Önskade skills

Ge den en minut iaf.


tillbaka

Då var jag här igen. Mycket skön vecka på Lanzarote. Öppnade mailen och hade fått 20 nya. (Får ju lite teknikabstinens när man är ouppkopplad sådär en vecka.) 19 av mailen var från LinkedIn. Jag råkade bli medlem i torsdags när jag egentligen skulle packa och skickade iväg kontaktförfrågningar. (På LinkedIn är man inte vänner. Där är man en kontakt. Annars tror jag inte att skillnaden mellan LinkedIn och Facebook är så stor. Ja, jo, censureringen på vad man lägger upp för bilder förståss...) Har inte riktigt fattat hur man gör än. Ge mig ett par dar.
Nu ska jag kolla om det har hänt nåt viktigt i världen. Undrar om det är effektivast att kolla på DN eller twitter...?

Framförhållning

Nä hörrni. Om man skulle ta och packa färdigt... Ja det gör vi. Packa packa.

Det verkar bli runt 18 grader och inte runt 20 grader som jag hade tänkt. Det här ändrar packningen avsevärt. Eller snarare gör det att jag måste lägga till packning. I form av byxor och tröjor. Okej. Det kanske var lite drastiskt för 2 grader... Men det blir nog lite kallare än jag trodde ändå. Hittar förresten inget i garderoben.

Då var det officiellt. Jag har inga kläder. (Kommer ni ihåg den arga flickvännen? "Jag kan inte ha den här, jag kan inte ha den här." Känner mig inte riktigt så men kan ändå ha lite förståelse för hur hon kände där i garderoben.)

Den 25e smäller det (april).

Här kommer våren

Trodde ju att det var sista gången jag cyklade till ångan i fredags när jag skulle presentera. Icke. I tisdags cyklade jag dit igen för att gå igenom rapporten med ämnesgranskaren. Men det gjorde inget för jag hade solen i ögonen och vinden i ryggen! Och så sa han helt okej saker. Sen cyklade jag (troligen) därifrån för sista gången. Konsekvensen av att ha solen i ögonen och vinden i ryggen på ditvägen blev följaktigen att jag hade solen i ryggen och vinden i ögonen på vägen hem...

Två Winnerbäck, varsågoda!






På tal om här kommer våren och att ha solen i ögonen alltså. Under uppförsbackarna till Smågan började jag sjunga på den när solen började titta fram. Började skriva om texten. "Vi har solen i ögonen och det är skidor överallt." Men sen slutade jag med det och fokuserade på Lejonkungen istället. Kanske aldrig nämde det men Lisa sa att jag var tvungen att fokusera på nåt annat än att jag åkte skidor för att just glömma att jag åkte skidor. Hon brukar köra dikten tomten (nej, vi battlade aldrig. Har ju inte en chans.) och jag kom på den eminenta idén att köra Lejonkungen. Alla repliker, alla sånger. Svårare än jag trodde. Jag tror att den första repliken är Scar som säger "Livet är orättvist, eller hur? Jag blir aldrig kung och du, du får aldrig mer se solen gå upp. Adjö!" När jag hade kommit halvvägs (i Lejonkungen) kom jag på att den första repliken kanske egentligen är Rafiki som säger "Simba" samtidigt som han drar ett rött streck över pannan på den ritade Simba. Så då fick jag börja om från början. Ehm. Anyway... Hej med er.

Oops

Nä. Jag råkade inte anmäla mig till Vasan 13... Jag råkade anmäla mig till Vasan 13 två gånger. Det var dom semesterpengarna det.

Att anpassa sig

Snackade med Hannisen en stund. Hon hade ett gäng saker att ta upp med mig. Bland annat var hon orolig att jag skulle flytta från Uppsala. Men eftersom Valborg infaller i år igen bestämde vi att det kan jag ju inte göra.

Hanna: Ska vi, istället för att anpassa valborg efter våra liv, anpassa våra liv efter valborg?

Så då gjorde vi det. Och så bestämde vi att valborg är en klämdag i år.

I skidspåret...



Såhär såg jag ut i spåret och i mål. Det var roligt att komma i mål. Jag grät nästan vid en-kilometer-kvar-skylten. En sån lättnad är svår att slå. Årets känsla so far är nog lättnad. Lättnad för att få komma i mål i Mora. Lättnad över att ha presenterat exjobb och att de verkar nöjda med det. Lättnad över att ha fixat ett jobb. Lättnad över att få dra in lite pengar så småningom (25e april... Whoop whoop!! Det är en onsdag. Då är det AW som gäller FYI.)




