Sen kväll med pemma

- Hepp! Jaha pemma, vad har du uträttat för stordåd en söndag som denna då?

- Ptjaa... Jag å Lärke låg å snackade vid Inn ett tag. Det finns en weeping willow där, eller flera faktiskt, men en precis vid universitetet som hänger över muren och ger skön skugga under svettiga dagar och idag var det sannerligen en svettig dag. Muren under den sorgsna pilen vid universitetet kan vara mitt favvoställe i Innsbruck just nu. Innan vi satte oss där hade vi varit och kollat på one of those fotbollsmatcher. Kristina var också där, men tröttnade efter 10 minuter. När Danmark spelade satt alla ner. Då ser folk i 1,60-metersklassen relativt bra. När det är Tyskland som spelar står alla upp. Då ser folk i 1,60-metersklassen ingenting förutom ryggar. Som tur är finns det inte bara en storbildskärm som man kan kolla på fotboll på under VM, utan två (varför jag nämnde fotboll och tur med flera storbildskärmar i en och samma mening är fortfarande en chock för mig, därför kan jag inte kommentera det mer just nu). Dessutom finns det ungefär 20 mindre TV-apparater utspridda i öltält på Marktplatz, så till sist fick även vi i 1,60-metersklassen chansen att se spelarna springa hit och dit. Just det! Jag besteg ju ett berg där i förmiddags också, det kanske räknas som stordåd?

- Ett berg?!

- Ja.

- Jaha. Du menar en kulle som är tre äpplen hög?

- Nej. Ett riktigt berg. Stenigt var det. Högt också för den delen. Det fanns lite snö kvar på sina ställen.

- Du ljuger!

- Nej! På riktigt. Jag har bevis också! Kolla här!

- Se där ja. Det verkar ju faktiskt ganska lovande inför Tjejvasan om du ska fortsätta hålla på sådär.

- Ja jag vet! Jag tänkte slå minst en syster! Så det så.

- Hm. SÅ lovande kanske jag inte menade. Anywho. Annars då. Har du lagt dig till med nån ny ovana?

- Jag förstår precis vart du vill komma. Hmpf. Ja jag kanske ha börjat kolla på Glamourama och nej det är inget jag är stolt över. Programmet innehåller ju egentligen bara saker jag irriterar mig på. Blåsta, blonda, bloggande Stockholmsbimbos som hänger på Stureplan och om Göteborg har otur så åker de dit också. Men blir lite fast. Blir ju nyfiken om det är möjligt att de kan göra ännu mer puckade saker nästa avsnitt. Glamourama/life of a cocosboll.

- Jaha. Nog om det. Jag orkar inte fråga om midsommar för då håller du säkert en lång monolog, och vem orkar lyssna på det?

- Jag ville i alla fall inte berätta om det idag. Så det så. Men en sak tänker jag berätta ändå! De andra svenskarna som jag fixade midsommar tillsammans med pluggar i Göteborg och Ellen drog ett Göteborgsskämt. Vill du höra?

- Har jag nåt val?

- Hmpf. Here goes. Hur många bor i Tyskland?

- Ööö. Ptjaa.. Det är väl... Eeh..

- Gör-many. Hahaha.

- Ha-ha. Godnatt pemma.

- Nachtiiiee!

Der Rolls Royce

Idag ska skriva 300 ord på Deutch als Fremdsprache. 300 ord i vettiga meningar. 300 ord i vettiga, intelligenta meningar. Helst med rätt grammatik också. Om jämställdhet. På tyska. Utan ordbok, Sarah, Alex och internet. Oh lord.

För övrigt är jag orolig att mina kära kotofflor aldrig kommer att få återse kära Sverige. Mamma ska få göra en utvärdering av dem när hon kommer, men jag misstänker att de är utom all räddning.

Jag övar på lite glosor såhär två timmar innan provet.

Unterschiede (die)
Leitungsposition (die)
sich identifizieren
zum grossen teil
Beruf (der)
Quoteregelung (die)

Okej Raymond, då kör vi!

