Vad man ska göra när man börjar jobba

Curry: Alltså aktier. Det där kommer jag hålla på med när jag är 40. Då har man tid för sånt. Nu ska jag ju fokusera på att bli smart!
Angående diskussionen att det skulle vara praktiskt att kunna lite om aktier.

För övrigt är det massor alla ska göra när vi får jobb. Till exempel aldrig äta en matlåda bestående av spagetti och rödlök. Då kan man köpa mat istället! Convenient.

Imorrn skriver jag min sista ordinarie tenta!! (Ja jag har ju några släpandes. Statistiken på klarade tentor det här läsåret är inte fantastisk...) Klockan 8 börjar den. I allianshallen!!! What's up with that!? Eller "fackelibank" som snoffsan skulle sagt. Allianshallen ligger i boländerna. Det är aslångt bort! Härrå!

Nåt nytt?

Här kommer lite bilder från vårbalen, varsågoda!

 

Stod i valet och kvalet mellan balklänning och dirndl. Till slut blev det dirndl. (Balklänningen är inte riktigt tvättad efter naturvetarbalen. Sen är den ett par centimetrar längre på sina ställen också...)

Vi hade iaf finmiddag hemma hos mig med trerätters, skönsång och spontantal både till mannen och till kvinnan.

Sen bar det av till Göteborgs (via Snerikes, Göteborgs och Snerikes) för att dansa runt hela natten.


Sen gick solen upp. Då gick jag hem.


Resten av veckan så. Plötsligt händer det. Man betalar pengar för att springa en halvmil, man lagar mat med grönsaker, man får ett hej på skype...

 

Vårruset igår alltså. Vem det var som vann? Jamen det var ju jag! :) Jag är fortfarande i chock.

(På temat "pemma som lilliput")

 

Både röda och gröna grönsaker!!!

 

 


Idag har vi gått på v-dala-körens vårkoncert och lyssnat på Josefin. Dessutom har jag hittat en av Uppsalas mysigaste gator. Den låg visst parallellt med vår gata.



Jag funderar på att starta en friskvårdsfond. Pengarna går oavkortat till vasalopp och tjejklassiker och svenska klassiker och gymkort och gympaskor och annat som vårdar mig friskt. Sen kan jag ha en friskvårdsgala så att man kan ringa in och skänka pengar till mig och min friska vård. Vad tror ni?

Ny tenta att plugga till - nya citat

Pemma: Jag shottar bara om nån annan gör det.
Fiffi: Jag shottar bara om jag har nåt att skölja ner det med.
Hunken: Ta lite whiskey!

Bengan: Då har du nog gjort fel nånstans...
Snoffsan: Men MOTHERFUCKING JÄVLA MINIRÄKNARE!!!! Den måste ju fatta skillnaden mellan plus och minus!
Snoffsan får ännu en gång ett utbrott på sin miniräknare. Men det är ju tur att det är miniräknaren och inte hon själv som räknar fel.

Pemma: Jag har inte alla hästar i kanoten...
Nä, det blev ju genast ganska uppenbart.

Och några gamla, näst intill bortglömda:

Jag tror att vi hade fått gratis fika. Och det konstaterades att om man vill göra mig glad är det bara att köpa lite fika åt mig. På fröken E och Snoffsan går det inte ens att imponera med blommor och choklad.
Fröken E: Det finaste man kan ge mig är McFeast och massage!
Snoffsan: Det finaste man kan göra för mig är att deklarera åt mig...

Fröken E: Vadå 2,9 av 10!? Jag tycker den är bra!
Om filmen Crossroads.

Bengan: Här har man samlat eskados i alla år och nu är allt förlorat!
Jag tror att det här var Bengan efter att han hade blivit kallad creepy guy av Curry eftersom han gått runt och masserat folk lite spontant. I alla år tydligen.

Fröken E:
Jag känner mig inte så het och inne. Jag vet inte hur en iphone fungerar. Jag vet knappt hur en sån där... dator fungerar.

Every day I'm shuffelin

Igår vare vårbal. Jag tog på dirndln och joddlade iväg till Snerikes-Göteborgs-Snerikes-Göteborgs. På förfesten försökte vi lära oss den här dansen:



Där vid 3:40 nånting. Tricky indeed.

Hoppsan. Nu råkade jag drömma mig bort och tänkte att det hade varit awesome att få jobba med att dansa hela dagarna... Att dansa är med på min topp tio-lista.

Jag önskar att "sova före klockan 23" också skulle vara med på den listan. Gonatt.

Virus

Fröken E: Jag har fått en trojansk häst på min dator! Vad gör man då?
Hulken: Du har ju alltid velat ha en häst!