Just ja. Råkade anmäla mig till Vasan 13 också. Oops.

Frekvent förekommande uttryck idag

Whoop whoop!

Sen kväll med pemma II

- God kväll pemma!

- Tjenna tjenna!

- Storartade saker har hänt?

- Jaså?

- Ja, det är vad jag har hört i alla fall!

- Ja, jo. Det kan man väl säga... :)

- Spill it!

- Du undrar om jag har presenterat klart exjobbet...?

- Ja!

- Jepp! I fredags presenterade jag i Uppsala och idag på Företaget. Sjukt nöjd. Fantastisk dag. Soligt också.

- Livet leker?

- Kan man säga.

- Och meeeer?

- Jo tack, jag kom i mål på Vasan. Ja, jag får be om ursäkt, du kanske trodde att jag fortfarande irrade runt nånstans mellan Sälen och Mora? Nej då, nej då, jag kom fram till slut. 9 timmar och 50 minuter. Kan ha varit 51 minuter. Jag är nöjd. Jag var grym. (Bortsett från en liten incident i en liten (oerhört brant) backe strax innan Risberg där jag ofrivilligt gjorde den så kallade "sälen"...)

- Jajaja, vasa-schmasa! Men JOBB då?!?!? Hur gick det med jobbet? Du var på typ tre intervjuer och snackade en massa... Vad hände sen då?

- Jaså jobbet. Jo visst, nu har man ju fått one-of-those-job-things serru. På Företaget.

- Nämen! Vad roligt! Grattis!

- Tack. Du skriver utropstecken alldeles för ofta.

- Jajaja. Men är du vuxen nu?

- Vuxen!?!? Kommer inte på fråga. Det är ute att vara vuxen, det har jag hört.

- Men pemma. Du är ju inte särskilt inne...

- Pff. Det är möjligt. Men man kan ju försöka. Och vuxen tycker jag är ett lite för starkt ord.

- Jahopp. Vad hände med 2011 och tjejen med svart, stripigt hår då?

- 2011 är sooo last year! Så även den elaka tjejen. Huvudrollen eller roliga kompisen tänkte jag mig i år. 2012 är mitt år nämligen. Det är vad ryktet säger.

- Såpass.

- Jepp. Drar till kanarieholmarna på fredag förresten.

- WHAT!?

- Ja. Det är mycket varmare där. Och så är det all inclusive. Det betyder att allt är gratis. Allt.

- Du ljuger.

- Ja lite. Men mycket är gratis.

- Nu orkar jag inte höra på dig längre. Gå och lägg dig.

- Okej då. Idag är jag inte sur på nån, inte ens på dig. (Fast lite småputt över allmänna påhopp om mina oskyldiga snarkningar.) Buenas noches. Det betyder god natt. På spanska. Det är sånt de pratar på kanarieholmarna. Tror jag. Jag är förresten ekonomi-, historie- och festansvarig på resan...

- God natt!

"Where you live..."

"...should not determine whether you live. Every child deserves the right to have a childhood."




"Det är väl ingen fara"

Jaha hörrni. Då kör vi. Det är inte mycket som är klart (packning, träning, startnummer, hemfärd) men sånt där brukar ju lösa sig. Har ändå koll på vad som fortfarande är olöst. Nåt som jag inte hade koll på var att linsvätskan just tog slut. Synd. En annan grej som jag inte heller hade koll på är att jag får träffa två syskonbarn imorgon! Eller nu när jag tänker efter får jag träffa alla fyra faktiskt! Lyx! :D

På tjejvasan får man medalj. Undrar om man får medalj på långvasan. Jag misstänker att man inte får det. Kanske till de 300 första. De borde ge till de 300 sista istället. De (läs: vi) behöver dem mest. De har ju hållit på tre-fyra gånger så lång tid som de första...

Idag har jag och Fiffi läst om AMS, ANS och AUS. Opponerar på tisdag. Lapade sol på balkongen. Gött. Rapporten är inlämnad och nu kan vi inte göra nåt åt den. Lite enstaka fel här och där. Vem bryr sig om att det stavas perform och inte preform? Eller var det tvärt om? Jäjä. Ciaaaooo.

Abstract

google translate och tyda.se är mina bästa vänner för tillfället. Det är en metod för vinnare. Det var så jag tog mig till Innsbruck. Hur fel kan det bli?

RSS 2.0