Kungen kanske!?

Dagens minus var definitivt när en fluga beslöt att flyga rakt in i munnen på mig samtidigt som jag drog ett djupt andetag. Mumsigt. Protein har jag hört.

Gårdagens plus var att jag fick mina lerkreationer! De blev riktigt bra faktiskt. Jag har ingen aning om vad jag ska ha dem till, men det är ju kul att det står Emma under.

Gårdagens minus var definitivt när ett okänt nummer ringde och killen sa att han ringde från radiotjänst. Tydligen kan jag inte ljuga. Överhuvudtaget. Han lyckade få ur mig både det ena och det andra och det slutade med att jag står som ansvarig för att TV-licensen ska betalas in varje månad. "Endast 5 kronor om dagen". JAHA? Det är en halv förmögenhet ska jag tala om! Varför finns det inte studentrabatt? Det är bäst för radiotjänst att de skickar en kör hem till mig som ger mig blommor och sjunger så att jag får tårar i ögonen.

 


Dagens

I de flesta bloggar brukar dagens betyda dagens outfit. Tror jag. Jag tänkte snarare radda upp dagens plus och minus. Here goes.

Dagens minus
  • Cyklade över en överkörd, synnerligen platt, igelkott. Insåg att det var en igelkott efter att jag cyklat över den.
  • Är fortfarande sjuk och hostar slem. Snyter ut slem också. Känns som att hela huvet är en slemboll. Förstår inte hur min stackars hjärna får plats där inne och hur den orkar jobba överhuvudtaget. (Egentligen förstår jag att slemmet måste komma nån annanstans ifrån. Är inte riktigt säker på var, men är relativt säker på att det inte kommer från hjärnan.)

Dagens plus
  • När vi gick förbi Siegbahnsalen efter vår lektion var det en vänlig kvinna som undrade om vi ville ha en macka. Min reaktion: "VA!?!?!?!? Är det SANT!?!" Det var det. Det är faktiskt ett gigantiskt plus. Ni anar inte hur många gånger man går förbi Siegbahnsalen (eller nån annan sal för den delen) när det är ett event och det står fina bord utanför med godsaker uppdukade och man INTE får ta nåt och INGEN frågar om man vill ha. Delade upp gurkan och salladen mellan mina klasskamrater men behöll osten.
  • Fint väder. Sol gör väldigt mycket för humöret. Ibland. Idag! Hösten blir så mycket trevligare med lite sol. Rent av vacker.
  • Intervjun med miljöhandläggaren på Uppsala universitet för C-uppsatsen. Mycket trevlig människa. Hon gav liksom lite energi.
  • Mitt nya kollektiv. De är mysiga. Jag gillar att bo här. Nu har vi bestämt en krabbmiddag i oktober och en Elvis-föreställning i mars. Jag har aldrig ätit krabba. Men antagligen är jag fortfarande förkyld då, och då känner jag ju ingen smak ändå, om det nu inte skulle smaka gott. Elvis-föreställningen är i Gävle med det här gänget!

På det hela taget en helt okej dag. Men stackars, stackars igelkott. :(

För övrigt:
  • heter mina lektionsledare Fredrik och Mona. Kul va?!
  • har vi börjat med "Halv åtta hos mig", men vi har inte varit hos mig än och jag vet inte riktigt vad jag ska bjuda på...
  • vill jag skaffa ett gratis gymkort för en vecka på nya campus 1477, men man kan bara göra det under september och jag vill ju vara frisk om jag ska träna.

Tack och gonatt!




Kurslitteratur

Läser kursen "Elektriska nätet som system" (nej jag vet inte riktigt vad det ska vara bra för och sen måste jag fatta vad generatorer och transformatorer är) och då måste vi köpa en kursbok som är slut överallt och svindyr. Den kostade drygt 600 nånstans men nu har de höjt priset och på nåt ställe fanns bara nån specialedition som kostar 1200 eller så. Det jag egentligen ville dela med mig av var följande citat från en i klassen efter en diskussion med läraren om icke inkomna böcker och höga priser: "Jag ska köpa två elnätsböcker och så ska jag vaska den ena!" Ni som har missat det där med vaskning kan klicka här om ni vill bli förbannade och uppgivna.

Desperat

Är det nån som vet när Desperate Housewives börjar igen? Jag börjar få lite abstinens. Efter att ha kollat igenom 6 säsonger på typ en och en halv månad blir det liksom lite tomt. I staterna börjar det 26e september. Jag hittar inte när det börjar i Sverige...

Jag har börjat skolan nu. Att ha börjat skolan är inte samma som att ha börjat plugga. Plugget säger man inte så ofta längre. Kanske borde adoptera det. Säga det lite oftare så att ordet får lite ny status. Som jag försöker med brandgul. Det går inte jättebra, men ibland använder jag det faktiskt.

Mitt mission för dagen var att bestämma vilka kurser jag ska läsa. Det där med att bestämma saker är ju inte min starkaste sida. Så nu funderar jag på om jag ska läsa reglerteknik II eller elektriska nätet som system. Egentligen är det kanske bäst att läsa el-nät, eftersom jag försöker få till nån form av energiinriktning, men den första reglerkursen gjorde jag tre gånger så där tror jag att jag har rätt bra förkunskaper. Men det är mest okändisar som läser den. Jag kan inte läsa en kurs själv. Det går inte. Jag ska provplugga på el-nätet imorrn. Så får vi se. Om jag kan bestämma mig nån gång. Hej.

RSS 2.0