(Hulken klingar inte bra. Den här hulken är ju grön alldeles för sällan. Han var bara grön en gång och det var på dip-kvällen när han var utklädd till gurka. Måste hitta på nåt nytt namn. Förslag?)

hitta ut

Jag gillar Uppsala. De fixar och grejar. I november var det allt ljus på Uppsala och nu är det hittaut.nu. De har satt ut en massa checkpoints runt om i Uppsala.


(Så ser en checkpoint ut)

På dem finns en kod som man skriver upp på hemsidan och då kan man vinna priser! Syftet är att få Uppsalaborna att gå ut. Eller ja... hitta ut helt enkelt. Jag och sambo-A har hittat en massa ut! Och så har vi gått till ställen vi aldrig skulle gå till annars. Har hittat ett jättefint område på andra sidan järnvägen! Och på busstorget hittade jag en gigantisk papperskorg:

Eller är det kanske jag som krympt? Man vet inte riktigt...

Uppsala är ganska fint också. Och domkyrkan är gigantisk så det var bara det lilla tornet som fick plats på bild...


Vi var på kosläpp igen i lördags. De hade lamm som var en vecka gamla. Väldigt söta. Man fick klappa dem också.



Och här är lite bilder från brunchen! Nästan alla efterrätter var nåt med choklad. Fantastiskt! En halvtimme före brunchen stängde la de fram en massa godis. Curry försökte mörka godistallriken med ett äpple...

 


Ps 1:


Ps 2: Om inte alla popcorn i micropoppåsen blev poppade går det alldeles utmärkt att poppa dem i efterhand i till exempel en glasskål i micron. Det gjorde sambo-J. Det var mycket spännande! :)

 

 

Ps 3: Hittaut.nu finns för en massa städer!

 

Ps 4: Nej, jag får inte betalt för att göra reklam för hittaut.nu. Jag gör det alldeles gratis!


Inte som det ska

Idag har jag sprungit. Frivilligt. Det vet jag inte om jag nånsin har gjort tidigare. Jag blir lite rädd för mig själv. När jag kom hem gjorde jag fikons träningsprogram med både excentriska tålyft och skridskohopp. Måste erkänna att jag fortfarande inte fattar hur man gör excentriska tålyft men skridskohopp fanns på youtube.

När jag kom hem och skulle äta blev jag sugen på nåt med grönsaker... Jag är inte som jag ska. Jag är konstig. Kan jag inte bara vara normala jag!? Nä, då ska jag rota runt i frysen efter nån liten grönsak som jag råkat få med mig från ica eller så. Problemet är att jag aldrig råkar få med mig några grönsaker från ica. Jag går till kassan, direkt till kassan, utan att passera grönsaksdisken. I min frys fanns dock två hamburgare, en fläskkarréskiva, en påse köttbullar, fem fiskpinnar, en snutt falukorv, en kycklingfilé och ett paket bacon. Bara kött. Inte mycket att göra couscoussallad på där inte. Till slut hittade jag en konservburk med majs i skafferiet. Det var ju för väl. Om jag kan ge mig ut och springa frivilligt och sen är sugen på grönsaker vet man ju inte vad jag är kapabel till...

Fear no more fears

Igår hade vi överraskningsfest för snoffsan. Och överraskad blev hon. Hon exploderade dock inte. Men det var bra nära! Vi hade halv 8 hos curry och vid 8 stormade festen in. Det tog en stund innan snoffsan riktigt fattade... "Vem är det som fyller år!?"

Idag har jag, curry, fröken E och snoffsan brunchat på ett hotell. Det var presenten nämligen. Det fanns efterrätter. I say no more.

De är fina de där. Kompisarna alltså. Det är tur man har dem. <3



Stolpe ut

Nån gång skulle jag vilja att det blev stolpe in.

Trean har jag inte heller. Så jag kan inte kolla på hockeyn. När man för en gångs skull är lite intresserad av hur det går. Nä då får man inte se. Hmpf. Det är tungt nu.

You get knocked down, get up again!

Popcorn

Fröken E: Undrar när popcornen uppfanns...

Kollade genast på wiki, kunskapens moder. 3600 f.Kr. finns det bevis på att popcorn fanns.

Pemma: Undrar om man kan poppa andra kärnor...

Butter

Det är inte min dag idag. Det är inte min vecka. Det är inte mitt år. Det är lika bra att jag börjar gå på socialbidrag direkt. Kommer ändå inte lyckas med nåt. Skit.

Att blogga

Jag vet att det är jobbigt att läsa sådär långa inlägg. Jag försöker hålla dem korta. Och så försöker jag lägga in bilder också så att det ska bli lite roligare. Som ni märker går det sådär bra med det. Om de är långa försöker jag lägga in nån bild eller så för att det ska väga upp. Men man får ju inte ta bilder hur som helst så därför vågade jag inte lägga upp nån på Düsseldorf. Här får ni istället tre helt andra bilder. Ett gäng kor, en solcell och lite dodge.


