Dagens fail

Eller två fails faktiskt:

1. Att gå och lägga sig i tid. (Äum. Veckans fail snarare?)

2. Att rubrikerna i bloggen automatiskt blir versaler. Hela Aaaaah-inlägget blev nog förvirrande. Men Katie-klippet är fortfarande det sötaste!

Flaskhalsar

Förresten införs ju de nya prisområdena för el imorgon!! Mycket spännande. Jag gissar att skåningarna kommer att vara fly förbannade. Men avokadosarna i Skåne är iaf billigare än i Arvidsjaur. Kanske för att de inte behöver åka lika långt. Undrar var elen kommer ifrån...?

Nu ska jag sluta peppra inlägg. Mjo egentligen var det läggdags för 28 minuter sen. Men imorrn är det sovmorgon förstår ni. Elforskdagen! Kuuul! :)

Ljud

Det kan vara lite knepigt att få fram vad man egentligen menar när man skriver. Då menar jag framförallt ljud. Till exempel Aaaaah som förra inlägget hette. Inte Aaaaah som skrik-och-panik-lätet. Hm. Det skulle jag nog skriva AAAAAH. Nä, Aaaaah är menat som en förnöjd, lycklig suck. Jag har mitt arkiv-Aaaaah (jfr arkivmetern) från en scen ur Horton hears a who. (Fantastisk film som jag såg två gånger i helgen när jag var barnvakt, en gång på svenska med barnen och en gång på engelska utan barnen.) Det är den lilla fluffiga figuren Katie jag har fallit för. Tyvärr får man inte "bädda in" den här videon så ni får helt enkelt klicka på länken:

In my world everyone's a pony and they all eat rainbows and poop butterflies!

Okej. Nu när jag kollar på den för femte gången får jag väl erkänna att det inte riktigt är det där Aaaaahet jag menar. Men det är närmre Aaaaah än AAAAAH. Nog om detta. Hej.

Aaaah

Känslan som infinner sig när man inser att man nästa dag slipper ta med sig matlåda. Fantastisk.

Dagens drink

Erik: Emma, nu ska vi shotta!

Ser den inte aptitlig ut? Det är något thailändskt som Erik inte kunde låta bli att köpa på nåt sushiställe igår. Det ser ut att vara fiskögon. Eller fiskyngel snarare. Yummy! Ni kan ju försöka gissa vad det är...

Dagens djur

Okapi som är ett giraffdjur. Jag tycker den ser ut som ett hittepådjur. Lite av en blandning mellan mus och zebra...

Att tala i koder

Jag har gått med i ICA student. Då får man dubbla poäng för allt man handlar och jag tycker ju sånt är lite kul. Speciellt när man får handla för poängen sen! Jag fick två nya koder till mitt nya kort och var oerhört nöjd när jag kom på att jag kunde bilda ett ord av siffrorna genom att kolla på bokstäverna som står under siffrorna på till exempel telefonen (funkar det här på smart phones?). Jag berättade glatt detta för mina roomies som exalterat började gissa på random ord på fyra bokstäver. "KUNG!!!" "Nej KING!" "SMÖR det måste vara smör!" "EMMA" Sen förstod dom att jag inte hade valt kod själv och därför inte hade kunnat välja vilket ord jag ville. Så nu har dom tystnat.

Fortsättning på listan (det är möjligt att den här listan har börjat glida bort lite från ämnet (mig) och börjat glida över på mina vänners uttryck...):
6. Du är ingen vanlig ingenjör!
7. Inte den tonen.
8. Ursäkta att jag brusade upp.

glömde

Glömde några. Men de har jag nästan överanvänt så mycket att jag inte använder dem längre...

