Dagens...

...filmklipp (en av mina favvoscener ut Finding Nemo. Dori (blå) har precis sagt till Marvin (randig) att följa efter henne eftersom hon vet var båten som försvann med Nemo (som de försöker hitta, därav titeln) tog vägen):



...minus:
- att läsa rapporten om elektronisk kommunikation för typ femte dagen i rad.
- att vakna på tåget och genast känna sig lite skyldig för att man tror att man har snarkat.
- att zombie-Emma var så trött i morse att hon ramlade i rulltrappan på väg upp från tunnelbanan. (Dock till alla andras stora glädje)
- att jag verkar ha tappat bort min kameraladdare.

...plus:
+ att ÅF har lagt ut säckar (eller kanske påsar, allt är relativt) med choklad i vid kaffeautomaten! Upptäckte dem vid 14. Hann gå förbi 5 gånger innan jag slutade.
+ att jag ska få åka elbil till jullunchen med avdelningen!!! :D
+ att jag lurade Bengan att han inte skulle få åka eftersom det bara får plats två och exjobbare inte får köra.

...insikt:
Dags att sluta äta och börja träna.

(Lugn mamma. Det är ingen fara.)

<3 google

Gloxiniaväxter heter de. Gesneriaceae. På latin antar jag. Och de har en klubb för, hur är det farsan brukar säga, inbördes beundran? Den heter Gesneriasterna och det var där förvirringen började. För hur ska man komma ihåg ett sånt ord? Jusåfin kallade dem dessutom för gastriaster tror jag. Jahopp. Det var det om det. Kommer antagligen fortsätta på gastrapakt-spåret...

Gastrapakter

Jag har tagit mig an Jusåfins gastrapakter. (Nån gång ska jag lära mig vad de heter egentligen.) Det är lite som terapi tror jag. Gå runt och pyssla med dem. Ta bort lite vissna blad här snurra runt lite där. Vattna på fat hit och stötta upp med pinnar dit. De verkar uppskatta det jag gör. För de lever ju fortfarande. De flesta iaf. Och det är ju kul med uppskattning.

bör-listan

Dubbdäcksäsongen är här. Men jag har inte bytt däck så jag får sladda lite till.

Pemma borde:
  1. Byta till dubbdäck på Maria
  2. Köpa nya linser (men 2-veckorslinser funkar efter två månader också)
  3. Klippa sig
  4. Skaffa sig ett jobb

Världsliga saker.


Första advent!!

Det var inflyttningsfest hos snoffsan igår och jag och Fröken E sov hos en kompis till henne som bor på blåa linjen. Vid tretiden är blåa linjen inte favvolinjen. Speciellt inte när man ska vänta i 20 minuter. Och speciellt inte när man ska vänta 20 minuter och samtidigt behöva känna donken-doften från gänget bredvid som stod och smaskade.

Fröken E: Först måste man åka till jordens %&#¤ mitt och sen ska man vänta i 20 minuter. Jag ska aldrig flytta till blåa linjen. %&#¤ skitlinje!

Ja. Det var en sån kväll helt enkelt. Eller sen natt iaf.

Sov hur som helst som prinsessor och hade en mysig morgon tillsammans i dubbelsängen framför Så mycket bättre. :) Living the dream.
?

Första advent och snö! Saweeet! :) Pusslade klart mitt födelsedagspussel när vi kom hem. Så har jag satt upp en adventsstjärna också. Fyrverkerierna var inställda pga Birger. Eller Berit. Eller vad stormen nu heter. Det var ju lite trist. Men ganska skönt ändå att slippa gå ut. Har klampat runt i mina höga skor alldeles för mycket på sista tiden. Har lite träningsverk i ryggen och vaderna. Eller så är det dansvärk. Det blir iaf snabbskorna nästa vecka.

Ja men det var väl allt. Just ja. Jag är ganska säker på att jag såg Marcus Birro idag utanför centralen! Ska genast kolla upp vad han hade för sig idag!

