Det där med vintertid

Det där med vintertid är en tricky thing... Jag ställde klockan på 9 och tänkte att det skulle betyda att jag gick upp 8. Icke. För den sneaky lilla mobilen ställde nämligen om sig själv inatt. Hmpf. Så ock datorn.

Idag. La casa-frukost med sambosarna. Tyvärr förlorade vi en till det hemska tentaplugget. Våfflor och scones. Helt okej.

Igår. Lördag kväll. Student i studenternas studentstad Uppsala. Vad gör Emma? Emma bestämmer sig för att baka bröd klockan 21.30. Living the dream.

Jag skulle kunna berätta om vattenfallseventet i torsdags på Värmlands och att vi vann ballongtorntävlingen. Eller hur jag hjälpte Elisabeth med att sätta upp utnarmbokstäverna utanför pollax. Eller hur melodikrysset gick igår. Eller hur gott det är med popcorn och hur bra man somnar i soffan framför vänner klockan 03 en fredagnatt. Men jag orkar inte riktigt. Får ta det en annan dag. Hej.

För övrigt

funderar jag på om det är okej att äta choklad till kvällsmat. Den lilla djävulen på min vänstra axeln säger: "Självfallet. Det går alldeles utmärkt. Du som är lite sjuk också. Socker och fett - det ger energi det. Värnpliktiga har alltid en chokladkaka med sig när de traskar ut i skogen, det vet du väl!?" Den lilla ängeln på högra axeln däremot, den skriker: "NEJ! Nu skärper du dig Emma. Det är dags att börja laga mat. Det är inte tentaperiod längre, så jag vill INTE höra några ursäkter! Dessutom börjar du bli sjuk nu igen. Det är dags att du får i dig lite vitaminer!"

Konsten att ta rätt beslut...

Konsten att ta rätt beslut

Av alla dagar man kan välja att stanna hemma och ta sovmorgon måste just den här dagen vara den bästa. Jag valde att ta sovmorgon. Och inte gå till skolan alls. Jag är väldigt nöjd med mitt val. Varför åka till skolan när skolan kan åka till mig, tänkte jag och sov till 10. Hade egentligen tänkt åka till skolan då, men kände mig lite sjuk, och plötsligt kände jag dessutom ett starkt behov av att göra en ny playlist på spotify. Med schlagerlåtar. Så det gjorde jag. Sen sa jag åt min projektgrupp att komma hit istället för att jag skulle till skolan. Nu ösregnar det och jag har bara öppnat dörren för att ta in post. Kaching igen.

Nu har utnarms eventveckor börjat vilket innebär en massa gratis luncher och middagar och föredrag. Jag gillar ju gratis. Föredrag är dessutom kul för det mesta. Jag har redan varit på två event. I måndags med Thomas Gustafsson, han som vunnit OS-guld i skridsko. Han höll en inspirationsföreläsning. Mycket bra. Vision, passion, action. Det är tydligen så man ska tänka. Han sa en massa bra saker, men det har jag såklart glömt. Igår var det ett kvällsevent på Uplands med ÅF. Hade inte så himla bra koll innan men nu känns det verkligen som att jag kan tänka mig att jobba där så småningom. Imorrn är det vattenfalls tur att visa vad dom går för. Jag är ju inte så svårövertygad, så det ska väl inte vara nåt problem för dom. Ska nog börja jobba på det där med kritiskt tänkande...

Godiset tog slut vid 4 km-pinnen

Det är kallt här. I mitt rum är det extra kallt. Tur att jag sover på övervåningen i mitt rum. Där är det lite varmare. Snygg-Emil flinade och sa att jag skulle vänta ett par månader. Jag antar att det är ännu kallare då. Jag försöker hitta definitioner på hållbar utveckling. Det går sådär. Vi håller på med teorikapitlet till c-uppsatsen. Teorikapitlet har jag alltid tyckt varit svårast. Därför har jag en liten paus och kollar på det här:

 

Jag skulle också vilja ha en liten tumme som la godis i springspåret!


Gothenburg, baby!

Tog en liten välförtjänt minisemester till Göteborg såhär efter tentaperioden. Det började riktigt bra med att mitt tåg blev inställt! (Och jag är faktiskt inte bitter, så läs vidare!) Istället blev jag inbokad på x2000 som gick 10 minuter senare och var framme en halvtimme tidigare. Ka-ching. Det ryktades även om snö i Göteborg och jag blev lite orolig när jag såg detta. (Undrar också varför träden blir sneda...)


men sen blev det fint igen.


I Göteborg möttes jag av min faster som bjöd mig på lunch. Sopp- och tårtbuffé. Helt i min smak. Tyvärr blev jag ganska mätt av att bara smaka pyttelite av varje tårta, så jag tog bara om en gång.