4. Vad skulle jag göra då? Inte... (...med fortsättningen vad man absolut inte skulle ha gjort men gjorde ändå.)
5. Ah, det har väl hänt. (Svarar jag oftast på påståenden som börjar "Man kan ju inte...")

plågat samvete

jogg.se mejlar mig hela tiden. Jag slänger dem direkt utan att öppna dem. Jag gissar att de undrar varför jag inte har loggat in på länge. Det är enkelt, joggpunktse. DET ÄR FÖR ATT JAG INTE SPRINGER! Eller joggar. Eller anstränger mig överhuvudtaget. Jag ligger ungefär en vecka efter med mina sit-ups (NEJ, det är möjligt att jag inte ens har hållit på i två veckor).

Jag har ofta dåligt samvete. Över massa saker. Det skulle kunna vara my middle name faktiskt. joggpunktse hjälper inte till att minska det dåliga samvetet.

Uttryck som jag är rädd att jag överanvänder:
1. Du ska ha tack (Säger jag oftast lite bittert med en ironisk ton till folk jag känner och oroväckande ofta till folk jag inte känner. Snygg-Emil hade hört en kvinna som sa så på p3 häromdagen så det kanske är nåt som används. Jag vet ju att den ursprungliga källan är EmmaG och har lärt  mig the hard way att det inte är "Du ska ha ett tack" eftersom det, naturligtvis, är en omskrivning av "Tack ska du ha".)
2. Det är möjligt (Se parentes, första stycket. Används även när jag precis har haft fel, tror jag. Det är möjligt att jag har fel.)
3. Bör (I exjobbsrapporten. Och den är inte särskilt lång än. Men det är lite väl modigt att använda "ska".)

kopplingar

Det är mycket nu. Hinner inte med mycket alls. Som tur är har jag gjort världens största laddning couscous-sallad som jag har ätit till lunch och middag en vecka.

Idag har jag lärt mig när freden i Roskilde var och guidat en syster med två barn + barnvagn och väska till slussen i rusningstrafik. Inget jag rekommenderar att utsätta sig för på daglig basis. Vi klarade det ganska galant. Jag fick massor av pussar av H! Varje gång jag bad om det. Undrar hur länge det håller i sig... Kanske hjälpte att jag bad om "buss-pussar".

Igår lärde jag mig vad huvudstaden i Liberia heter och att vi behöver vertikalt och horisontellt ljus för att må som bäst. Förvirring uppstod när det visade sig att det horisontella ljuset kanske kom ovanifrån. Fortfarande oklart men vi försöker reda ut sånna saker på luncherna...

Imorgon ska jag på ett CSR-event och få smörgåstårta. Hoppar inte högt av glädje men förhoppningsvis blir det även efterrätt. Jag ska även lära mig vad kungen efter Olov Skötkonung hette. Man tror för övrigt att han föddes 980 och sen blev han kung 995. Vafalls! Då var han ju 15!! Snabb karriärstart på honom kan man säga. Jag tänkte att han var Sveriges första kung men wikipedia säger att även han hade en pappa. Förvånande.

Jag gissar att jag, oavsett jag vill det eller ej, kommer att få svar på både vem vår första, andra och tredje kung var i en kommentar om inte allt för lång tid. Godnatt.

Måndagsrus

Snygg-Emil: Är det nån som vill dela en tvååtta?
Jag (förhoppningsfullt): Tårta!?!?
Snygg-Emil: TVÅ-ÅTTA?
Jag (besviket): Jaha... Nä.
Jag (3 sekunder senare): Eller jo förresten! Varför inte!?

30 minuter senare.
Jag: Alltså jag tror att jag känner av den där ölen.
Snygg-Emil: Va? Du kan ju inte känna nåt efter en halv öl!
Jag: Mja... Jag känner mig lite snurrig. Konstigt. Av en två-åtta...
Snygg-Emil: Fast det var ju 5,3...

Jodå. Här var det livat minsann!

What!?

Aaron Spelling är död! Han dog tydligen 2006. Inte undra på att det inte går några bra såpor längre!

Bio anyone?

Jag vill se Tintin. På bio. Vem är på? Kom igen, det blir kul!