"Englisch ist der Volkswagen unter den Sprachen, Deutch der Rolls Royce"

Trasdockorna

Äntligen! Jag har alltid trott att chefen på dockfabriken hette Lappri. Så alltså "Lappri säger: Trasdocka!" och då säger en av trasdockorna "Du är lika bra ändå." Igår uppdaterade en kompis sin facebookstatus till "har fått svar på en av barndomens svåraste frågor: betydelsen av "Lapri" (säger trasdockan du är lika bra ändå). Spanarna i P1 är sannerligen en aldrig sinande källa av kunskap". Det blev många kommentarer på den och efter lite googlande så har det visat sig att lappri är ett gammalt ord för strunt eller obetydligheter. Livets stora gåta är uppklarad. Om frågaingvar.nu hade funnits hade jag ju såklart vetat detta för längesen.



Hej och hå

Idag tänker jag vara jäddrigt produktiv. Så, nu har jag skrivit det. Nu ska jag bara leva upp till det också... Puh.

Vantar

För att hata fotboll så mycket som jag gör, följer jag VM-eländet förvånansvärt noga. VM-eländet utspelar sig i Sydafrika. Där är det vinter nu. Typ. Det finns töntigare spelare än dem som lägger sig ner och skriker för ingenting. Det är de som har vantar på sig. Vet ni vad vantar heter på tyska? Handschuhe. Hahahaha. Handskor alltså. Är det inte kul? För att få den äkta VM-känslan kan ni klicka här (och då måste ljudet vara på).


Öööh vänta nu. Handskar... Kommer det från handskor...? frågaingvar.nu?

Nationalsången

Om man frågar pemma punkt nu så kan hon berätta att det finns fyra verser i Sveriges nationalsång. Vid första anblicken... (öööh, anhöret?) kan man ju lätt tro att vi hyllar hela Norden och att "Du gamla,  Du fria" lika gärna kunde vara Norges nationalsång. MEN. Fjärde versen går såhär:

Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
för Sverige, den kära fosterjorden.
Jag byter Dig ej, mot allt i en värld
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Så det så. :)

Joddling

Jag blir väldigt glad när någon ringer till mig! Inte bara för att nån vill snacka med mig utan också för att jag har bytt ringsignal! :) Numer joddlas det för fullt när någon ringer. Helt underbart. Finns det någon bättre ringsignal? Jag tror inte det. På tirol.at kan man ladda ner joddlandet och även andra ringsignaler till exempel kossor som råmar, folkmusik och kyrkklockor.

Några bilder

Det österikiskaste av det österrika: Apfelstrudel!!

 

Jag går på lina. Se så bra det går!

 

Fundraisingpartyt. Ingrid och jag. Bakom oss står Volker och Troels. Han till vänster vet jag inte vad han heter.

 

Såhär flitig har jag varit idag...

Du gamla, Du fria

Volker har blivit förälskad i den svenska nationalsången. Speciellt "ja, jag vill leva jag vill dö i Norden" tycker han om. Synd att jag var tvungen att googla texten... Men vad betyder "jag hälsar dig vänaste land uppå jord" liksom? Idag har jag iaf smsat honom texten ("Man kan ju inte smsa makadam.") och fick svaret tillbaka: ":) ich habe gerade wieder einen Ohrwurm. Was für ein schönes lied... Bis später" Det är ju kul att någon är exalterad över svenska nationalsången. Ohrwurm betyder öronmask. Det betyder att man har något på hjärnan. Till exempel nationalsången som i Volkers fall. Ikväll ska vi kolla på fotboll igen. Puh. Brasilien-Nordkorea. Jag har tippat 6-1. Tydligen ligger jag sist i vår tävling tillsammans med Troels. Man kan få 1, 2, eller 3 poäng (och 0 också vilket jag verkar satsa på). 3 poäng om man gissar helt rätt, 2 poäng om målskillnaden stämmer och 1 poäng om man gissat att rätt lag vinner. (Nu när jag tänker efter känns det ganska otroligt att jag bara lyckats få ett poäng! Imorgon kommer jag helt klart börja tippa efter Solveig-tänket! (Går det att länka till facebook?)) Igår föreslog jag att man skulle få 0,5 poäng om man gissade rätt på antal mål. Till exempel om jag nu gissar att det blir 6-1 ikväll och så blir det 4-3 istället, så får jag ändå en halv poäng! Förslaget mottogs med hånskratt. Då sa jag "jaha det är riktiga regler!". Detta mottogs med mera skratt. "Ja precis vi spelar efter de officiella reglerna". Nähe. Då undrar jag vad som är problemet. Ska försöka promota min idé ikväll igen. Kanske kan få Troels med mig...

