Aldrig bliva stur

Pinnen har nu blivit ved. Men jag har sparat en liten del som en souvenir!

Jag tänkte skriva nåt smart/klyftigt/roligt men just nu kommer jag inte på nåt. Gissar att det blir ett meningslöst inlägg. Så sluta läs nu vettja.

Jaha. Vad har passerat i mitt händelserika liv idag då undrar ni. Ja, det undrar jag också. När man inte bor med sina föräldrar längre (och inte har några barn att visa hur man ska bete sig för) går det bra att inte äta mat till middag. Det går jättebra att äta äppelkaka med vaniljsås till middag istället. Utmärkt går det. Jag är mätt och belåten. Fick ju dessutom i mig lite vitaminer! Det är inte varje måltid jag får i mig vitaminer kan jag tala om.

Är magen glad är mannen glad.

Idag (eller var det en annan dag?) diskuterade vi när man blev vuxen. Vi kom inte fram till så mycket. Mer än att vi såklart inte var vuxna än. Ur en 90talist synvinkel gissar jag att jag verkar vuxen. Så är inte fallet. Är man vuxen är jag ganska säker på att man äter mat till middag. Det var en 90talist här idag. Hon ska kanske flytta in en månad eller två när vi rumstrerar om i kollektivandet. Jag tror att vi skrämde upp henne lite grann. Vi sa att det var viktigt att källsortera och att grannarna hör allt vi säger på balkongen. (Vi säger ganska mycket på balkongen.) Hon undrade hur gamla vi var egentligen. (Ouch.) Skamset la vi korten på bordet. Kanske kommer hon tillbaka.

Läggdags minus 31 minuter, en dusch och två mackor.

Irritationsmoment

...i vardagen:

När man har Ctrl C:at och sen markerar nåt för att Ctrl V:a men sedan Ctrl C:ar istället för att Ctrl V:a. Det händer mig hela tiden och är oerhört frustrerande! Är det bara jag eller finns det någon annan som möjligen har samma problem?

Ett annat irritationsmoment är ju när man tabbar för tidigt. Jag har inte riktigt vant mig vid shift tab än så jag flyttar oftast tillbaka med musen istället.

... läggdags + 81 minuter. Gaaah!

Vart jag mig i världen vänder

CSN sha la la la la! CSN shaaaa la la la la la! Det går bra nu. Jag och CSN börjar komma på rätt fot med varandra igen! :)

Jag gillar mitt kollektiv. Sa jag det? Man är väldigt sällan ensam. Jag gillar inte att vara ensam. Det händer nästan alltid nånting. Marängsviss? Ja det har väl hänt. Melodikryss och våfflor? Ptjaa ett par gånger kanske. Dansa till Björnstammen på högsta volym? Ja minst en gång förra veckan iaf.



Uppåtmusik. I like.

Idag har jag hjälpt Bengan att lyfta lådor. Han flyttar till Stan och påstår att han har brutit revbenet (lämpligt till att han behöver flytta och lyfta en massa grejer). Samtidigt skulle vi vara kreativa och komma på frågor till ett möte imorrn. Det gick sådär. Kom inte på många frågor i timmen iaf.

Träffade två syrror ikväll och fick min lingonsylt som farsan gjort. Är mycket stolt över syrrorna som just genomfört tjejklassikern! Heja! Var hos tredje syrran i helgen (som jag också är stolt över) och beklagade mig över att vasan var full och att det väl inte var någon idé att försöka göra en klassiker. Hon sa bestämt att det var det dummaste hon hade hört. Att vasan är full är ingen anledning till att inte åka den. Givetvis inte. Så jag antar att jag måste börja träna nu ändå... Jag som så convenient inte köpt nåt gymkort och snart tuggat upp min 400grammare som jag fick av päronen. (choklad alltså) Hupp. Så nu (any day now) blire till å gå med i nån slags skidklubb.

Idag har jag även Kommunicerat på Skype och dammsugit mitt rum. På det hela taget en bra dag.