I nöd och lust

Idag var det i allra högsta grad nöd. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt men i skrift är det svårt att få fram de verkliga känslorna annars: DET ÄR HELT JÄVLA OMÖJLIGT ATT CYKLA MED PARAPLY NÄR DET BLÅSER!!! Skiten vrängde sig varannan meter. Varje gång jag lyckades vränga tillbaka paraplyet kastade det hånfullt allt vatten över mig. Utanför Bowlaget gav jag upp. Förbannad kastade jag ner skitparaplyet i cykelkorgen och cyklade vidare i min töntiga disktrasa till jacka. Vi tog oss igenom det, jag och Maria, men imorgon får vi nog ta en paus.

Note to self: börja kolla på vädret.


Framförallt fötter

På min önskelista ska jag lägga till spotify unlimited. Har lyssnat slut på alla mina feel good-låtar. :/ Kan inte shuffla, kan inte dansa till björnstammen. Kan inte ens vara bitter med tibuk längre.

Anyways. Idag fick jag paket!!


Mycket spännande! På handstilen misstänkte jag genast mamma. Det visade sig stämma. Eller kortet var snarare undertecknat "felprioriterande förälder".

(Long story lång: pemma går på gymnasiet, pemma har i vanlig ordning miljarders grejer i sitt ostädade rum och kan således inte sitta där och plugga, pemma väljer att sitta vid soffbordet i "finrummet" istället (antagligen var detta innan hon läste kursen Ergonomi, 50 p). I detta rum befann sig även ett gäng blommor, möjligen orkidéer, vilka trivdes bäst i temperaturen +13 °C (oklart om det finns vetenskapliga källor på deras trivseltemperatur). Rummet värmdes alltså inte upp till behagliga, ska vi säga att hon hade nöjt sig vid, 19 °C utan temperaturen låg stadigt kvar på 13. Där satt hon alltså hela hösten (har jag egentligen svårt att tro, plugghäst är inte my middle name) invirad i filtar med mössa på huvudet och försökte förstå fysik. Kommande jul fick hon ett paket med ett rim. Nä, inte rim. Det heter nåt annat. När alla ord börjar på samma bokstav. Till exempel bokstaven F. Det började hursomhelst Frusna fötter och avslutades med Felprioriterande förälder förlåtes förhoppningsvis. Paketet innehöll dunsockor och föräldern förläts. Så levde de lyckliga i alla sina dagar. Snipp, snapp, snut så var sagan slut. The end.)

Dagens paket så.


Flissockor för flickas frusna fötter. Fröken E är nog avis. Hon älskar flisjackor iaf. Hm, det stavas inte flis va? Jaja. Jag bjuder på den. Varsågoda. I'll be here all week. Fleece. FLEECE! Klockan är sent, så det så. Tack iaf mamma! (Till höger testar jag hur de skulle vara att moonwalka i. Jag tror att de har potential.)

Har fått finbesök av Kristin och lilla Agnes! Mysigt! Så nu bör jag lägga mig. Auf wiederhören!

Ps. Stort grattis till papps som kryssat fyra nya livskryss!! ds.

Som den orientaliska natten

Skulle egentligen inte sätta på datorn när jag kom hem men så kom jag på att ipoden var urladdad (upptäckte det på tåget i morse :/ ). Otur.

Var hos syrran och fick kantarellmackor. Lyx! Kollade på sista SHF-avsnittet. Nu har jag tagit in Jusåfins pelargoner som hon anförtrodde åt mig. Det var lite synd för jag hatar pelargoner. Luddiga, otäcka blad. Luktar päckel. Men jag snackade med morsan om hur man skulle ta hand om dem. De stod på balkongen så nu tog jag in dem och för att de inte ska få en värmechock har jag öppnat garderobsdörren(/kallskafferiet) och stängt av elementet. Själv kanske jag får en köldchock.