"Was für ein schönes lied..."

Svenskaskills

Jag skulle kunna ändra från dam till damm. Men jag ser en liten dam framför mig med brandgula fiskar i magen och jag vill inte glömma bort henne.

Hembiljett bokad!

21 juli får Sverige tillbaka sin efterlängtade pemma. Grattis. Innan jag åker hem blir det en veckas sightseeing med morsan och farsan.

Tiden går alldeles för snabbt. Idag är det inte lika varmt. Väldigt skönt. Kan sitta på balkongen idag utan att få solsting!

Det var en riktigt cool fest vi var på igår, jag och Ingrid. Jag lyckades få dit Volker och danskarna lite senare också. Det var en välgörenhetsfest där pengarna går till Mexiko. (Jag antar att det är nåt speciellt i Mexiko och att pengarna inte går till hela landet liksom.) Riktigt coolt hus också. Ingrids son Niklas bor där med 3 andra och en av de andras pappa äger huset. Tyvärr fick man inte gå husesyn men utsidan var cool och det fanns pool! (Fanns även en grillplats, två "soldäck" och en liten dam med brandgula fiskar i.) Jag tror att utsikten är häftig också eftersom huset ligger på Nordkette, men det var en massa tält uppsatta så jag kunde inte kolla på den. Man kunde köpa öl, mojitos, grillat och sötsaker. De hade gjort en scen där ett spanskt/italienskt band spelade. Senare på kvällen var det lite eldshower och sånt också. På det hela taget en lyckad kväll. Ingrid åker till Ecuador den sista juni tyvärr. Tråkigt. Men jag hoppas att vi kan ses om hon kommer till Sverige.

Och även idag är det dessa fotbollsmatcher. Vuxna män som springer omkring och jagar en boll... Fram och tillbaka. Sällan blir det mål. Oerhört långtråkigt. Kommer de tillräckligt nära en spelare i det andra laget kastar de sig hejdlöst ner på marken, skriker, rullar runt och verkar vara nära döden tills en domare blåser av och de lugnt kan ställa sig upp igen som om ingenting hade hänt. Så håller de på sådär i 90 minuter. Överbetalda är de också. Töntar!

Nordkette by night

Ja jag överlevde diskussionen.

Igår åkte vi spontant upp på Nordkette för att se solnedgången. Ingen av de 20 Erasmusstudenterna som var med hade reflekterat över att vi åkte upp på NORDkette. Man kunde inte åka hela vägen upp och därför försvann solen straxt efter 18. Jag tänkte inte på att det kanske kunde vara aningens kallare ett par kilometer högre upp, och hade därför bara korta shorts och linne på mig och på fötterna flipflops. Man skulle ju kunna tänka sig att jag nån gång lär mig av mina misstag. Nono. Det var trevligt iaf även om vi aldrig fick se solen. Spanjorskan Raquel blandade Sangria i en IKEA-plastpapperskorg, Kristina delade ut vattenmelon och jag, Pascaline och Gosha (?) packade oss som pingviner och lånade en jacka som täcke. För att få upp värmen tyckte Kristina det var en bra idé att leka tafatt. Då gick min vänstra flipflop sönder. Så småningom åkte vi ner igen. Förtsatte till 6020 en liten pub bredvid SoWi. Där hade det varit VM tema och folk hade kollat på fotboll. Vi mötte upp Volker, Troels och ESN-Anna (och ESN-Christina med. Hon är kul.) Volker hade tidigare övertalat mig (svagt ögonblick) att jag skulle vara med och tippa alla matcher under fotbolls-VM. Vet inte riktigt vilka som är med, men den som vinner ska få en middag av de andra. HUR skulle jag kunna veta att fotbollseländet håller på i en hel himla månad? Så nu måste jag tippa varenda dag vilka lag som vinner dagens match. Måste även säga hur många mål det blir. En del av de länder som spelar visste jag liksom inte ens att de fanns. (Typ) Idag har jag tippat 2-0 i alla matcher. På 6020 lämnade jag mina flipflops ett kort ögonblick på ett bord (eftersom det är svårt att gå med en trasig och det ser dummare ut att gå med en flipflop än med inga alls) och när jag skulle hämta dem igen var de borta. :( Så nu har jag inga flipflops längre... Vem tar ett par trasiga flipflops? Kanske var nån med samma storlek som gjort sönder den högra...?

