Ingen rast ingen ro

Kvalborg idag! :D Skoj. Men jag har en del att göra innan partyt kan börja...
  • Äta fulle
  • Göra spotifylistan Valborg 2011
  • Städa
  • Duscha
  • Cykla cykel till stationen
  • Göra pastasallad
  • Marinera kött
  • Göra röra till baguetter
  • Tvätta

Jag tror det är dags att sätta igång... Är det nån som vet hur man gör mangoraja?

Dan före dan

Är lite lätt illamående. Känns inge bra inför tentan imorrn. Dagens tenta kan ha gått bra. Eller kanske inte. Vem vet? Jag hoppas att marginalerna är på min sida den här gången. Och imorgon också för den delen. Just nu känns det iaf dåligt. Men jag har kunnat alla frågor minst en gång. Det ska jag skriva imorrn när jag inte kan: Det här kunde jag igår! Sen är det visst en räknedel också. Det var ju inte så mycket räkna på räknedelen förra gången så man vet ju aldrig. Jag låtsas att räknandet och Powerworld sitter i ryggmärgen. Och att resten går att kolla upp i beta/physics.

Undrar vart tentan är imorrn... Hmm...

Grönare gräs på andra sidan tentan

Nämen pemma. Varför leker inte du med de andra studenterna och dricker öl du med?!

Jag trivs bättre här. Där det är lugnt och skönt och jag kan läsa om tyristorer.


Det är inte sant. Jag vill mycket hellre vara på forsfestivalen. Hoppa studsmatta, kolla på flottarna, måla lite på en kanske. But noooo. Nu ska jag sitta här och plugga. Oerhört omotiverad. Ganska säker på att det kommer skita sig. Igen. Elektricitet är komplicerat. Jag förstår inte vad fasskillnaden gör. Och det går inte att slå upp på wikipedia. Jag misstänker att de lärde sig om det i den där grundkursen som jag inte har läst. Tyfiskt.

Tillbaka till nötandet. På återseende.

Ps. Optimering är ganska komplicerat det också. Speciellt när man måste förstå varför man räknar på olika saker och veta om ett problem är konvext och om det konvergerar och sånt...

För att sammanfatta mitt liv just nu vill jag gärna citera (7,5 hp citat, en sån kurs hade jag fått femma i) en på nyheterna i Monsters inc. "It is my professional opinion that now is the time to... PANIC!!!"

Ds.

Dagens i-landsproblem

Kom hem efter några dagar på Snoffsans land vid 17-ish. Är lite sjuk och har en gnutta feber.

Duschat.

Ätit.

Pluggat.

Då hamnar vi här. Nu. Klockan 22.47. Inga lakan i sängen.

Känns otroligt jobbigt att behöva bädda nu.

Suck.

Veggo

Räkanbiljett köpt! Utan att få en biljett. Jag anmälde mig som vegetarian. Det betyder att jag får västerbottenostpaj istället för räkor på Räkan. Fiffigt va!? Jag är nöjd!

Nattliga planteringar

Jag och sambo-A planterade balkonglådor ikväll. Mellan klockan 22 och 23 ungefär. Mycket oklart hur detta kommer att sluta. Körde ner en hel fröpåse i en av balkonglådorna. Halva den andra innehåller tvättmaskinstvättade ringblomsfrön och i resten kastade vi i några frön från några torkade blommor som hade sparats från förra året. Den tredje lådan innehåller jord. So far.

Passionsfruktsplantorna har kommit upp iaf! Sa jag det?

God natt.

Sånt är livet

Jag kom till skolan lite försent (är någon förvånad?). När jag äntligen kom fram till klassrummet där föreläsningen skulle vara, var det helt tomt. När jag gjort lite efterforskningar visade det sig att föreläsningen var inställd. Tack och bock.

Så nu sitter jag här och "hänger läpp" som elnäts-micke just sa när han gick förbi. Försöker skypa också. Men det går inge vidare. Det borde inte vara så komplicerat kan man tycka.

Jaja. Nu ska jag ta min fantastiska matlåda (pasta, pesto & fetaost euroshoppers salladsost) och ställa den i den icke-existerande matlådekön i det icke-existerande lunchrummet.



Gah!

Det är ju bara april! Kan inte rekå ta sin fåniga dialekt och sticka till uthgård där de hör hemma? Hmpf.

Impulsiv

Råkade boka ett yogapass imorrn. Klockan 07.00. Oklart hur jag tänker.

En annan vecka i bilder



Studiebesök Scania: Köra lastbil och buss. Tänk att det kunde vara så roligt!



Pubrundan Vi i Femman: Det man inte minns har inte hänt. De flesta av bilderna är från ÖG:s. Fjärde ölen. Den var ganska segdrucken. Ska man klara en pubrunda gäller det att hålla ett visst tempo. Två öl i timmen ungefär. Jag gick hem efter Uplands. Strax efter 22. Jag lyckades dricka 6 öl. Det är inte ens en halv pubrunda. Jag fattar inte hur folk gör. Rykten går att det är lättare med shotsrunda. Jag misstänker att en sån runda inte slutar väl och tänker inte undersöka saken närmre.



