. Miniräknaren. Utan den måste man räkna ut inverser på matriser för hand. Det är inte aktuellt. (Om man inte har en vecka på sig att göra tentan.) Frågade en tentavakt om det fanns en att låna. Icke. Frågade henne om jag fick cykla hem och hämta min. Hon sa att jag fick fråga en annan tentavakt och hon sa att det var okej. Wroooom - ringgatan - wrooom - tillbaka på gimogatan. Med miniräknare. Svettades i en halvtimme efteråt. Men jag var tillbaka redan 08.10. Tentan gick okej. Kändes bättre än de två senaste. Hoppas, hoppas, hoppas.

De jag sorgligt nog umgås mest med dessa veckor:
  1. Texas TI-83
  2. Beta

Hon ligger i press inatt igen. Jag tror att vi kommer ta oss igenom det här.

Tönt-Citat

Samlade citat från tentaperioden so far:

Snoffsan:
Vi kan ju i och för sig visa att vi kan Q så slipper vi göra gradienten. Q är easy-peasy!
Curry: Men vi har ju e...
Snoffsan: Jag tycker i och för sig också att Q, det kan bli lite svårt.

"SHIT! Jag får den inte! Jag får den inte.... Jo! Jag får den symmetrisk."
Snoffsan försöker räkna ut matrisen Q. Thriller på hög nivå i optimeringsvärlden.

"Jag måste använda hela jävla Newton för att få igång den."
Snoffsan i frustration över att läsk spillts på miniräknaren, torkat och fått knappar att fastna.

"Du vet att jag har ett intresse för myskoxar va?"
Bengan wikipediar utdöda djur och blir ledsen, men skiner upp när han tänker på myskoxar. (Nej, det är inget vi måste veta till någon kurs. Någonsin.)

Fröken E: Hon är läkare och han är sjuksköterska. Men nu har han blivit ambulanssjukvårdare.. klassiskt."
Emma: Har inte vi läst...?
Fröken E: Jo vi har läst en text om det...
Båda: Genus!
Fröken E och Emma diskuterar manliga sjuksköterskor och minns integreringen av genus i kursen teknik- och vetenskapshistoria.

I optimeringsdimman

Jag är oerhört nöjd över att jag tog termobyxorna till EP idag. Det var kallt ändå, men igår när jag bara hade leggings var det ännu kallare. Jag är lite dåligt rustad för vintern... Har varken vinterskor eller vinterjacka. Ska skicka en beställning så att päronen tar hit min skidjacka.

Idag har jag pluggat i 10 timmar. Imorrn är tentan. Klockan 8. Av någon underlig anledning behöver man alltid en extra dag att plugga. Om tentan hade varit på tisdag hade jag satt en femma (aningens överdrivet) . Och man borde alltid ha börjat en vecka tidigare.

Jag måste lära mig BFGS. Det är jag mindre nöjd över. Det påstås vara en "simple update" men jag kan inte se något som är simpelt med den. Speciellt inte när man behöver kunna den i huvudet. Jag kommer ha glömt bort den på tisdag och när jag måste använda den i framtiden (när jag tjänar cash på att optimera saker) kommer jag ha den uppskriven på en post-it! Men nu måste jag alltså slösa hjärnkapacitet på en formel som jag glömmer bort om 48 timmar.

Bk+1=Bk-((Bksk)(Bksk)T)/(skTBksk)+(yyT)/(yTsk)

Så är den. Jag skrev nästan rätt första gången. Sen är ju s och y nånting som jag ska komma ihåg också. Jaja. Imorgon gäller det. Jag SKA klara den. Chip å hej.


men jag är i alla fall inte bitter!

Jag pluggar mer och mer, fattar mindre och mindre och klarar färre och färre tentor.

Skidpremiär

Min världsbild skakas om lite när Lisa uppmanar mig att sluta med den lilla träning jag faktiskt håller på med... What is up with the world!? När vi satt och pluggade igår kom vi inte på hur pq-formeln var heller. Ingenting är som det ska! Det blev alla fall skidpremiär igår för mig och Sofie! Idag känner jag att jag borde träna musklerna i ryggen och några längst upp i låren. Vi kom ut vid halv tre nånting, lagom till att solen hade försvunnit bakom träden...



Svaret på klurigheten: Part-ay...

p.s.

Igår gjorde jag 200 sit ups...

Att verka dum

När man är inne på sitt femte universitetsår tycker man att man borde ha koll på algebran. I alla fall om man läser till civilingenjör. Idag fick vi fråga ettorna om hjälp för att få reda på vad strecken i ||R|| betyder. (Nyfiken?) Det kändes lite sisådär. Men nu vet vi. Och de fattar i alla fall inte hur man räknar i 3D. Jag kan tillåmed räkna i fler dimensioner än så. Så det så! Vad jag nu ska använda det till...

Hittade en liten kul kluris på fejjan förresten! What comes before part B? Svaret får ni imorrn. :)

Man måste våga verka dum. Det har jag lärt mig av Sofie. Vågar man inte verka dum lär man sig aldrig nåt. Och vi vet ju redan att vi är jäddrit smarta, så det gör inget om andra tror att vi är lite halvkorkade.

Här kommer lite Uppsala-by-winter-bilder!





Efter skämsfrågan om dubbelstreck blev det lite fika. Because we were worth it!

idag

måste jag göra 300 sit ups. Suck.

Abu dhabi dooo

10,6 °C var det i mitt rum igår kväll. Efter lite snickelisnack med ägaren kom elementen så småningom igång igen. Somnade ändå under två täcken. När jag vaknade hade temperaturen stigit med mer än 10 grader... Nästan lite svettigt.

Kollade på julkalendern med alla sambosarna i morse. Det var fortfarande mörkt ute och vi drack kaffe och åt pepparkakor. Mysigt! Den verkar ha potential. Imorgon får jag kolla på den själv. De andra ska iväg tidigare. Hur nu det är möjligt. Den går ju liksom mellan 7.15 och 7.30. Jag ska nog försöka kolla varje morgon. Då kommer jag ju upp i tid! Inte för att jag kommer dit jag ska i tid för det, men det ökar ju chansen.

Idag har det varit jäddrigt kallt. 20 minus. Minst! Det är ju tur att jag inte pluggar på SLU ändå. Det är så kallt att tramporna på cykeln åker runt av sig själv om jag tar bort fötterna. Nu har hon dubbdäck. Maria alltså.

Älin har åkt iväg mot Indonesien. Hon är i Abu Dhabi nu. Dit vill jag också men det är tydligen dyrt där (om man inte blir bjuden att bo gratis på ett lyxhotell med egna betjänter som i SATC2.) Så länge (fram till det att jag blir bjuden) vill jag först och främst till Marocko. Same same but different.

Imorgon måste jag göra 300 sit ups. Suck.

RSS 2.0