"Felprioriterande förälder förlåtes förhoppningsvis." (ur julklappsrim)

Idag har det inte varit en produktiv dag på exjobbet. Inte vad gäller exjobb iaf. Däremot har vi hunnit diskutera en mängd andra otroligt viktiga saker. Som Ture Sventon i öknen. (Har googlat och googlat men inte hittat citatet. Jag gissar att Mocka inte stämmer men det kanske faktiskt är en stad. Jag gissar iaf på följande:)

- 25 år i Mecka, 25 år i Mocka och 50 år i Medina.
- Vafalls!?! Det blir ju hundra år!
- Jaja. Tiden går fort, huvudsaken är att man är nykter!

Efter lite wikipedande visade det sig att Mocka faktiskt är en stad. I Jemen! (Det är även kaffe, snus, läder och "uppsamlande av djurspillning")

Andra otroligt viktiga ämnen som berördes var antalet invånare på Island (320 000), vita älgar och myskoxar såklart.

Dagens första suck var att ipoden var urladdad. Den andra kom nu när jag insåg att jag hade "challenge - acceptat" mig själv med att börja göra 100 situps om dagen. Korkat. Godnatt.

Mumbojumbo

Jag drack så mycket kaffe! Kanske fem koppar. I alla fall fyra. Lite speedad blev jag. Är jag. Men inte lika mycket som man skulle kunna tro.

Sovmorgon var en ypperlig idé! Alla sambosar var faktiskt vakna. Vid sådär 06.30-tiden. Trevligt att prata med lite folk sådär på morgonkvisten (okej, might be en engångsföreteelse... "Morgonstund har guld i mund" har ju aldrig riktigt varit min grej...). Utvilad var jag också. En mycket bra morgon för att äga rum före 07. Men genom att ockupera badrummet, en halvtimme senare än jag brukar, störde jag Snygg-Emils morgonrutin. Så jag får nog fortsätta utan sovmorgon nästa vecka.

Idag har vi varit på ett viktigt möte. Vi var mycket viktiga och satt och antecknade och nickade i ett hörn. Sa inte flasklock. På vägen hem sprang jag på Snoffsan i rusningstrafiken mellan t-banan och tåget. Stod och snackade en stund på ett fantastiskt välplacerat ställe där alla sprang framåt och bakåt och hit och dit som yra höns (men ganska målinriktat åt ett håll egentligen). Var väl kanske mindre poppis.

Ikväll blire hejdåmiddag på nån mumbojumbo-restaurang för Jusåfin. Den är afrikansk. Men Curry påminde om att afrika inte är ett land så snarare är den etiopisk. Men man kan aldrig veta säkert. På söndag flyttar Jusåf... Josefin med e in. Spännanade!

Ja, det blev de bruna skorna. Trevlig helg!

En arbetsdag och två öl senare

Bestämde att det blir sovmorgon imorrn! Det är ju ändå fredag. Då får man börja senare och sluta tidigare. Sånna är reglerna. Det har jag hört. Sovmorgon innebär att jag kliver upp 06.35. Jo ja tackar ja! :)

Funny thing det där med jobb förresten. Det blir en liten chock när man kommer som student.
Jaså jaha kaffe. Gratis!? Ja men jag kan väl ta en kopp då.
Jaså jaha frukt. Gratis? Ja men ge mig ett äpple då.
Jaså jaha ett materielförråd. Får jag ta vad jag vill?! Gratis? Ja men då tar jag väl en bläckpenna, en stiftpenna, två överstrykningspennor (gul & magenta), ett post-it-block, ett vanligt block och ett sudd då. Tack.

Om jag fortfarande hade varit en vanlig student hade det där kostat mig 112 kr. Och då är bara en kopp kaffe inräknad. Det är farligt det där med gratis kaffe förresten. Speciellt om man inte är en supervan kaffedrickare (men seriöst, who am I kidding? Har ju druckit minst en kopp varje dag i snart fyra veckor nu. Och det var ju inte så att jag aldrig drack innan det heller. Kanske borde gå på avvänjning.). Lite hyper blir jag nog ändå. Men imorrn äre ju fredag. Ska kanske köra på en heldag med kaffe. Det kanske blir kul! Återkommer med resultatet.