Linkan: Har inte så många kort från helgen men på lördagen fick jag iaf en guidad tur på LiU:s campusområde. Missade att ta kort på "i morgon" och "kommer" eftersom jag var fullt upptagen med att vara fascinerad av orden och av att leta efter dem. Trevligt ställe det där!



Nu äre SM-veckan. Jag kan inte gå på gasquen och jag har inte anmält mig till ett enda lunchföredrag... Men jag var iaf på Uthgård när det var utlandspub och snackade Innsbruck. Och tyska. Jawohl. Nachtiiie!

Just det...

... jag skulle ju berätta att jag ändå lärt mig en massa ikväll med hjälp av två sambosar och google. Bland annat hur enäggs- & tvåäggstvillingar blir till och hur ärftligt det egentligen är att få tvillingar (men skit! Nu har jag redan glömt bort det där sista. Det var inte varannan generation iaf). Jag vet vad ordet inert betyder, när ultraljudsundersökningar görs i graviditeten och att jag antagligen inte är allergisk mot hasselnötter. Hej.

(Scheisse... 00:54! Vad var det som gick fel?)

Enligt planerna?

Dagen gick nästan som planerat. Jag har faktiskt sett på nyheterna. En gång. Lokalnyheterna två gånger. (Därför har det mest fastnat att Islandsbron kommer vara avstängd från och med imorrn och ett halvår framåt. Cyklister, bussar och fotgängare får fortfarande ta sig över bron, så för mig blireju ingen större skillnad.) Det som inte gick enligt planerna var att jag ju borde gått och lagt mig klockan 23ish för att få mina åtta timmars skönhetssömn (inte för att det gör så mycket skillnad...). Anledningen till att jag inte sover än är (okej, lets be honest: en av anledningarna är) att sambo-E ska åka till Colombia. Typ imorrn. Han åker inte förrän på onsdag men härifrån åker han imorrn. Det blev bestämt typ igår. Så jag fick ju passa på att umgås lite nu på kvällen efter att jag kom hem från kvällsplugget med Curry på EP för omtenta 2. Min plan var egentligen att städa rummet mellan 21 och 23. (Och kolla på nyheterna och sätta in föreläsningsanteckningar i en pärm. Det gjorde jag. 2 av 3 är väl helt okej ändå!?)

För övrigt sitter jag i en mycket obekväm icke-ergonomisk ställning på golvet och skriver. Eftersom mitt pyttelilla skrivbord är belamrat med diverse grejer. Eftersom städandet prioriterades bort tack vare reseabstinenserande sambo. Ett hålslag, Gräddfils pärlörhängen, fem nagellacksburkar, en sunshinegirlblomma, en krona, en keps som det står Felix propellers på och en massa papper. Det är vad som finns på mitt pyttelilla skrivbord. Bland annat. Det är därför jag sitter hopkurad på golvet. Och datorn står på pallen. Där jag brukar sitta i en lite mindre icke-ergonomisk ställning.

Jag har en lösning på det här. Jag går och lägger mig. (Nä, man är ju ingen vanlig ingenjör!)

(Ordet reseabstinenserande får mig osökt att tänka på "Gör man verb av Gauss är man nog ingenjör". God natt.)

(Det kanske finns ett riktigt verb för reseabstinensera, who knows..? frågaingvar.nu?)

Trycker på play

Jag kan inte ha gjort nånting förra veckan. Inget vettigt iaf. Hela mitt liv var på paus.

Okej, hela livet kanske var att ta i men jag gick knappt på några föreläsningar, jag pluggade verkligen ingenting, tränade inte och såg inte på nyheterna. Igår snackade mina sambos om några björnungar som hade avlivats för att björnmamman dött/försvunnit efter att en skidåkare åkt in i idet. Jag tycker det låter som ett aprilskämt men det var på nyheterna hela förra veckan sa sambosarna. Det hade jag missat helt. Tydligen har det regnat i Thailand också. Jag antar att det regnade mer än vanligt...

Den här veckan ska bli motsatsen till förra veckan. Jag tänkte plugga till omtenta 1 mellan 8-10 varje dag (om jag inte har föreläsningar) gå i skolan och plugga de som jag faktiskt går nu, träna, åka hem och äta (och där kanske jag ska trycka in en nyhetssändning också), träffa curry och plugga till omtenta 2 mellan 19 och 22 eller nåt sånt. Låter det rimligt?

I helgen var jag iaf i Linkan och hälsade på världens-bästa-Hanna. Det var kul! :) Vi hade grillpremiär på fredagen. Gött. Mer grillande åt folket! På lördagen käkade vi hos Hannas bror och gick ut och tog en öl på Sveriges farligaste gata. Världens-bästa-Hanna bor i Linkans svar på Flogsta. Skillnaden mellan Linkans Flogsta och Uppsalas Flogsta är att Linkans Flogsta ligger fem minuter bort från skolan och Uppsalas Flogsta ligger 20 minuter bort från skolan...

Nu trycker jag iaf på play och tänkte ha en otroligt produktiv vecka. Heja, heja.

RSS 2.0