This is it

Hetsar igång dagens arbete med hetslistan på spotify. Jag har två låtar på hetslistan so far:
1. Higher
2. Daddy don't ever die on a friday

Tips mottages gärna på fler hetslåtar som kan läggas till.

Okej Raymond, då kör vi! T minus 21 h & 24 min.

Ps. Igång ska på samma sätt som idag, igår, imorgon alltså inte särskrivas. Ds.

Rekryteringsprocessen

Den som orkar gå igenom den får jobbet.
- Annika

pemmas önskelista

  • sömn
  • jobb
  • tid
  • hörlurar
  • pepparsalami

Är det för mycket begärt?

Det låter som om jag tycker synd om mig själv men det gör jag inte. Det är inte ett dugg synd om mig. Jag har bara mig själv att skylla varför jag inte

  • sover
  • har ett jobb
  • har tillräckligt med tid
  • var försiktigare med mina älskade hörlurar
  • handlar på willys

Min metaboliska ålder är i alla fall tillfredsställande. I'll tell you all about it en annan dag (typ en dag när jag har den där så kallade "tiden"). Idag skrev jag och Bengan ut våra dagböcker som vi var flitiga med de första veckorna på exjobbet. Ska visa er gobitarna ur min nån gång. Kanske blir ett gästinlägg också.

Nu ska jag knåpa på mitt CV! Hej hej.


Förresten!

Förra veckan när vi var på ångan gick brandlarmet. Det var kul. Tyvärr ytterst kallt utomhus. Solcellsforskarna kom ut också. De ser skojiga ut. På solcellsforskningsavdelningen är det sjukt rent. Där tvättas golvet med sprit och man måste ta på sig speciella kläder bara för att få gå i korridorerna utanför när man är på studiebesök.

Sen tyckte solcellsforskarna att det blev för kallt och gick in igen. Skojiga typer de där!


Pemma, exjobbet och onepiecen

Tidigt i ottan steg hon upp. Drog på sig sin overall utan att passera gå. Förbannade post- och telestyrelsens oförståeliga rapport men låtsades att hon förstod vad DoS och DNS kunde ha med elnät att göra och skrev ner det ändå. Berömde sig själv för att ha sparat en halv pizza från igår som fungerade utmärkt som lunch. Kylan kröp in i huset och overallen kompletterades med raggsockor. Hon lärde sig att göra avsnittsbrytningar i word för att få romerska siffror i ena delen och vanliga i den andra.


Dagens outfit
eller
Konsten att klä sig som en vinnare

Jacka - Intersport (?)
Overall - Lindex Kids
Raggsockor - Åsa-stickade
Skor - Stadium

Hon städade huset och hon återvann plast och papper. Hon hjälpte ett gäng batterier hitta hem till holken. Hon exjobbade lite mer. Hon åkte till Gränby för att handla, fick ett naivt infall och provade snabbt några jeans på HM. Gick därifrån och handlade på kvantum istället. Kom hem. Käkade fem mackor till kvällsmat (även kallad vanlig kvällsmat). Funderade sedan på om hon skulle skriva exjobb eller duscha. Pest eller kolera. Hans Rosling säger att man alltid ska välja kolera. Så hon väljer nog duschen.

To be continued...

Ps. Förtydligande: Hon åkte inte till Gränby i dagens outfit. I den återvann hon bara. Det får man.

Hockey, hockey, hockey.

Hockey igår. Jorrå. Södertälje - Bofors. Storstryk. Pinsamt.

Stod med BIK-klacken. Vuxna karlar. Som skriker att domaren är homosexuell och pekar på en bastant herre i publiken och skriker att han är fetast i hallen. Pinsamt.

(Denne bastante herre kastade sedan en papperskorg på oss och BIK-klacken. Och han hade inte varit helt tyst innan fet-ramsan heller, så ni behöver inte tycka så jättesynd om honom.)

Förra gången Bofors hälsade på i Södertälje blev det tydligen slagsmål. Så vi var inspärrade och fick inte köpa öl den här gången. (På nåt sätt höll ändå karlarna humöret uppe. Misstänker petflaskor med genomskinligt innehåll.)

Ramsorna var ganska lätta att lära sig. (Inte för att det hjälpte.) BeIKåååå BeIKåååå BeIKåBeIKåBeIKåååå... När man skriker med den rätta dialekten kan man lätt tro att det är grisar de hejar på. Bä-Ej-Kååå, BäEjKååå, Bejkå, Bejkån, Bacon! Underhållande.

Samlade två citat också. (Läs med så mycket karlskogamål ni bara kan.)

"Jahaa! Klocka gick baklänges. Dä va därför." (En förvirrad supporter tyckte att perioden gick lite väl snabbt.)

"Jääävel va nära!" (Men nära skjuter som bekant ingen hare.)