Düsseldorf

Disco pogo dingelingeling. Jag sitter och diggar tysk musik. (Jag pluggar såklart. Vindkraft. Heja.) Igår fick jag hem deltagarlistan på tyskakursen. Vi är typ tolv stycken. De flesta är antagligen födda på 90-talet och bor hemma hos sina föräldrar fortfarande. Jag och Bengan kommer bli klassfarmor och klassfarfar. Ni kanske inte fattar vad jag snackar om...?

Jo. Jag ska till Düsseldorf i sommar!! I sju veckor ska jag och Bengan plugga tyska. Det är egentligen för nybörjare. Men jag tycker att min tyska grammatik är på nybörjarnivå. Så jag tänkte lära mig saker ändå! Jag är ju aningens överkvalificerad med ett halvårs tyskatjötande i Österrike och tyska steg 3 på gymnasiet. Hursomhelst blev jag informerad om några saker:

1) Det är en nybörjarkurs som börjar från grunden, även om alla lärare endast talar tyska.
2) Nivån och "farten" anpassas efter nybörjarna.
3) De som har goda förkunskaper får gärna ställa frågor, men frågor av avancerad karaktär bör ställas till läraren i enrum och ej inför hela gruppen.
4) Den som har goda förkunskaper får gärna på sin fritid utöka sitt ordföråd så mycket som möjligt, samt knyta kontakter med tyskar. I undervisningsrummet måste man dock hålla tillbaka lite.

Jag tackar särskilt för punkt fyra. Jag får ta kontakt med människor alltså. Fantastiskt! :) Eftersom jag accepterade dessa punkter fick jag bli antagen.

Bengan blev antagen direkt. Inte jag. Så där gick jag en vecka och muttrade över att jag inte kommit in. Sen mailade jag och fick svaret att jag verkade mycket motiverad men att de som läst lite mer tyska blev antagna om det fanns plats. Och det gjorde det ju. Sen visade det sig att Bengan hade råkat glömma att nämna den lilla detaljen att han pluggat tyska på gymnasiet. Steg 3. MVG fick han dessutom. Han skrev bara att han hade läst lite tyska i grundskolan. Jaja.

Ärlig och överkvalificerad ska man alltså akta sig för att vara. Men det är ju kul att jag har varit för bra för nånting iaf!

Oohoohoo, Du hübsches Ding
ich versteck meinen Ehering...

Lalalaa

Fiskdamm

Idag hade Sveriges ingenjörer fiskdamm på ångan. Jag och Therese fiskade. Vi fick napp båda två! Therese fick mentos. Jag fiskade efter motivation men det enda jag fick upp var sånna där små flärpar som man sätter i böcker. De var av papper och alltså inte så bra som vattenfalls flärpar. Därför gav jag bort dem till sambo-J. Hon blev glad.

Undrar om motivationen finns på facebook...?

Motivation

Jag söker ständigt efter motivationen till att plugga.


Här fanns den inte...


och inte där heller.


Här hittade jag den inte...


och inte där heller.

Därför köpte jag en glass. Vad skulle jag göra rå?

Three days rule

Alltså. How I met your mother... HUR kan jag inte ha börjat kolla på det förrän i år?! Puckat. Veckans favoritscen:



"And FYI! That's when he invented the high five."

Jaha?

"Av våra 150 historiska personer så påminner du mest om Marilyn Monroe!"

Jag undrar hur det där gick ihop. Kulla-Gulla + Marilyn Monroe, vad blir det? Jaja.

Fiktiv figur

Jag sitter och skriver om vindkraft. Därför gör jag olika test på NE. I testet Fiktiva figurer kan man kolla vilken figur man liknar. Jag liknar tydligen Kulla-Gulla. "Av våra 150 fiktiva figurer så påminner du mest om Kulla-Gulla!" Jahopp. 150 fiktiva figurer. Och jag påminner om Kulla-Gulla. Hon är tydligen godmodig. Skulle inte förvåna mig om hon är fryntlig också. Får väl läsa på lite om henne. Hon kanske är fantastisk...

Valborget 2011

Ja herregud det är tur att valborg bara är en gång per år. Jag gillar seriebloggerskans reflektion. Här kommer min reflektion.

1. Skvalborg. 28e april

Handlade mat för ett helt kompani. Åkte äntligen iväg till tältet i engelska parken. Jag kom dit halv tio, det kostade 20 kr att komma in (men då fick man ett snyggt armband), betalade 29 kr för en öl. De stängde tio.


