Hälsa

Efter den här veckan blev jag sjuk. Inte så otippat. Egentligen blev jag nog sjuk redan i onsdags men jag hade inte riktigt tid med det.

Nu har jag hur som helst kommit hem, tagit på mig onepiecen, lagt mig i soffan och tänker inte flytta mig förrän på söndag!

Så har jag beställt pizza också. Och Annika pannika hämtar den åt mig. Incitamenten för att flytta härifrån (Uppsala) är låga. Möjligen ändras detta efter en vinter spenderad på SJ-tåg.

Coldplay var fantastiska! Showen var grym. Para-para-paradise.

"When you feel so tired but you can't sleep. Stuck in reverse."


Källkritik

Källkritisk som jag är kollade jag just upp fakta på den mycket trovärdiga sidan Wikipedia. Det var ju kronprins Karl som träffade tsaren. Inte kungen.

Pompa och ståt (och fyrverkerier) var det iaf i Finland för denna händelse. BAU* i Sverige.


*Business As Usual


Robotbåtar

Jaha då har man lärt sig lite mer om Robotbåtar (äum. "lite mer" kanske var att ta i. Lite. Punkt. Borde det vara.) och när Alexander träffade svenske kungen och Ryssland fick Finland och Sverige fick Norge för 200 år sen (i söndags). Allt detta och lite till av en trevlig man som jag satt mitt emot på tåget mellan Stockholm och Arlanda. Kul när folk snackar. Och inte är så pendliga (=arga på SJ, trötta, hungriga och tysta).

Gå in på www.robotbatar.se vettja!


Glimten jag fick


Veckan

Har en hektisk vecka...

Måndag: Winnerbäck på Grönan
Tisdag: Bryggan
Onsdag: 3-kamp och käk med jobbet
Torsdag: Coldplay på Stadion!!!!
Fredag: (om jag överlevt) pausa.

Förstår inte riktigt när jag ska sova. Det är så dumt det där med sömn. Det tar ju så hiskeligt mycket tid från en.

Anna Skipper skulle för övrigt inte vara nöjd med mina matvanor. Jag hann inte laga några matlådor den här helgen heller. Och avrundade dessutom kvällen med 4 chili cheese innan jag satte mig på tåget.

Vet ni förresten vad ni får för pengarna om ni spenderar dem på el istället för en Magnum?!

Jag kommer inte riktigt ihåg men typ:

5 st 40graderstvättar +
30 timmars TVtittande +
Ha en adventsljusstake tänd 1 vecka +
Ladda mobilen 1 vecka +
Använda laptopen i 25 timmar.

För att få lite perspektiv liksom. Men glass är ju gott.

Hej på er.


Note to self:

Du har storlek 37. Inte 36. Köp inte skor i storlek 36!!!


Unz unz...


"Ljusets barn"

Slår på TV:n och fastnar framför en dokumentär om barn med Downs syndrom. Börjar grina efter 30 sekunder.

Keep yourself together, woman!!


För övrigt ganska nöjd


Back to the pendlar-liv

Om det är nån som undrar så hatar jag fortfarande SJ. Men det var inte det jag skulle säga. Det jag skulle säga var att vore det inte praktiskt om centralen fungerade som skidspåren?! De långsamma till höger och de snabba till vänster. Förstår ni hur mycket tid jag skulle vinna på det?!

Ja okej... Kanske 30 sekunder to be frank. Men jag skulle spara 30 sekunder på min stubin. Och så skulle jag svettas betydligt mindre på tåget.

Så ska vi bestämma det? Långsam. Höger. Snabb. Vänster.
För allas trevnad. OK?

Det var bara dagens fundering. Hej.


Glada överraskningar i vardagen


Kommande OS-gren?

Familjen kommenterar OS efter 200 metersfinalen.

Pappa (exalterad): Ja! Han kör på en sån här side... kick!

Åsa: Segway!


Skruttrenovering


Lista

Jag har funderat. Det här är inga nyårslöften. Och inga löften heller. Men man strävar väl alltid efter att bli en bättre människa? Därför ska jag (ska/bör/vill/kanske):

1. Börja handla på Willys. (Billigt & bra kravsortiment)

2. Komma i tid.

Jag gillar listor. Den här blev inte så lång. Men herregud. Man har väl tillräcklig press på sig ändå?! Det är mat som ska lagas, väskor som ska packas, kläder som ska tvättas, hygien som ska hållas, löprundor som ska joggas och statusuppdateringar på Facebook som ska skrivas. Och så två grejer till, i och ned den här listan (hur definierar man lista förresten? Det kanske måste vara minst tre grejer eller nåt sånt?!), så jag tycker att det räcker. Men det kommer fler listor. Frukta ej!


Vilka var med egentligen?

Mamma ringde och frågade ut mig om Gotland.

Jag: Det var jag, Josefin och Erica som åkte.

Mamma: Jaha, och vilka kom hem då?


Djuret

Det är ingen kanin, utan en igelkott på bilden som jag la upp tidigare. Eller ja. Den är nog i ärlighetens namn utanför bilden. Kvicka små rackare de där. För övrigt lyckades vi slå upp tältet på en strand som vette mot söder tältdag nummer två också. Men vi förstod det redan vid 21-tiden den gången. Klurigt det där med väderstreck.


Camping på östkusten?

Det som var otippat med soluppgången var att solen gick upp i norr. Det brukar den ju inte göra. Därför blev vi aningens förvånade. Gotlänningarna hade även skrivit fel på skylten om naturskyddsområdet där i krokarna, att det var förbjudet att campa öster om en å. Vi tyckte det var märkligt. Märkligt att man inte fick campa öster om ån när det inte fanns nåt där. Bara vatten. Så vi campade söder om ån. Och gick upp 4.30 för att se solen gå upp över vattnet i den östra horisonten. Så bestämmer sig soleländet att gå upp i norr, bakom land. Otroligt otippat.


RSS 2.0