pemma rekommenderar inte...

...att ha sönder en lavalampa.
Det är jättejobbigt att torka upp.

Lägenhetsrunda

Hej och välkomna till Egge-Lienz-Straße 22. Kliv in vettja!
Ni är väl mest nyfikna på mitt rum kan jag tänka. Vi svänger vänster!
Där inne är mitt rum. Ska vi ta och gå in?
Sådär då var vi inne. Vi svänger till höger tycker jag.
Där är ju nämligen min säng.
Och bredvid sängen står bokhyllan.
Pjuh. Det här var ju ansträngande. Vi lägger oss och vilar lite.
Men jag glömde ju sätta på TVn. Ni kanske ändå ville se resten?
Här är det. Resten av rummet alltså. Tadaaa.
Till höger står skrivbordet.
Till vänster står lite annat. Och mina phat luv's såklart! Vi går ut på balkongen.
Såhär ser det ut en molnig dag. Spar ligger nära, men det är inte öppet så mycket som man skulle vilja. Vi brukar säga spaß istället för spar. Det är mycket roligare.
Såhär ser det ut till vänster en solig dag. Bergiesel lyser fint på kvällarna och nätterna. I olika färger.
Och såhär ser det ut till höger, en solig dag.
Nä nu går vi in igen!
Och ut i hallen igen.
Det här är Alex och Sarahs dörrar. Vi börjar med den vänstra.
Det är Alex rum. Vi stänger dörren igen och går in i Sarahs rum.
Såhär ser det ut där.
När Sarah inte är hemma i Ulm bor Billa Och Bong i buren där. De är kaniner. Jättemjuka är de också!
Men nu får ni faktiskt gå hem för den här gången. Vi ses!

Tyskland-trip

I torsdags kom Markus bror och kompis hit. De hade planerat en överraskningsfest för honom i Ulm på lördagen. Fredag morgon lämnade F landet och vi andra gav oss upp på Nordkette för att åka lite skidor. Det var inte alls mkt snö kvar efter några milda dagar, och sådär kul. Hursomhelst på lördag eftermiddag åkte de mot Ulm. Markus trodde de skulle på en konsert i Stuttgart. En timme efter att de lämnat Innsbruck kom Sophie och hämtade upp mig. Vi åkte till Ulm via München för att hämta upp Bettina. Väl i Ulm hade partyt redan börjat. Hans min när han såg oss var obetalbar! :) På söndagen åkte vi hem igen. Autobahn 150-160 km/h. Om man inte kollar på hastighetsmätaren känns det inte så fort. Vi åkte direkt till Innsbruck på hemvägen. Rakt genom Alperna (inte i 150 km/h). Hur vackert som helst. Tyvärr hade batteriet till kameran tagit slut kvällen innan, så jag kunde bara ta ”mental pictures”. Så nu är jag utan husse som jag följde efter hela dagarna. Tråkigt! Alex & Sarah är inte heller här. Så jag är all by myself igen. På fredag kommer iaf Sarah tillbaks. Det blir skoj!

 

Bis später!

Karneval!

Idag är det karneval i Innsbruck. Det betyder att alla klär ut sig. Inte bara de som går i karnevaltåget. Jag och F passade in ganska bra "utklädda" som skidåkare. Såg dock inte så mycket av själva tåget eftersom det var fullt med folk överallt. Utklädnaden skidåkare är inte heller så smärt och smidig när man försöker ta sig igenom en trång folkmassa. Vi gick hem. Inget jag rekommenderar när man har pjäxor på sig... Nu ska vi stretcha fram till vi drar vidare till Alex kompis Christin som också fyller år idag (det är ju F:s födelsedag idag!).
Hej!

Alpernas huvudstad

Sorry för frånvaron. Har en så häktisk tillvaro förstår ni... Idag var jag & F i Axamer Lizum och åkte skidor. Helt underbart. Stället ligger en halvtimme bort från Innsbruck, och det går gratisbussar varje timme. När OS var i Innsbruck var flera tävligar där. Solen sken och nere i dalen låg molnen packade hela förmiddagen. Det var inte jättemycket människor i backarna heller.
Och nu, en liten boendeöversikt:
Tre-rumslägenhet med kök i västra Innsbruck. (+hall, badrum utan toa & toa). Kanske mer är södra Innsbruck förresten, men Westbahnhof ligger tvärs över gatan. Förvirrande. Hur som helst är det gångavstånd till stan och från köket ser man Nordkette (bergskedja) och från mitt rum ser man Bergiesel (skidhoppsbana) och lite mer alper. Innsbruck kallas Capital of the Alps, och det stämmer. Ibland när jag går omkring här tittar jag upp och där är tadaaa JÄTTEhöga berg. Jag blir förvånad då och då. Speciellt på kvällar när det är mörkt och man ser nåt som lyser på himelen och inser att det inte är på himelen det lyser utan på berget. Pirrar lite i magen när man ser det. Jag gillart!
Mina rumskompisar:
Markus: tysk 23-åring från Ulm som ska åka till Australien ett halvår. Det är hans rum jag hyr. För närvarande sover han i Sarahs rum.
Sarah: tysk 21-åring som är vegetarian. Äter inte heller ägg vilket försvårar mitt muffinsbak avsevärt. Hon har två kaniner som heter Billa och Bong. Kaninerna och Sarah är för närvarande i Ulm eftersom hon (de?) kommer därifrån.
Alex: österrikisk 25-åring som har varit/är skidlärare. Pluggade i Australien förra året. Pratar konstig tyska. Nu är han hos sina föräldrar i nån österrikisk liten stad.
När jag och Markus var på väg in till stan en kväll förra veckan gick vi förbi ett gäng lättklädda, högljudda kvinnor i alldeles för höga klackar. Han sa att de var prostituerade. Jag frågade om vi bodde i red light district. Han sa ja. Good to know. Men vi har iaf fin utsikt och nära till centrum!
Österrikes senaste minus: söndagsstängt.
Österrikes senaste plus: skidåkning ovanför molnen.
När jag och Markus var på väg in till stan en kväll förra veckan gick vi förbi ett gäng lättklädda, högljudda kvinnor i alldeles för höga klackar. Han sa att de var prostituerade. Jag frågade om vi bodde i red light district. Han sa ja. Good to know. Men vi har iaf fin utsikt och nära till centrum!
Österrikes senaste minus: söndagsstängt.
Österrikes senaste plus: skidåkning ovanför molnen.