Det börjar bli kallt i rummet förresten. 18,3 °C... Näsan är kall. Hoppsan. Läggdags + 76 minuter!!! Och jag har inte brett några mackor. Tyfiskt.

Pinn-döden

Husägaren kom ut från kontoret idag (och skrämde mig samtidigt halvt ur vettet (?) (ni vet vad jag menar)). Efter lite ojande och skrikande sa han: Den där pinnen... och jag sa: ja vi har ju eeh tänkt göra oss av med den... men eeeh, vi vet inte riktigt hur. Då föreslog husägaren att han skulle göra ved av pinnen. Jag godkände detta utan eftertanke. Som vilken dödsstraffhejare som helst. Illa. Inte ens en sista måltid får han, Pinnen.

It's the end of an era...

pemma rekommenderar

  • att på tåget somna in till Jack Johnson
  • att på tåget vakna till liv till Dirty Dancing-soundtracket
  • inte att sätta i linserna på en tågtoalett
  • inte att låta teet dra i 27 minuter efter eftermiddagsrasten
Idag har jag tvättat och städat. Skrivbordet ser numer ut så här:

Jag jobbar på höjden. När snygg-Emil kom hem sa han "vad fint du har städat". Tydligen var han ironisk. Men ni skulle sett vad tomt det var på golvet!

Jahopp. Det var alles.

Just ja. Pinnen! Den ringde på förra veckan!

Så nu har den till allas stora lycka (NOT!) hittat ett femte hem. Om man räknar med Pinnens uppväxt i skogen. Jag hade planer på att låta den få sin sista färd som wanna-be flotte nerför Fyrisån men det har inte blivit av än. Pinnens äventyr började en blöt aprilnatt 2008. Jag och snygg-Emil var nästan hemma när vi hittade den vackra skapelsen vid busskuren i floggan. Sen tog vi upp den till korridoren, utan hjälp av hissen eftersom den var för lång men med hjälp av några av mina nollor som vi hittade vid hus fem nånting. Vi backade in Pinnen i grannkorridoren för att komma in till vår korridor och la den utanför hår-Emils rum. Sen hade vi slumberparty i korridoren. Det var tider det. Efter det har Pinnen haft ytterligare tre hem. Men nu känns det lite som att Pinn-kapitlet är avslutat och att vi ska gå vidare... Men oj, så Pinnen har berikat våra liv!

 

Our beloved Pinne. I sitt esse!


Tandläkarskräcken

Idag har jag varit hos tandläkaren. Det gick över förväntan. Röntgenplåtandet och röngtenbildtagandet är nog jobbigast. Sen kommer det där momentet när de tar den där pinnen med nån tunn böjd metalltråd i änden som slutar som en nål (känns det iaf som) och sticker och trycker på tandköttet. "Ja nu har vi stuckit så att det blöder så nu kan man inte riktigt se hur det ser ut längre..." Men det de hann se var över förväntan. Eller inte under förväntan iaf. Och de tog bort lite tandsten. Och jag behövde inte betala! Och jag fick med ett gäng plasttandpetare. Eller "granar" som de kallade dem. Tandtråd är tydligen soo 1900-tal. Och plackers är inte bra det heller.

Örebro är en väldigt trevlig stad. Ska vi inte ta och flytta dit allihop!? De har förutom lila stadsbussar ett slott. Och idag upptäckte jag att det fanns en tårpil där också. Jag är ju lite förtjust i sånna...

Back in Charleswood träffade jag Älin. Klampade ner till sjön och satt å snackade ikapp. Vi hann med både baktid, nutid och framtid. "Det är ju fantastiskt. Alla jobb jag söker är gratisjobb. Det hade man ju inte tänkt. Plugga fyra år för att sen jobba gratis..." Hon är full av citat den där. Ska försöka få ett gästinlägg på bloggen av henne som handlar om San Fransisco och trollkarlar. Hon borde egentligen ha en alldeles egen blogg. Men fram tills dess ser jag det som min uppgift att samla ihop hennes citat och outa dem här till allas glädje!