2. Kvalborg. 29e april
Sov länge för jag tänkte att sova får jag inte göra på några dar så det är bäst att passa på. Lagade mat och förberedde och kollade lite på kungligt bröllop. Tassade iväg till Triangeln via Rackarberget och ett gäng danskar. Chillade i triangeln - tillbaks till Rackarberget grillade. Fanta rosé. Iväg till GHs. De jobbar tydligen inte med stämplar på Kvalborg. Därför åkte jag och lämnade cykeln på stationen och gick hem. En timme senare cyklade jag till stationen och hämtade upp Hannisen. Hon hade hittat en italienare på tåget som skulle till stocken. Vi pekade honom i rätt rikting. Själva gick vi in på GHs. Utan stämplar. Där fick man klubbor. Sånna där pizzeriaklubbor (sånna får man för övrigt aldrig i Uppsala. Eller det kanske man inte får i Karlskoga heller om man är 25+...?).


3. Valborg. 30e april
Det är ju så sjukt trevligt med valborg. Alla är glada. Champagnefrulle och forsränning. En tant kom och sålde majblommor. Vårt gäng köpte typ alla. Good for her. En flotte var lego. De kunde ta bort en massa bitar på sidorna och bygga torn. Fantastiskt.


Kaos i ekoparken. Vi hade bestämt att vi skulle sitta i ett hörn. En av oss satt i hörnet. Jag och hanna minglade runt istället. Vi hittade nästan alla. En tjej blev sur för att vi klev över deras filt. Det är ju filtar i hela ekoparken på valborg! Var skulle vi annars kliva?! Nä, den där attityden funkar inte på valborg.



Champagnegalopp. Snerikes. Massor med kö. Jag sprang iväg för att ta ut cash. När jag kom tillbaks hade de börjat släppa in lite. Så mitt gäng hade hamnat bakom ett staket. Det uppskattas inte att tränga sig och jag misstänkte att vakterna en såndär dag inte skulle vara särskilt lättövertalade till att släppa över mig. Smidig som en vessla lyckades jag ändå ta mig över staketet försvann snabbt till andra sidan kön där jag bytte outfit.



Ja ujujuj. Det är ju egentligen inte hållbar utveckling det där. Men nationerna tjänar ju pengar iaf. Och det är ju bra. Sen gick vi hem och tog en power nap till 20.30 ungefär. Grill och fest på rackarberget och fest i studentstaden. Hittade två släppbiljetter till smålands. Där vare ganska dött men vakterna var trevliga och tyckte att vi skulle till Norrlands istället. Bara att leta efter Gustav och hälsa från Christoffer. Vi kom in alldeles gratis och utan att köa. Där stannade vi till 4 halv 5. Gick hem till soluppgång och fågelkvitter.


4. Finalborg (eller Räkan) 1a maj
Jaha. Räkan alltså. Hade alldeles för höga förväntningar. Men det var skoj. Grisigt. Men skoj. De hade plastat in tavlor. Skojigast var på slutet när de spelade dr alban på repeat och folk ställde sig på stolarna och började dansa runt. O gamla klang hör inte hemma på räkan.



Jag tror att vi slutar där...


5. Postborg. Veckan efter valborgset

Ja nu är det back to reality. En massa att göra i skolan. Snö. Ångest över ickeexisternade sommar- och exjobb. Över antagligen ickeklarade omtentor och kommande tentor som inte heller kommer att klaras. Idag såg jag iaf tre riddare när jag cyklade igenom ekoparken. Sånt piggar ju upp.

Studentvägen post valborg


Rättelse

En liten kommentar till föregående inlägg. Det var veckans svenska ord och inte engelska ord. Nu var klockan way past bedtime (iaf om jag skulle hinna duscha och vara i skolan klockan 8 idag. Det var jag såklart inte. Men det var min intention.). Och därför råkade jag glömma bort att koncentrera mig på den engelska stavningen. Som tur är kom Fikon to the "resque" och påpekade felet lite spydigt mellan raderna. Jag är medveten om felet men tänker inte rätta till det. Man får ju stå för sina misstag.

Veckans ord

Vi har börjat med veckans ord. Har jag berättat det? Veckans ord kommer inte riktigt varje vecka men vi kallar det ändå veckans ord och skriver upp det på vår tavla i fina färger. Första veckans ord var inert. Andra veckans ord var oxymoron. Veckans veckans ord är kosmodrom. Bajkonur är Rysslans största kosmodrom.

kosmodrom = (sovjetisk eller rysk) rymdstation

Varsågoda. Nu blev ni lite allmänbildare. :)

Fikon ringde förut. H hade lekt med tangentbordet och styrplattan hade slutat att fungera. Pemma to the resque. The kortkommandoqueen kunde snabbt googla fram kortkommandot Fn F7. Styrplattan fungerade igen. Oklart hur en 1,5 åring lyckades trycka in det från första början. Hon kanske tar över min titel en vacker dag. Jag ska lära henne allt jag kan!

Back to reality

Har haft en helt fantastisk valborg. Men nu äre bara påt igen. Om jag har riktigt bra flyt kan jag ha fem omtentor i augusti. Tjingeling.

RSS 2.0