Om jag måste välja lagsport att titta på blir det hockey. Men jag ogillar starkt (hatar är lite väl att ta i och klacken använde det lite för mycket igår) ett par saker med hockey. (Don't get me started om fotboll.)
1. Slagsmål på isen. Vuxna karlar. Slåss på det där viset. Herregud. Vad ska det vara bra för. Som en annan lekstuga. Betala hundra spänn för att se på män som försöker slå ner varandra... Om jag hade velat se det hade jag ju såklart gått på en boxningsmatch.
2. Hejarklackarna som hellre skriker på varandra än hejar.

Sen drog vi down town istället.

Om jag tagit examen än?
Nej.. Det fattas 32 hp.
Tjingeling.

Vad tiden var?

01:07:29.9

Premiärer

Semmelpremiär: check
Skidpremiär: check

Jorå. 13x800 meter. 10,4 km alltså. Det var sjukt jobbigt. Vasan är som bekant aningens längre. Funderar lite på om det här verkligen var en så bra idé...

Veckans bra och bu

Fanns i KP på 90-talet. Kommer ni ihåg?

Veckans bra:
  • Vasaloppsstartplats
  • Ingen dragspelsmusik nånstans. Däremot mannen med den fantastiska basrösten och gittar två gånger. Han är bra men jag har aldrig nån växel att ge honom när han väl står där.
  • Semmelpremiär?

Veckans bu:
  • Folk som köper med sig burgare och käkar på pendeln när alla är på väg hem efter jobbet. Hungriga. Inte okej.
  • Folk som är pigga och glada och pratiga före klockan 7 på morgonen och ska vidare nånstans i Sverige och inte fattar att vi vanliga, dödliga pendlar varje dag och bara vill ha det tyst så att vi kan sova.
  • Att dygnet fortfarande bara har 24 timmar. Måste börja tidseffektivisera. Not my thing, really...

För snabb...

Det blev lite problem. Jag råkade uppdatera för snabbt. (Ja. Det är sant. Ibland kan även jag vara snabb. Till och med för snabb!) Hursomhelst så råkade inläggen hamna i fel ordning. Så de tre inläggen under det här kan läsas uppifrån och ner. Om man är noga med att det ska bli i rätt ordning alltså. Ja. Ni fattar nog. Ni är ju intelligenta varelser. Tjing.

Ursäkta frånvaron...

...men jag har en examen att ta. Samtidigt försöker jag hinna med resten av livet. Hektiskt. Hur vanligt folk hinner med riktiga jobb, matlagning och familj är beyond me. Dagens guldstjärna går till er!

Dagens aha-upplevelse

Hektiskt stavas med E, inte med Ä. Sedärja!

Och så en liten uppdate

innan situpsen och armhävningarna (på knä än så länge).

Fyra Fun Facts:
  1. Jag har en vasaloppsstartplats!! 9:e startledet. Yay! :)
  2. Jag har börjat träna. Igår. 16 minuter sprang jag intervall. Eller ja... Jag joggade till ån, sprang intervaller mellan ett gäng lyktstolpar, joggade hem. Oklart om det godkänns av träningsledningen. Har ju en PT. Personal trainer. (Hade varit najs att ha en PW också. Personal worker...) Min PT är iaf Lisa. Hon säger åt mig att göra lite armhävningar och att jobba upp flåset. Jorå. Jag flåsar.
  3. Rudan är en fisk som producerar alkohol och kan överleva i bottenfrysta sjöar!!
  4. Anna Bågenholm är en kvinna som ramlade när hon åkte skidor på ett vattenfall och hamnade under isen och kom inte upp och kyldes ner och var under isen i 80 minuter innan hon räddades. Då var hennes kroppstemperatur 13,7 °C. Hon överlevde. True story.

Det var alles. Ciaaaooo!


Blä

Emma - universum: 0 - 9

Twilightized?

"Jag önskar bara att jag kunde få bli vampyr!"

Citatkampen 2012 är igång!

Just keep swimming

Jag skulle nog kunna ha sovit längre. Nio timmar känns som ingenting! Sova och vakna upp den 31a december 2012. Det vore riktigt najs. Då har allt ordnat sig. För alla. Men nu måste jag gräva mig igenom alla dagar tills dess.


Ctrl Alt Delete

Dör sömnbristdöden. Gissar att det enda sättet att bota mig är att gå och lägga mig. Men jag hinner ju inte med att leva!! Ska det vara såhär? Jag ser dubbelt, är lite yr i huvet och fungerar inte normalt. Universum har varit emot mig hela dan. Omstart imorrn.

Ps. En liten undersökning. Skriver man i dag eller idag? Svara gärna på det i en kommentar. Det skulle hjälpa exjobbsfriden. Båda står med i saol men vilket av dem är bäst? Och kanske mest vetenskapligt? :) Ds.

Back in the days...

Några timmar av nyårsdagen tillbringades med att kolla på gamla inspelade band. Till exempel från min student. Mycket obekvämt att se sig själv på det där viset. Sen kollade vi på inspelningen från julen -88. Trevligare!

 

"Kolla Emma det pöööser!"

 

Morsans fantastiska glajjer.


Här spanar jag in tomten.


Julklappsutdelning


Det var det hele...

RSS 2.0