Boende - check

(Skrivet igår) Har ett ställe att bo på! Där det finns människor! Jiiiha! (Till skillnad från det öde hostlet Glockenhaus…) Flyttar in imorgon. Det blev det dyra stället. Men jag tror att jag vinner på att bo där ändå. De snackar tyska och bjuder med mig på saker. Idag fick jag kaffe och så fick jag följa med till IKEA! :) Där fanns svenska pappersflaggor. Jag tog tre stycken.

 

Lägenheten har tre rum och kök. (+ en stor hall och 2 badrum, ett med toalett och ett med badkar, det verkar vara så det funkar i det här landet.) Markus, Sarah och Alex är de som bor där, men Markus ska resa i Australien ett halvår, så det är han som hyr ut sitt rum. Markus och Sarah är från tyskland (= pratar någorlunda förståelig tyska) och Alex är från Österrike (=pratar helt oförståelig tyska). En nackdel är att Markus och Sarah röker i köket med fönstret öppet… Men det är väl smällar man får ta. Det var jag, Markus och en kompis till honom som heter Bettina som åkte till IKEA. Bettina har bil och körde som en galning, (i bilen röker de för övrigt också helt obekymrat) men hon var tydligen väldigt svag för rosa, så det jämnar ju ut sig som man säger. Träffade en till tjej innan som jag inte kommer ihåg vad hon hette. Kanske Sofia. Eller Steffi. Hon rökte också i köket, men hon undrade om jag ville med och åka skidor nästa vecka och om hon kunde hjälpa mig att fixa studentID å lite sånt på universitetet, så hon slutade på plus ändå. Synd att jag inte kommer ihåg vad hon heter då…

 

Summan av kardemumman: de är skorstenar men väldigt justa. (Just & genre är de två svårast orden jag vet när det gäller stavning/uttal)


Update från Innsbruck

Hej bloggen...

 

Jag är i Innsbruck nu. Det ligger i Österrike. Eller Österreich som de säger här. Nu sitter jag på mitt lilla rum i mitt lilla dorm på det lilla Pensionatet Glockenhaus. Jag är helt själv. Känner mig ensammast i världen faktiskt. Internet har jag inte heller, så jag planerar att lägga upp det här imorrn. När jag äter frukost på McDonald’s. Det är första positiva grejen med det här stället. På alla McDonald’s (jag har varit på två) (Ja, jag har varit på två McDonald’s på en dag!) får man gratis gå in på deras nätverk och surfa. Tyvärr finns inga vägguttag så jag kan bara surfa så länge jag har batteri (2 timmar tydligen). Jo tack, resan gick bra! Fick skjuts av A till Arlanda. J & H var med. Det var sorgligt att säga hej då. Sa ”jag kommer att sakna dig” till J, han sa ” jag kommer sakna dig osså”. Så snart jag har nånstans att bo där det finns Internet kommer jag videoringa typ alla jag känner!

 

Första dåliga grejen med det här stället är att Y och Z har bytt plats på deras tangentbord. Mystiskt. Sen ligger @ nån annan stans. Trycker man Alt Gr + 2 får man en upphöjd tvåa. Det var lite oväntat. Jag skulle nog hellre ha en upphöjd tvåa än till exempel ¤. Har ägnat mycket tid åt att leta efter upphöjningsknappen i Word. @ borde ju förresten ligga på samma knapp som A! Eller!? Crazy QWERTY-people. Tänk om jag fått utforma tangentbordet istället… Det skulle iofs sett ut ungefär så här: http://static.funnyjunk.com/pictures/keyboard_for_blondes_big.jpg

 

Tillbaka till själva flygresan. Jag flög med Niki. Kändes lite som ett låtsas-flygbolag. Flygvärdinnorna hade ill-rosa möss-kepsar på sig och loggan var en mygga. Denna tecknade mygga var även den som gick igenom säkerheten… På tyska då förstås. Förresten hade jag 5 kg övervikt. Fick egentligen bara ta med 20 kg. Det vägde väskan också, innan jag packade i det där sista nödvändiga. Inchecknings-tjejen verkade mycket tveksam, men jag charmade henne. (Fast egentligen var det nog för att planet var halvfullt.) Köpte en svindyr ramlösa efter säkerhetskontrollen. (Själfallet pep det om mig.) På flyget fick man en gratis macka! Och juice/te. ”Te mit milch, bitte” var de första stakande orden jag sa på tyska. När jag mellanlandade i Wien var jag tvungen att kasta min svindyra ramlösaflaska… Drack fem snabba klunkar innan jag slängde den. Det var coolt att landa i Innsbruck. Är nog ännu coolare när det är ljust. När vi närmade oss stan kollade jag upp på sidan. Där var en alp! På andra sidan också. Och så kändes det som att vi skulle landa på något av hustaken för att landningsbanan var så nära staden. Eller den var nog i staden faktiskt. Nog för nu!

 

Auf Wiedersehen...

RSS 2.0