Innan hemgång mot pappas viltlax hann jag med att träffa piggelin också. Och hennes man(!) och söta valp! Vi snackade också ikapp. Det är trevligt att hinna snacka ikapp med folk. Svårt att hinna med när man inte träffas ensamma.

Jäjä.

Nu firar jag årets avklarade tandläkarbesök med lite choklad. (Ca 400 gram)

pa-kaaaa

Tänk vad lite tidsbrist, vinfläckar och hemmafruar kan engagera läsare! Kul! :) Har fortfarande inte sett senaste avsnittet SHF och vinfläckarna har inte konsulterats med morsan än. Men det där ska nog ordna sig. Det har förresten redan kommit två nya HIMYM-avsnitt!! Yay!

Dagens minus:
Putte i Parken flyttar till Karlstad (Vad ska han där å göra? De har ju redan Sola! Kan inte vi få ha Putte?)

Dagens plus:
Macka med Willys pepparsalami när jag kom hemhem
Sovmorgon till halv åtta imorrn!
Sovmorgon till halv åtta imorrn i en skön säng!

På det hela taget en bra dag.

Internet funkade inte som det skulle när jag kom hemhem. Pemmas datasupport fixade det på fem minuter. Farsan hade ringt nån annan support som inte fixade det. Förstår inte varför. Belönade mig själv med att spela lite angry birds på iphonen. Pappas alltså. Godnatt. Pa-kaaaa. (Så låter en angry bird. Har jag bestämt för mig.)


Vattentäthet, galltvål och pålägg på tub

Fröken E tycker att jag borde komma upp mig lite (bli lite högre än tre äpplen) och därför har jag köpt skor (som inte är från Skopunkten) med klack. Och när jag blir sådär femish centimeter längre än jag normalt är får jag nästan lite svindel. Undrar om folk i 170-centimetersklassen alltid har svindel. Det blir ju så långt till marken. Anyways... Att gå i mina nya skor är tyvärr inte som att gå på bomull. Inte ens efter att jag köpte extra inlägg att ha i. Sen låter det en himla massa när jag klampar omkring i dem. Jag gissar att jag bör klacka om dem. Men, mina vänner, låt mig berätta om alternativet. Det är mina svarta tygskor från HM för 149 kr. Vattentäthet på dem undrar ni? Nolla. Därför var skorna med klack ändå ett vinnande val denna regniga dag när allt kommer omkring. Speciellt när man bestämmer sig för att ta en halvtimmes promenad på lunchen. (Till och från lunchen egentligen.)

Galltvål inköptes på grund av en liten rödvinsincident förra fredagen. Jag borde egentligen aldrig dricka rödvin om jag inte äter mat samtidig och låter rödvinsglaset  snällt stå bredvid tallriken tills jag bestämmer mig för att ta mig en slurp. Att gå runt med ett rödvinsglas (som alltså antas innehålla just rött vin) och snacka och visa shuffel moves har visat sig vara en ytterst dålig idé. Detta resulterade alltså i en liten incident där min nya vita topp var med. Den är numer prickig och varken salt eller galltvål verkar funka. Tar med den hem i helgen och konsulterar morsan hade jag tänkt. Hon har väl klorin om inte annat. Galltvål innehåller förresten palmolja. Det är typiskt dåligt tydligen. Sen innehåller det färsk(!) oxgalla. Jag vill inte veta hur de får tag i den och jag undrar vad jag egentligen trodde att "gall" i galltvål stod för innan jag läste innehållsförteckningen...

Men nu ska jag packa ihop mitt pick och pack och slänga mig i säng.

