Det där med tentaperioder

Tentaperiod. Den började väl egentligen på riktigt idag. Som en muntra-upp-present introducerade vår föreläsare idag två projekt som vi ska vara färdiga med i början av november. Man tackar. Jag är väldigt tacksam att jag inte hamnat i Bologna-röran tidigare. Alla kurser görs nämligen om till 5- och 10-poängskurser från att oftast varit 7,5 poäng. Därför är det mycket "vi vet inte riktigt eftersom vi aldrig hållit den här kursen tidigare", "nej, vi vet inte hur tentan kommer att vara upplagd, och det finns inga gamla att titta på eftersom det är första gången kursen går, ni kanske får skriva två tentor eftersom kursen är 10 poäng nu. Eller så får ni göra ett projekt. Eller två. Eller två projekt och en tenta. Vi har inte riktigt bestämt det än. Kursen är ju ny. Men ni behöver väl inte kunna planera nåt i era liv? Ni är ju studenter..." eller en onsdag "ja, så tar vi den här uppgiften ni börjat på och som ingen har fattat nåt av, som i alla fall inte kommer tas upp på tentan eftersom sånna här uppgifter är helt idiotiska att lösa på det här sättet eftersom ett dataprogram kan göra det på 5 minuter, i inlämningsuppgift. Till på måndag. Vadå kort om tid? Ni har ju hela helgen på er." Och Så Vidare. Och såhär har de stackars 2007:orna haft det varje termin. Varje kurs. Å andra sidan har vi 2006:or inte haft så stor genomslagskraft i våra kursutvärderingar eftersom det oftast ändå är sista gången kursen går. Idag, en fredag (tragic...), satt vi och pluggade på eko. 22.30 är det ganska ödsligt där. Nästan lite läskigt.

Det finns ändå några bra saker med tentaperioder. Till exempel är det helt okej att beställa pizza och äta på skolan. Man har väldigt ofta gjort sig förtjänt av en chokladkaka, eller en liten godispåse, eller en kaffe+bulle för 20 kr. Då blir man lite speedad också, och både enfas och 3-fas blir genast mycket roligare.

Imorgon börjar plugget klockan 9 i det nya Blåsenhus. Kul att se hur det ser ut där! I ettan satt vi på ep varje kväll i tentaperioder har jag för mig. Hur orkade vi det? Vi har väl blivit äldre och förståndigare nu, kanske. Insett innebörden av begreppet "omtenta".

Okej, jag erkänner att tentaperioden inte dragit igång riktigt på allvar. Imorgon kväll ska vi nämligen till Therese på drinkkväll. Mycket trevligt. Vi har parat ihop oss två och två och ska bjuda alla på en drink. Och tänk om det inte blir en om-drinkkväll! Omtentor finns i alla fall alltid!

Sömn är också viktigt. Har jag hört. God natt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0