Just ja!

Jag har ett exjobb och jag har läst ut millenniumserien.

Materialism

Jag har kommit på att jag önskar mig saker. Ibland kommer man på bra saker men så lagom till att nån vänlig själ frågar vad man önskar sig har man glömt bort det. Därför gör jag en liten note-to-self på sånt jag inte har glömt bort. Eller snarare en note-to-vänlig-själ.

Onepiece
Nu när jag snart ska börja klä mig seriöst och businessigt och har köpt min allra första kappa och inte kan ha på mig luvtröjor till vardags längre måste jag ju börja väga upp det på kvällar och helger. Till exempel då med en Onepiece. Tycker det här mönstret är snyggast. Men det är i nån slags slim fit. Inte lika mysigt kanske.

Äventyr
Till exempel en tur upp till Kebnekaises topp.

Utmaning
Till exempel en svensk klassiker. Kanske en vasaloppsbiljett.

Ps. Var osäker på hur Keb egentligen stavades och skrev då "Kebenikaises". Stavningsförslaget ser ni nedan...



Same same. But different...

Beröm

Hämtade två systersöner på förskolan i måndags. När jag promenerade in på förskolan möttes jag av ett litet barn med en förälder. Precis när de passerade sa barnet mycket stolt "Jag har inte kissat på mig idag!" varpå föräldern gav beröm.

Det var lättare att få beröm när man var liten. Jag får väldigt sällan beröm för att jag inte har kissat på mig. Man borde ge beröm oftare. Så det tycker jag att ni ska göra idag! Ge folk beröm. De blir glada av det.

Äntligen


Läskigheter

Idag ska jag till Stockholm. Man skulle kunna tro att det är en intervju som ska äga rum där men jag låtsas som att så inte är fallet. Scary stuff. Efter the scary stuff ska jag vidare till Snoffsan och hennes nya lägenhet. Den ska invigas nämligen. Med buller och brak hade jag tänkt. Och så lite shuffel om man kommer i den stämningen. Och det brukar jag se till att man gör. :)

När man ska till Storstan såhär skulle det ju faktiskt vara ganska praktiskt med en smartfån. Men nu måste jag kolla upp grejer innan. Röda och gröna och gula och svarta linjer. Byten och hållplatser. Tider att passa. Det är väldigt bekvämt när man kan cykla överallt. Inom 15 minuter tar jag mig varsomhelst. Men inte till Storstan. Om jag skulle cykla i Storstan skulle jag med största sannolikhet tappa bort mig inom fem minuter. Om jag hade haft en smartfån i D'dorf hade många olyckliga omvägar på Rosa Faran kunnat undvikas.

Om jag hade en smartfån skulle jag först ladda ner en app där man snabbt kunde slå upp ord. Typ wikiword... Det finns nåt sånt redan... Just ja Wiktionary heter det ju såklart. Jepp, om det fanns en sån app skulle det vara den första jag skaffade. Men då hade jag aldrig vetat vad sinkadus betydde eftersom det ordet kom nerdimpandes i form av en saol som slog ner på mitt huvud (dropkick, dropkick), gjorde en kullerbytta och slog upp sig själv i mina händer.

Det finns alldeles för många facsinierande apps för att jag skulle ha tid med nånting annat om jag ägde en smartfån. Just nu har jag helt enkelt inte tillräckligt med karaktär för att hantera ägandet av en.

Det går bra nu

Yes! Då har de börjat rulla in! :)

Snart Arbetslivet, snart.

Hemkörning

Blev just sugen på en Triple Cheese från Max. Ikväll är det ju säsongsprämiär för SHF (Svenska HollywoodFruar alltså). Och Montazami gör ju reklam för Max. Och så gillar hon ostbågar. Därför borde man få äta Maxburgare och ostbågar när man har SHF-kväll.

Det här med home delivery tycker jag borde finnas i Sverige. På the world tour 2004/2005 beställde vi McDelivery i Singapore. Asbra grej. Så gick jag in på Maxs hemsida och hittade fliken Delivery!!! Tolv städer har hemkörning. Då kan man ju tycka att Sveriges fjärde största stad borde vara med i den listan. Icke. Sveriges största stad var inte heller med. Konstigt.

Jag gissar att jag denna regniga dag inte kommer att få sätta tänderna i en triple cheese. Jag gissar att det inte finns hemkörning av ostbågar heller. Men de finns iaf på Konsum på vägen till Fröken E. Så den här dagen ska nog få ett lyckligt slut ändå.

Humble bragging?

Efter sambohäng framför TV:n med snygg-Emil och Jusåfin rundades kvällen av och alla skulle gå och lägga sig.

Jusåfin:
Vi bor ju på helt olika våningar. Det är ju helt sjukt.

Snygg-Emil undrade om det gick under rubriken humble bragging. Ja, det gör det nog. Nu ska jag gå ner till min våning och fortsätta på Millennium #3!