Broen

Afsnit 10. Check.

Ja. Man har ju haft annat för sig än att blogga. Vet inte riktigt när jag ska hinna med allt. Fikade med farsan igår. Käkade trerätters (pilgrimsmusslor, rådjursstek och -korv samt chokladmousse) och provade vin (riesling, chardonnay?, ett rött, ett annat rött (den vanligaste druvan) och ett dessertvin) (och övade lite case, presentationsteknik och kundmöten) i förrgår. Idag har jag sett klart på Bron. Eller Broen. Beroende var man kommer ifrån.

Igår fick dressinen finbesök av förstaklass som kom och käkade lunch. Snackade en sväng om youtubeklipp och jag tror att det här var tessans favvo:



Very cute indeed :) Och bra att se innan man går och lägger sig när man har plöjt ett par Bron-avsnitt. Huvva.

Annandag födelse

Jusåfins pappa har kommit på det bästa med firanden. Varför fira i en dag, när man kan fira i tre? Det gör vi ju redan med jul och påsk. Sällan vi firar bara en dag. Julafton, juldagen, annandag jul. Påskafton, påskdagen, annandag påsk. Midsommarafton, midsommardagen.... annandag midsommar? Anyways. Varför vara sämre när man firar födelsedagar? Just precis. Därför säger Jusåfins pappa att självklart ska även födelsefirandet ske i tre dagar. Minst. Födelseafton, födelsedagen och annandag födelse. Det är ju helt självklart att det ska vara så!

Jag firade således min födelseafton i söndags. Med tårta och två systrar och två syskonbarn och en svåger. Igår firade jag födelsedagen. Blev bjuden på lunch och spanade kändisar på TV 4-huset (såg inte en enda :/) och på kvällen käkade vi på smålands!

Titta vad många fina presenter jag har fått!! :D Har fått en massa sms också. Och grattishälsningar på fejjan. Det är kul att fylla år! Efter smålands käkade jag och sambosarna upp resten av tårtan och kollade på sjätte avsnittet av bron!! Så spännande!! Nä. Back to work. Jobbar hemifrån idag. Alltid lika effektiv. Ehrm...

What pemma wants

pepparsalami (willys pepparsalami. Tysk och tunn ska den va. Ja, alltså, skivorna. Det är de som ska vara tunna.)
bregott
nybakat bröd

Alla tycker ju egentligen att mackor är den godaste maten.

Check this out: Ätardagen: För-ätar-mackan

Just saying...

Seriebloggen. (Ja, alltså, det är en länk.)

Nörd

Sambo-A söker jobb och tycker det är kul. (Jag har inte riktigt kommit till det stadiet än om jag säger så. Anyway.)

A (exalterat): Så ska jag ut imorrn också!
Jag (förvånat): Jaså!?
Jag (tänkandes): Really? En torsdag?! Hon jobbar väl på fredag!?
A (skamset): Ja, alltså... i fält...

Glider mer och mer in i det där vuxenlivet ändå. Ut betyder inte längre att springa iväg på nation, drickandes 6:or till två för att nästa dag skita i första föreläsningen (vid 13). Ut betyder att man inte ska sitta framför en dator hela dagen utan att man ska stirra på något annat en timme eller åtta. Och tycker att det är kul.

Hade en diskussion om det där ordet en dag... Nörd. Det är ju relativt. I ingenjörskretsar är jag (nog) inte särskilt nördig. Men så kommer jag hem och får frågan "hur har du haft det idag då?" varpå jag börjar hoppa och studsa på stället och hoppar över frågan hur dagen varit och istället berättar vad som sker nästa dag. Att på torsdag, på torsdag, DÅ! Då ska vi få se när de byter ut ett kabelskåp! Ett kabelskåp. Fantastiskt.