Ps. Tillus: Som du kanske har upptäckt under våra (räknade efter... aj då...) piiiip år av vänskap är jag aningens selektiv vad gäller maten. Saker jag tycker om att ha på mackan: stekt ägg (med spräckt gula, gärna ihopblandad med vitan), pepparsalami och leverpastej. Endast i yttersta nödfall äter jag en macka med dessa pålägg utan att ha smör under. Varken smör, pepparsalami eller stekt ägg med spräckt gula som helst är ihopblandad med vitan finns på tub. Tyvärr. Därför måste jag fortfarande bre mina mackor. Men tack för tipset ;)

Tid

Man kan ju alltid försöka ta kontakt. Trots att man är ganska säker på att inte få nån respons. Jaja.

Man hinner inte så mkt efter man kommer hem på dagarna... Idag har jag hunnit:
  • duscha
  • få en p-bot
  • handla galltvål
  • stuva makaroner
  • ansöka CSN
Så idag har jag hunnit med riktigt mycket. Imorrn ska jag bara hinna med att äta ugnspannkaka!

Idag har jag i och för sig inte hunnit:
  • kolla på första HIMYM säsong 7
  • kolla på senaste SHF (Där jag är mycket emot allt som visas av Gunilla Perssons mamma. Usch. Det borde inte vara lagligt!)
  • tandtråda tänderna trots att jag ska på tandläkarbesök på fredag (brukar köra en intensivkur sådär en vecka innan för att de ska tro att jag är duktig... oklart om de går på det.)
  • Städa mitt rum efter... jag kom hem från tyskland... Eller egentligen efter att jag flyttade in i augusti. 2010.
  • Bre mina frukostmackor
  • läsa tidningen
  • tvätta
Tid är inte pengar. Tid är tid och pengar är pengar.

Häpåer!

All the things I could do, if I....

Kan man inte bara få lite bidrag? Jag och CSN som har haft ett så fint samarbete under de senaste åren? Come on!

 

BankID funkar ju aldrig. Och nu har Nexus Personal kraschat. Nä, det är väl lika bra att gå och lägga sig och fixa till Nexus imorrn istället... Hej.


Snigel på ögat?

Kanske borde man göra likadant som den här personen?

Schlagers

Lördag och sovmorgon!!! Skönt. Har löst melodikrysset och ätit våfflor som sig bör en lördagförmiddag. Efter det har jag tvingat mina sambosar att titta på schlagers på youtube. Blond, Arvingarna, Alcazar, Tommy Körberg och Fame.



Fantastisk dans. Jag vill lära mig alla danser i hela världen. Jag tror det blir ett lite för stort projekt men vet inte hur jag ska avgränsa mig... Suck. Ska kanske börja med att lära mig Shuffeling klart.

Tlött

Idag hittade vi till vår (? iaf min) stora lycka förrådet med kontorsmaterial. Eller materiel. Jag vet inte riktigt. När jag gick hem glömde jag laddaren till datorn. Så snart dör den nog. Datorn alltså. Skulle

Så långt kom jag igår. Sen dog den. Kommer inte ihåg vad jag skulle.

Jag har inte lyckats somna på tåget än tyvärr. Speciellt inte i tisdags då jag kom för sent och fick stå upp hela vägen trots att jag betalar drygt 2400 kr för att ta mig till och från Stan. Jaja.

Jag har ungefär tusen saker att berätta men kommer inte på nån av dem nu. Jo! Pinnen hittade hem i tisdags! Det är nog ett helt eget inlägg. Ni får hålla till godo. Ungefär hälften av mina läsare är ju ändå på semester nu så det gör väl inte så mkt? :)

Hepp hepp!

Japp då var man igång! Nu är det effektivitet och snabba puckar som gäller. Tjoff poff. Hinner knappt duscha. Så vi får se hur det går med bloggandet men jag ska försöka. Läggdags borde egentligen vara vid 22...

Det är sjukt mycket folk på centralen klockan halv nio en måndagsmorgon. Men jag vänjer mig nog. Fick sittplats på tåget både till och från Stan iaf. Det var skönt.