Hupps. Snart ska jag träffa Ingrid och efter att vi har snackat svenska en stund ska vi gå på fest tillsammans! :) Hennes son har gjort nånting (som jag tror kan ha med Mexiko att göra) som ska firas. Efter det kanske jag pyser till strandbaren vid Marktplatz för att se på fotboll (som förhoppningsvis redan är över då så jag bara behöver veta om jag vunnit eller ej).

Sjukt varmt här. Hej.

ofokuserad

Det går inge vidare med min gleichbehandlung. :( Sitter på balkongen och försöker skriva nåt smart. Jag har så mycket att berätta. Men inget om jämställdhet. Jag är rädd för att jag mest kommer bli frustrerad och irriterad imorrn. Hoppas jag hamnar i en grupp med lite vettigt folk. Det jag har att berätta är att jag har gjort fläderblomssaft! Jag är SÅ nöjd. Har jag berättat det redan kanske...? Oh well. Ni får höra det igen isf. Det växer ett fläderträd precis utanför huset. I och för sig i grannhusets trädgård. Men om man tar med sig en sax och en påse och går dit vid 12-tiden på natten är det inte så pinsamt. Det gjorde jag förra veckan. Två kilo socker använde jag till saften. Det är mycket. Här har de inte ens så stora påsar, så jag fick köpa två enkilospåsar. Som tur är späder man ju ut saften sen. De har snygga ölflaskor här. Sånna med såndär kork som saftflaskor har. Perfekt tänkte jag när jag (eventuellt en gnutta berusad) var i Hofgarten (stadsparken men även ett uteställe) och stod vid ett bord med två tomma ölflaskor. De slank ner i väskan och vips hade jag två saftflaskor! (Det där var väl inte kriminellt eller? Blir lite orolig över min karma nu när jag berättar om det, men jag är ganska säker på att det inte var nån pant på flaskorna och de var ju urdruckna, så egentligen hjälpte jag ju bara till att städa undan. Eller?) Saften har iaf blivit godkänd av alla som provat. Det stora testet är idag när jag tänkte tvinga i Ingrid en slurk. Hon verkar vara expert på området. Två till saker (Ytterligare två saker) skulle jag vilja berätta. Den ena är lite traumatisk. Vi tar den sist. So jag har börjat gå på lina! Hoho. Det ni. Det är jättepoppis här. (oj... poppis säger man kanske inte längre...) Att gå på lina är numer en extremsport och heter "Slacklining". Det är skitsvårt. De har en speciell park här tillägnat för just Slacklines. Tydligen har det varit popp... populärt ett bra tag. Jag trodde först att det är den nya studsmattan. Vi får väl se. En Slackline kostar typ 700 spänn! Men det verkar egentligen bara vara en sån där rem man spänner fast till exempel kanoter med. Så jag tänkte låna en av mamma och pappa när jag kommer hem och skita i att betala 700. Så snart ska jag iväg och slacklina. (Både Troels och Kristina har köpt en.) Den traumatiska händelsen var i lördags på the tyrolian dinner. Efterrätten var en tårta. Jättefin var den, med sånna där blommor i sugarpaste. Fick en slice och tog en tugga. Smakade väl okej. Då sa killen vars syster hade gjort tårtan att det kallades Bananekuppel. Satte nästan i halsen. Bananekuppel!! Oh my god. Men det smakade ju inte banan. Därför gjorde jag det stora misstaget att ta ännu en tugga. Och där var den. BANANEN! Jag svalde under stor ångest, la ner tårtbiten och sköt tallriken försiktigt åt sidan. Jag kände mig lurad. Det var liksom chokladkaka med bananbitar i eller nåt. Vi satt ute och det hade blivit mörkt. Så jag trodde ju bara det var choklad. Buhu. Jag mår lite illa nu när jag tänker på det. Usch. BANAN!

Sommaren har indeed kommit tillbaka!