Så tänker jag efter och börjar fundera. Blir folk sådär exalterade när de ska få se insidan av ett kabelskåp..? Hur många är det som också klappar lite på varje kabelskåp de går förbi och säger "kabelskåp!"? Och så tänker jag att i andra kretsar än ingenjörskretsar ses jag antagligen inte som lite nördig utan kanske till och med som definitionen på nördig. Sen funderar jag lite längre och kommer fram till att jag dessvärre även bland ingenjörer antagligen skulle uppfattas som nörd.

Men det spelar ju ingen roll. För jag ska få titta på ett kabelskåp imorrn!

Eller?

Vet ni vad Glühbirne betyder!? Hihihihi. Alltså glödpäron. Det betyder glödlampa såklart! Hihihi. Det är ju jättekul!

Ujuj

Shall we call it a night? Inte för att jag egentligen called it a day idag.

Fars dag idag. Grattis alla pappor. Pratade med min egen pappa. Imorse gick han visst upp innan jag gick och la mig. Man hinner ju med så mycket mer om man är vaken på nätterna. Det var dagens tips.

Dagens visdomsord: "Initiativets makt. Hugger man direkt så får man som man vill."

the botten is nådd

Jag måste handla. Mjölk och bröd. Livet är jobbigt.

Här står livet i farstun

Träffades och käkade hemma hos Fröken E. Spårade iväg en stund på låtar. Alla ville höra sitt. Vi lyssnade till exempel på Lasse W. Jag gillar den här.



Snoffsan somnade såklart medan vi andra skrattade åt till exempel damnyouautocorrect.com. Så till sist lyssnade vi på den här.


Vuxen?

Den nya roomien sa förresten Gud vad ni är vuxna idag. Får lite lätt panik. Är jag verkligen sådär vuxen? Då borde jag väl ha villa, volvo, vovve, jobb, man och barn. Eller åtminstone nåt av det. Nej. Jag är inte vuxen. Möjligen vill jag vara det. Men jag är det inte. Inte!

Ps. Imorgon blir det väl melodikrysset med hemmabakat bröd som vanligt? Ds.

Utan facebook i tre dagar

Försmäktar jag i detta land. Herregud. What's up with the world?

Idag skulle jag:
  1. Ge blod
  2. Äta lunch
  3. Skriva skriva skriva exjobb
  4. Hämta samarbetspapper exjobb+företag
  5. Låna en bok
  6. Åka till systembolaget och hämta ut en beställning
Idag har jag:
  1. Inte givit blod (för jag tror att jag håller på att bli sjuk)
  2. Inte ätit lunch (men frukost två gånger)
  3. Varken skrivit, skrivit skrivit eller skrivit skrivit skrivit på exjobbet
  4. Inte hämtat samarbetspapper för de var inte underskrivna av UTH-kansliet
  5. Inte lånat boken jag skulle låna för den var redan utlånad (alla tre exemplar faktiskt)
Jahopp. Då var det bara systemet kvar på listan. Ska jag lyckas med det idag tycker ni? Imorrn är det iaf inflyttningsfest hos Tessan! Var superdundertaggad igår men idag känner jag mig som sagt lite sjuk. Hoppas hoppas de där fånigheterna försvinner så att jag är lika superdundertaggad imorrn. Igår fyllde Hunken 27. Kul förn. Vi träffades och tog några öl på nåt hotell nånstans och sen åkte vi i Olas bil (i know!! otroligt vuxet) tillbaka till Uppsala. Det visade sig att den inte riktigt var byggd för fem personer och han vägrade veva (eller hur man nu gör) ner taket så att vi kunde ha huvudena utanför. Eftersom jag är smidig som ett kylskåp gick det ganska bra ändå!

Snoffsan ringde just. Hon är på väg till Uppsala! :) Vi pratade framtid och annat strunt. Hon sa "Vad är det som söker och söker men aldrig får napp? Ja, men det är ju Snoffsan." (Men hon är inte bitter.)

Jaha. Men systemet istället då. Tack och hej.