Det var en intensiv helg. När halva helgen hade gått somnade jag klockan 17 med 39 graders feber och sov till klockan 06.57 i morse. Det känns skönt när saker får sina förklaringar. Som att jag antagligen var på väg att bli sjuk förra veckan när jag inte hade energi att göra nåt alls egentligen och kände mig allmänt sur. Sen rusade jag omkring från torsdag morgon utan paus fram till lördag klockan fem då jag slocknade i soffan framför Fyra nyanser av brunt. Och då tänkte kroppen: Äntligen kan jag tala om att jag är sjuk! Och så gjorde den det.

pemma förra veckan:


(Egentligen är det här från D'dorf när jag är hos Maria och spelar MarioCart på Wii. Jag är koncentrerad och vill inte komma sist igen. Då ser jag sån där ut. Tydligen. Visst verkar jag tycka att det är roligt!?)

Men nu är det waaay past bedtime! Klockan är ju redan kvart över tio!! God natt.

Ballongtävling



Jag kan se det här på repeat. Lika kul varje gång. Men man får liksom ett gäng frågor. Varför har de kronor på sig? Varför spelar de Eloise? Varför blåser de ballonger?

2 do

Jag är bara trött och ofokuserad. Understimulerad och rastlös. Därför har jag gjort (ännu) en Att-göra-lista. Den innehåller just nu 13 punkter (mina att-göra-listor brukar få fler punkter allt eftersom tills jag till slut glömmer bort dem, med i bästa fall en eller två punkter översrukna, och börjar på en ny lista) varav 8 punkter är att betala räkningar. På listan står inga roliga saker. Men nu ska jag slå på min feel good playlist på spotify och sätta igång. Jag ska bara....

She makes my day

Maria M på vinprovning: Det vita vinet är ju en fördel om det är vitt eftersom det är vitt.

Förtydligande

Ett objekt på stjärnhimlen som är cirkumpolärt går aldrig ner under horisonten.

Ingvar svarar

Veckans ord: cirkumpolär

Återkommer med förklaring (när jag har tagit reda på den). Det viktigaste är att jag hade rätt angående Karlavagnen och Polstjärnan. Inte för att jag hittade stjärneländet trots att jag följde rätt stjärnor i Karlavagnen men ändå!

Det där är en Ibanez.

Vilka är oddsen? Drar iväg till en ö i Stockholms skärgård. Av 17 pers är 3 från Karlskoga. Fantastiskt. Vi sa ölöppnörö, gölfböllshöllörö och björnöbörgskörsö.

Vi bastade och badade i fredags. Det var stjärnklart och vi var oense om hur man hittade Polstjärnan. Jag påstod att det var de bakersta stjärnorna i Karlavagnen man skulle följa. Efter en stund blev det för kallt att stå i vattnet och stirra på himlen så vi lämnade ämnet och klev upp istället.

Här är vi på svampjakt. Först gick vi på rad men sen spred vi ut oss och gick svampgång istället (inte helt olikt skallgång).


Efter svamp kommer solsken.

Och så lite kräftskiva på det.


Det var en intensiv helg. Fantastisk men intensiv. Därför är jag trött nu. De är fina de där dubbelvearna.

Uppvaknande

Nu kom jag ihåg varför jag vaknade! För att jag för mitt liv inte kunde komma på hur Khaddafi skulle hjälpa till med examensarbetet. Det var skönt att jag vaknade.

Igår fick jag en kalender som ett brev på posten. En magentafärgad. Inte cerice och verkligen inte rosa. Det påstår Hanna bestämt. Den är magentafärgad. Punkt. Jag blir löjligt glad av sånna där små överraskningar. Jag fick ett tackkort för färskaste syskonbarnets dop också. :)

Fick även en underskrift av en ämnesgranskare på Ångan. Försökte få en redan i tisdags men då irrade vi mest omkring större delen av dagen (hur man nu lyckas med att inte hitta när man har gått omkring där i fem år).

Idag drar jag till skärgårn. Tjingeling.

RSS 2.0