Kvitter

Jag skaffade mig ett twitterkonto för ett tag sen. Bara för att se vad all the fuss was about. Jag twittrar inget själv men gillar att snoka lite vad kändisar twittrar om. Därför följer jag till exempel Jonas Gardell och Alex Schulman. Jag följer även Göran Hägglund. För att väga upp det lite grann och verka mer seriös. Följa kanske är att ta i. Jag går in nån gång varannan vecka och kikar. På twitter heter jag haveyoumetpemma. Det är lite långt. Men jag har inga followers och inga tweets så jag misstänker att det inte spelar nån större roll vad jag heter. Sen är jag "listed" noll. Har ingen aning om vad det innebär. Ikväll hittade jag hursomhelst Mark Levengood på twitter. När jag började läsa hans tweets märkte jag att jag läste dem på finlandssvenska. Mycket underhållande. Så hjälper det nog att klockan är halv två också. Jag undrar om Levengood är lika underhållande utan finlandssvenskan. Men det går inte att veta eftersom det är omöjligt för mig att läsa tweetarna på nån annan dialekt. Finska tidningar verkar iaf vilja intervjua Levengood angående dannes och vickans graviditet. De vill att han ska berätta om hur det gick till och frågar en massa frågor.

"Och slutligen, utifrån din erfarenhet, Mark, tror du det blir en pojke eller flicka?" Ja, utifrån min erfarenhet tror jag nog det.

Hmpf!

Gah! Läste precis ut Millennium #2 och är oerhört irriterad. Det där var ju inget slut. Jag måste få tag på trean. NU!

Veckans vänner

Rachel och Phoebe sitter på Central Perk och diskuterar Monica och Chandlers förlovning.

Rachel: I'm so happy for them!
Phoebe: Me too! So happy for them!
Rachel: I'm so happy and not at all jealous.
Phoebe: Oh no! No, God, definitely not jealous!
...

Rachel: I mean I'm probably 98% happy, maybe 2% jealous. And I mean what's 2%? That's nothing.
Phoebe: Totally. I'm like 90/10.
Rachel: Yeah me too.
...

Rachel: We're gonna find love!
Phoebe: Definitely!
Rachel: Yeah, I'm pretty confident about that. That's what makes it so easy for me to be 80% happy for Monica and Chandler!

Tajts?

Vad är skillnaden på leggings och treggings? Kikade i HM-katalogen och hittade ordet treggings. Vilket bekräftar att jag har noll koll. Jag måste köpa nya kläder. Det är riktigt klurigt när man har noll koll. Suck och stön. Jag vill ha en personlig shoppare. Och en onepiece. Då vore det najs om det skulle vara ok att gå omkring i onepiecen överallt också. I skolan, på jobbet, i affären. I taxin, i trappen, i hissen, i hallen, jag falleeeer.

Hittepå

Veckans ord: sinkadus

Kände igen ordet men trodde det var ett hittepåord. Som att jag trott att Jukkasjärvi var en hittepåstad. Men sinkadus är i allra högsta grad ett riktigt ord. Det fick jag reda på när jag fick en SAOL i huvudet igår.

Sinkadus betdyder från början att man får femma och tvåa i (valfritt?) tärningsspel. Och det är logiskt ju. Cinq & deux. Det kan även betyda örfil eller slump. Hur de olika betydelserna hänger ihop lämnar jag åt frågaingvar.nu.

Utsnöad

Ja ursäkta. Jag har varit på semester. Hemhemma. Då får man äta upp sig lite grann. Käka nyuppdragna potäter och morötter. (Mja, potäterna äter jag inte helt nyuppdragna. De är ju väldigt mycket godare om de har kokat en stund.) Man får studsa lite studsmatta, finurla i växthuset bland tittutfrukt & tomater och spela tiotusen.

Men nu är jag tillbaka i Wazzupsala. Och wazz är up här undrar ni? Jo, jag väntar på att erbjudandena ska ramla in. På exjobb. De kommer närsomhelst. Any day now. Sen åt jag lite surströmming i lördags. Jag delade firre med sambo-A. Då låter det som att jag åt en halv. Det gjorde jag inte. Tydligen får man öva upp sin dialekt när man är hemhemma också för det har det kommenterats på här.

Jag har hunnit läsa en bok. (Och komma hem från Deutschland om nån missade det.) Millennium #1. Har precis börjat med Millennium #2. Har redan hunnit samla ihop två citat:

Ingen kunde begripa vad som hade förmått Richard Forbes att ge sig ut mitt i en full orkan, mer än möjligen det oförstånd som alltid tycktes prägla amerikanska turister.


Det fanns få fysiska hotbilder som bruket av en schyst hammare inte kunde åtgärda, ansåg Lisbeth Salander.

Nu återgår jag till erbjudandeväntandet och Millennium #2.

RSS 2.0