Den är här!

Tillbaka till verkligheten. Det var visst min städdag igår så det är vad jag har pysslat med idag. Städning. Skulle egentligen dammsuga mitt rum också men när jag kom dit orkade jag inte längre så jag gjorde te, tinade bullar och kollade på senaste avsnittet desperate housewives med två roomies. Spännande nu!!

Den är här nu förresten. Klar och lämnad till tryck. Emmas önskelista 2011. För att vara säker på att få ett exemplar: skicka din beställning redan idag! ;)

Nämen! Var det läggdags nu igen!? Ser man på. Tjingeling.

Alla får plus!

Alex Schulman har en blogg som heter Alla får Plus! om det är nån som missat det. Jag gillar den. Förutom när han är provocerande och medvetet vill lura folk. Sånt gillar inte jag. Antagligen främst för att jag alltid blir lurad. På det hela taget gillar jag den hur som helst. I sin blogg ger han olika saker plus. Från 1-5. Det finns ett minus också. Nu tänkte jag ge gårdagens ladugårdsbesök plus!

Förutom lukten  är det bara kul att vara i en ladugård. Man vänjer sig ganska snabbt vid lukten ändå. Medan vi väntade hängde vi med katterna Fransan, Daniel och Victoria. (Fransan hette först Frans men när Frans fick ungar misstänkte de att det snarare handlade om en Fransan. Fransan fick Victoria och Daniel samma dag som ett visst bröllop.)

Vi började med att gå in till kossorna och kikade på när de åt. Inte jättesmaskiga grejer enligt mig men enligt kossorna var det som tacos. Sen gick vi in i ett rum vid sidan om där det fanns kalvar. Jag hängde mest med färskingkalven som var en vecka gammal.

Den gillade mest att suga på tummen. Eller hela handen om den kom åt. Det fanns fler kalvar men jag hängde inte så mycket med dem.

Den här sprang lite som den ville men var lite rädd och ville inte bli kelad med. Vi träffade även kalkoner och höns som faktiskt är mjukare än man tror. Kalkonerna var gigantiska och jag vågade inte klappa dem. Högljudda var de också. Sen fick vi mocka koskit! Det var kul. Men inte när jag kom till tjurarna . De kissar framåt och kladdar ner väldeliga! När jag mockat färdigt gick jag upp till höskullen där vi klättrade bland höbalar . Sen kikade vi lite på var mjölken tog vägen och sen gick vi hem.

 

Ladugårdsbesök:


Bakelse

Imorgon är det Gustav II Adolfs alldeles egna dag. Kul för honom. På tyska heter krig Krieg och slag Schlacht. Om jag inte hade vetat bättre hade jag trott att det betydde slakt. Slakten vid Lützen. Det låter lite blodigare på något vis... Det var bara det. Hej.

Igår idag imorrn

Igår vare utnarm och utnarmgasquesläpp. Det var styrdans och discodans och mingel och trevligheter. Kom över en gratisölbiljett. Annars händer det att jag köper sexor bara för att få använda Anna KJ:s De hade inga fyror så jag fick ta sexor istället. (Strike varenda gång!)

Idag åkte jag spontant hem-hem. När vi käkade ost/polly/marabou daim till Skavlan på kvällen fick pappa beröm av mamma för att han bättrat sig på att köpa hem godsaker. Så var inte fallet.

Först hade jag bara köpt en chokladkaka men sen när jag hörde att Emma skulle komma var jag ju tvungen att köpa pepparsalami och tredubbla mängden godis.

Jag säger som min syster: Kalorimässigt har jag inte gått back idag. Ett annat trevligt citat under dagen kom från H. Mammaaaaa! Emma äl jättetlåkig!! Jag ska bättra mig och vinna tillbaka några mosterpoäng imorrn.

Imorrn ska vi till närmaste bondgård och kika på kossor. Kul!! Moo!


Hakuna matata


RSS 2.0