Skönt. Veckan ser ut som följer: 25°, 26°, 28°, 27°, 24°, 25°, 28°, 28°. Helt ok va? Plånboken är tillbaka och euron har gått upp. Jag tog ut precis i rättan tid. Det känns så bra (att det skiljer 0,1 krona skiter jag i). Det är ju ett elände att jag måste plugga också. Idag måste jag förbereda morgondagens presentation om jämställdhet. Jadå, på tyska ska den vara också. Gleichbehandlung (die). Kom gärna med lite smarta kommentarer angående det. Det är okej om kommentarerna är på svenska. I lördags var jag hembjuden till ESN-Anna på tyrolsk mat. Hon bodde i en fantastisk lägenhet med häftig utsikt och två våningar var det också. Några timmar senare visade det sig att hon bodde där med sina föräldrar. Det förklarade saken. De har väl one-of-those-job-things. Jadå. Det blev pannkakssoppa till förrätt. Jag ska göra det när jag kommer hem. Faktiskt riktigt gott!


Angående win-lose situationer så är det ju ganska logiskt egentligen. Om någon ska vinna måste ju nån annan förlora... eller? Som när man köper bil (något som jag har stor erfarenhet av.) Alltid en win-lose situation. Även fast man tror att det är en win-win. Det kanske är det som är det kluriga. Att få en win-lose situation fast den som förlorar på det tror att det är en win-win situation. Det vore kanske det bästa. Emma-Euron win-lose. Ha!

Inte okej

Inte okej att glömma sin plånbok med drygt 400 € i hos Bettina. Inte för att det var just hos Bettina, mest själva glömmandet. Euron är billig nu. Därför tog jag ut 400 igår... Har letat igenom alla fickor och väskor för att ha råd med bussen ut till Schloss Ambras. Dit kommer jag. Det blir värre hem. För övrigt har sommaren äntligen hittat tillbaks till Innsbruck. Lovely. Ciao

Reklampaus

När man under en dag kollar på ungefär 40 avsnitt av Sjukhuset innebär det att man även måste kolla på ungefär 80 reklampauser. Man lär sig reklamerna ganska bra då. Till exempel vet jag att Volkswagens Passat BlueMotion med TDI-motor bara drar 0,44 liter/mil, vad sambandet mellan Loka och Afrika kan vara och så vet jag att Ramlösa tycker att "ärligt är härligt" och därför låter sitt vatten vara precis som det är. Vad nu det har med en snodd cykel att göra...

Hos John och Isak på hjärtintensiven är det fullt ös.

Argh

Idag hatar jag Swedbank. De har ändrat så att man inte kan betala med sitt kort hursomhelst. Argh! Så måste man skaffa nya lösenord som måste vara mellan 4-6 tecken. Minst två siffror och minst två bokstäver. Så ska man hitta på en hälsningsfras också. Och den hälsningsfrasen måste vara mellan 10 och 30 tecken. Och lösenordet måste vara minst 6 eller nåt och ja just det, innehålla minst två siffror och minst två bokstäver. En hälsningsfras som är en ledtråd till sitt lösenord. Eftersom hälsningsfrasen inte fick innehålla mer än 30 tecken sa de ifrån när jag avslutat min hälsningsfras med: "eftersom fucking Swedbank måste vara så jävla krångliga!!!" (jag ber om ursäkt, det var ju meningen att det bara skulle vara för mig och %¤&#! Swedbank.) Så jag fick inte ens avreagera mig i hälsningsfrasen. Därför avreagerar jag mig här. Jag har inget tålamod idag och ville bara köpa en liten grej. Så måste jag lägga en timme på att ansluta till det där himla e-kortet. Hälsningsfras, vad är det för himla ord förresten? Sen måste man ladda ner nåt program för att kunna använda det här e-kortet. Argh.

Jag är sjuk också. Har ont i halsen och tappat rösten. Idag är en röd dag i Österrike så jag kan inte gå och leta efter alvedon heller. Så här ligger jag och tycker synd om mig själv, utan att kunna prata eller äta. Därför kollar jag på tv3 play. Man kan se alla säsonger av sjukhuset där. Där mår de värre. Stackarna. Det finns fyra säsonger och ungefär 50 avsnitt per säsong. Janne på ambulansen är roligast att se, och så känner man igen sig lite när de är ute och kör i Uppsala. Urban på akuten är också kul. Han använder "hördudu" flitigt och saker som "han säger att han inte har druckit nånting men han har 4 promille i blodet, så jag tror han kanske far med lite osanning" kan han också säga. Tyvärr får man inte följa sjuksköterskan och undersköterskan på onkologen i andra säsongen.

Back till horisontellt läge.

RSS 2.0