Tårtan närmast innehöll lite väl många vitaminer, så den hoppade jag över... Hälsade på farmor båda dagarna och var på After Work båda kvällarna. After work var mycket trevligt. Speciellt på fredagen. För på fredagar, på after work i Göteborg, får man mat. Gratis. Och jag gillar ju som bekant saker som är gratis. Och kanske särskilt när det handlar om mat. Alkoholhaltiga drycker fick man inte gratis. Funderade en stund på varför konceptet inte införts på nationerna i Uppsala, men behövde inte klura så länge. Det skulle helt enkelt inte gå runt eftersom många studenter skulle käka maten och sen mätta i magen dra på förfest med sin egna öl från systemet.

Bodde hos Älin i Guldhedstornet. Sjukt najs.


Träffade Innsbruck-svenskarna både torsdagen och fredagen också. Jättekul att få träffa dem igen. Försöker få hit dem på valborg. Får se hur det går. Åkte till syrran på vägen tillbaka norrut. Eller vilket vädersträck det nu blir. De har fått jättefint. Så fick jag busa lite med lilla H också. Hon säger tittaaaa mest hela tiden, vilket verkar betyda det mesta. Till exempel "ge mig en ostbit NU!" Köpte en liten kofta till henne som det visst var handtvätt på... Oops. Amatörfasoner!


Höst och tentor

I ren chock av kylan verkar alla träden nu ha kastat av sig alla löven som lagt sig som en trevlig liten matta på marken... Måste ändå säga att vi har en osedvanligt fin höst. So far. Antagligen blir det regn och ännu kallare lagom tills tentan är över.

Ja just det... Tentor. Hmpf. Det är väldigt smidigt på teknat-fakulteten på så sätt att kurser inte är så himla populära som på andra fakulteter. Nationalekonomi till exempel verkar vara himla poppis... Ingen vet varför. Hursom måste man först söka kursen, sen tacka ja två gånger, sen registrera sig typ en månad innan kursstart för att ens vara välkommen på första föreläsningen, där man antagligen måste registrera sig en sista gång innan man verkligen får gå kursen. Missar man något av dessa steg är man inte välkommen. Då får man snällt vänta ett halvår. På teknat är detta aldrig ett problem. Därför kunde jag och Elisabeth registrera oss på Elektriska nätet som system en dryg vecka efter kursstart, utan att ha sökt kursen i våras. Inga problem. Det var heller inga problem att vi inte riktigt hade förkunskaperna man borde ha. Så att vi inte läst Elkraftteknik var tydligen inget jätteproblem. Så går det till på teknat. Kändes som en ganska bra idé då för en och en halv månad sen. I förrgår på tentan kändes det inte som en lika bra idé. De där förkunskaperna hade suttit ganska fint. Att läsa in en kurs på två dagar tyckte jag också verkade som en bra idé förut. Såhär 18 timmar innan tentan känns det inte längre som en bra idé. Eller snarare känns det inte som en genomförbar idé.



Hoppet är det sista som lämnar människan.

Mellan generatorer och laster

Hon har tenta imorgon. Hon har ännu en dag varit i skolan från tidig morgon till sen kväll. Hon har förbrukat alla matlådor och inte avgett någon på länge. Hennes effekt tog slut någon gång vid 19-tiden, i alla fall den aktiva. Med den reaktiva effekten lyckades hon ändå avge en ansökan på studera.nu på slutet. Imorgon är det dags och tentan börjar klockan 14. Tror hon. Så hon förtjänar en sovmorgon, tycker hon. Och nu när hon just kommit hem förtjänar hon en kopp rooibos havtorn, jordgubb. Till det ett avsnitt av något lättittat. Kanske biggest loser. Kanske även en muffins. Hon somnar nog ganska snabbt.

Kunskapskällor

Wikipedia är bra nära kunskapens moder också... Dock är denna moder inte helt obegränsad.

Sökord: kraftkabel
Resultat: Menade du: kraftkarl?

Sökord: transposition
Resultat: Menade du: transpiration?

Jag menade varken kraftkarl eller transpiration. Jag menade precis vad jag skrev.

Idag har jag ätit krabba! Och ost. Morsning.

Sjungom studentens lyckliga dar...

Hur tänkte Herman där? Har Herman någonsin varit student, och har han i så fall haft en tentaperiod? Det verkar inte så. Om han inte med "lyckliga dar" menar dagar där man går upp 06.30, sitter i skolan 8-17, åker hem för lite mat, åker iväg och pluggar igen 19-22. "Ungdomens vår" känns inte heller så aktuellt när man är 28 om två år. Det är snarare ungdomens höst som nalkas.