"Karameller äter man inte för att det är gott. Det äter man när man har förtjänat det."

Idag var pendeln i tid! Det utropades extra, lite spydigt, i högtalarna. Har inte sett nån kändis idag men snackat mobiltelefoner i en fokusgrupp för Snoffsan och Currys exjobb. Kom hem för en halvtimme sen och sover nästan redan. Imorrn äre AW. Det är ett häktiskt liv.

Men man får passa på att vara glad nu, för man vet aldrig när det blir roligt nästa gång!

Gosh!

Glömde ju den viktigaste punkten av alla igår: Jag såg Lasse L på lunchen!

Vem Lasse L är? Lars freakin' Lejonborg för farao!

Pemmas celebrity count: 1

Skor alltså

Ptjaaa. Jo igår köpte jag de svarta. Men bara för att de bruna var slut i just den butiken. Men så gillade jag de svarta ändå och mina sambosar också. Så då blev jag osäker. Men sen åkte jag ändå och bytte till de bruna när jag kom hem idag. Två par bruna 37:or fanns kvar. När jag kom hem och packade upp dem var såklart sulan i högerskon ditklistrad fel. Så nu måste jag tillbaka imorrn. Tyfiskt! Jag som bara hinner en grej på kvällarna när jag kommer hem. Jag kan ju inte byta skor varje kväll. Då hinner jag ju aldrig med nåt annat!

Andra tyfiska grejer som har hänt idag:
  • Pendeln fick stå och vänta på ett ledigt spår i morse så den kom inte riktigt fram i tid.
  • När Pendeln hade fått ett spår att ställa sig på kunde inte dörrarna öppnas.
  • När dörrarna öppnats och det bara var fyra kvar framför mig som skulle gå ut stängdes dörrarna igen och vi fick vänta en stund till.
  • Jag luktar tydligen tandläkare. Jag gissar att det inte är en komplimang.

Helt okej grejer som ändå hänt idag:
  • Melonen smsade och berättade att hon kommer hit och hälsar på!
  • När jag kom fram till jobbet (jag vet att det inte är ett riktigt jobb men jag skriver så för att det är enklare) stod där en skylt som påminde om att imorgon är det kanelbullens dag (varför har förresten inte chokladen en dag? Eller saltlakrisen?) och att då bjuder minsann Vasakronan på bullar!!!
  • När Pendeln och dörrarna väntade på bättre tider och de andra pendlarna stod och trampade otåligt väntade jag tillsammans med Bedouin Soundclash och den här låten i öronen: ------- Den spelades hela tiden (näst intill) när vi var i Kanada och jag blir på asbra humör när jag hör den. Och jag hade lite glömt bort att den fanns. Men jag gillarn. Det är den nya vakna-till-liv-efter-att-ha-försökt-sova-i-35-minuter-låten.

Val och kval

Bruna eller svarta? Det är frågan. Vad tycker ni?

Barbahampen

Jag har ju hållit på att städa mitt rum nu i drygt ett år. Min matta heter Hampen och ser ut som barbaskön, i platt och fyrkantig form. Lurvig och svart liksom. Allt försvinner i den. Lite som med strumpor i tvättmaskiner. Barbamattan går att dammsuga i evigheter utan att den blir ren. Man kan hitta hårnålar och häftklamrar och lite av varje i den där. Jag dammsög och jag skakade och jag dammsög. Sen gav jag upp och la tillbaka den istället. Det syns ju inte på den att den inte är ren. Och jag vet ju var jag ska leta om jag tappar bort nåt.

Ps. På tal om borttappade saker har jag på mindre än en vecka hittat två av mina femton (?) borttappade hårborstar!

RSS 2.0