Måste ändå säga att jag ser ljuset. När ljuset kommer ska jag unna mig både Bregott och pepparsalami. Den dyra sorten. Sen ska jag köpa ett sadelskydd. Det var nämligen frost på sadeln i morse. Inte kul. Jag ska även köpa skor som inte är sydda av barn i Bangladesh och kostar 149 kr på H&M, utan sånna som stänger ute både regn och kyla som helst är lite snygga också. Till slut ska jag köpa en mössa. Alternativet just nu är luvan på jackan. Den håller huvudet varmt men det blir så tokigt när man ska kolla efter bilar åt vänster och åt höger. Luvan hänger liksom inte riktigt med.

På väg till och från skolan tog jag en massa kort i farten med mobilen på de snygga höstträden. Ganska nöjd. Elisabeth undrade om jag ska bli naturfotograf. Tror inte det. Men jag kanske skulle kunna ta bra blider om jag bara
1. hade en fin kamera
2. visste hur den fungerade

Hoppet är i alla fall vår vän. Där fick Herman ändå till det.

Dagens elektriska-nätet-som-system-föreläsarpresent: En tenta i december. Tack och bock.

Dagens sanning: Repetition är kunskapens moder.

Dagens riktiga sanning:
Google är kunskapens moder.

Då kör vi!

Jahopp. God morgon. Drinkkväll igår. Varannan vatten, det är fina grejer. 04-släpp på Norrlands. Höll ut till 02. Vaknade av att någon dammsög vid 9.30. Vi har centraldammsugare och själva centralen är i min garderob. Ljudet dämpades något med en kudde över huvudet. Det var ett glas som hade gått sönder så jag förlät dammsugarpersonen. Nu är det bara att pysa iväg till Ångan för ytterligare en dag med ström, spänning och effekt.

Hej.

Det där med tentaperioder

Tentaperiod. Den började väl egentligen på riktigt idag. Som en muntra-upp-present introducerade vår föreläsare idag två projekt som vi ska vara färdiga med i början av november. Man tackar. Jag är väldigt tacksam att jag inte hamnat i Bologna-röran tidigare. Alla kurser görs nämligen om till 5- och 10-poängskurser från att oftast varit 7,5 poäng. Därför är det mycket "vi vet inte riktigt eftersom vi aldrig hållit den här kursen tidigare", "nej, vi vet inte hur tentan kommer att vara upplagd, och det finns inga gamla att titta på eftersom det är första gången kursen går, ni kanske får skriva två tentor eftersom kursen är 10 poäng nu. Eller så får ni göra ett projekt. Eller två. Eller två projekt och en tenta. Vi har inte riktigt bestämt det än. Kursen är ju ny. Men ni behöver väl inte kunna planera nåt i era liv? Ni är ju studenter..." eller en onsdag "ja, så tar vi den här uppgiften ni börjat på och som ingen har fattat nåt av, som i alla fall inte kommer tas upp på tentan eftersom sånna här uppgifter är helt idiotiska att lösa på det här sättet eftersom ett dataprogram kan göra det på 5 minuter, i inlämningsuppgift. Till på måndag. Vadå kort om tid? Ni har ju hela helgen på er." Och Så Vidare. Och såhär har de stackars 2007:orna haft det varje termin. Varje kurs. Å andra sidan har vi 2006:or inte haft så stor genomslagskraft i våra kursutvärderingar eftersom det oftast ändå är sista gången kursen går. Idag, en fredag (tragic...), satt vi och pluggade på eko. 22.30 är det ganska ödsligt där. Nästan lite läskigt.

Det finns ändå några bra saker med tentaperioder. Till exempel är det helt okej att beställa pizza och äta på skolan. Man har väldigt ofta gjort sig förtjänt av en chokladkaka, eller en liten godispåse, eller en kaffe+bulle för 20 kr. Då blir man lite speedad också, och både enfas och 3-fas blir genast mycket roligare.

Imorgon börjar plugget klockan 9 i det nya Blåsenhus. Kul att se hur det ser ut där! I ettan satt vi på ep varje kväll i tentaperioder har jag för mig. Hur orkade vi det? Vi har väl blivit äldre och förståndigare nu, kanske. Insett innebörden av begreppet "omtenta".

Okej, jag erkänner att tentaperioden inte dragit igång riktigt på allvar. Imorgon kväll ska vi nämligen till Therese på drinkkväll. Mycket trevligt. Vi har parat ihop oss två och två och ska bjuda alla på en drink. Och tänk om det inte blir en om-drinkkväll! Omtentor finns i alla fall alltid!

Sömn är också viktigt. Har jag hört. God natt.

RSS 2.0